Εντυπώσεις Test Drive NGV 1.6

Γενικές ερωτήσεις για τα αμάξια μας, που δεν είναι σχετικές με κάποια από τις αντίστοιχες ενότητες

Εντυπώσεις Test Drive NGV 1.6

Δημοσίευσηαπό Filippos Τ. » Τρί Νοέμ 17, 2009 10:49 am

Χθες έκανα Test Drive το NGV 1.6.
Το επιλέγω, γιατί μου αρέσει ως γραμμή και θέλω δίπορτο τζίπ.
Επιπλέον, επισημαίνω ότι δεν έχω οδηγήσει άλλο τζιπ στο παρελθόν.
Με άφησαν ικανοποιημένο:
α) Καλή αίσθηση τιμονιού.
β) Καλή συμπεριφορά αναρτήσεων στα σαμαράκια και στις μικρές λακούβες ασφαλτόδρομου.
γ) Έχει την ωραιότερη (αν και υποκειμενικό) εξωτερική γραμμή, απ όλα όσα έχω δει στην τάξη των 21.000 ευρώ.
Δεν με άφησαν ικανοποιημένο:
α) Η έλλειψη "αργού" από την κίνηση.
β) Ο θόρυβος του κινητήρα στην καμπίνα, παρά την ηχομόνωση που διαθέτει.
γ) Η ισχύς της μηχανής δεν ήταν η αναμενόμενη, ειδικά κατά την εκκίνηση. Να σημειώσω εδώ, ότι μετά οδήγησα το Jimny και πραγματικά δεν είδα μεγάλες διαφορές ή τέλος πάντων αυτές που θα δικαιολογούσαν τα κυβικά και οι ίπποι. (πάντα κατά την προσωπική μου εκτίμηση).
Αποτέλεσμα, να έχω μπερδευτεί.
Ως τζίπ να επιλέγω το Jimny, το δε NGV 1.6 απλά ως πιο "μουράτο".
Σαφώς, κριτήριο επιλογής για την αγορά ενός αυτοκινήτου, είναι το τι σου αρέσει και για τι δουλειά το θέλεις.
Απλά αναρρωτιέμαι, γιατί μου περιορίζουν τις επιλογές.
Γιατί να μην μπορώ να παραγγείλω για παράδειγμα ένα δίπορτο με 2.0 κινητήρα ???
Filippos Τ.
4x4 newbie member
4x4 newbie member

Δημοσίευσηαπό f_tasos » Τρί Νοέμ 17, 2009 11:18 am

Σε γενικες γραμμες το 1.6 ειναι ενα πολυ καλο αυτοκινητο πολης που δεν σε περιοριζει στο να κανεις και ωραιες βολτουλες στην φυση αλλα παντα με μετρο! :wink: η ελλεψη αργων φυσικα και ηταν απαραδεκτη και κανεις μεχρι τωρα δεν εχει καταλαβει αυτο το τεραστιο ΓΙΑΤΙ??? τωρα εγω εχοντας το περιπου ενα χρονο μονο καλα λογια μπορω να σου πω. εχω ακολουθησει εκδρομουλες με το club και δεν εχω αντιμετωπισει καποιο ιδιαιτερο προβλημα. οσο για το μουρατο που ελεγες κατα κοινη ομολογια ειναι απιστευτα ομορφο! και αν το φτιαξεις λιγο γινεται και ακομα πιο πολυ. ενα μειον ειναι η καταναλωση βενζινης που αν το ποδι σου ειναι λιγο βαρυ θα αδειαζει πολυ γρηγορα η τσεπη σου! :wink: η επιλογη ειναι δικη σου παντως εαν αποφασισεις οτιδηποτε σου ευχομαι να κανεις την καλυτερη επιλογη!
Δεν έχουμε ανάγκη από τίποτ άλλο, παρά μονάχα από καθαρή καρδιά.
Άβαταρ μέλους
f_tasos
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: A/T GO12-BF M/T KM2
Suspension: MAD
cb: Ναι
Aka: Τhe corruptor..ή The Goura kid
Name: Τάσος

Δημοσίευσηαπό Angelos » Τρί Νοέμ 17, 2009 12:13 pm

Εγώ πάλι πιστεύω οτι είναι πολύ μικρό. Αν είναι να πάρεις κάτι με λίγα κυβικά και βγάλεις από το μυαλό σου τα αργά, το Terios είναι η καλύτερη επιλογή.

Με λίγα λόγια θα προτιμούσα το terios από το NGV 3D , είναι πιο μεγάλο σαν μέγεθος, αλλά πίστεψε με το μέγεθός του είναι ιδανικό. Εγώ προσωπικά δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα με parking, και από χώρους είναι πάρα πολύ καλό σε σχέση με το μέγεθός του.

Τώρα όσο αφορά κατανάλωση έχει λιγότερη του NGV3D , και προσωπικά πιστεύω οτι έχει καλύτερες επιδόσεις offroad. Το μοναδικό που υστερεί ίσως είναι στην ποιότητα των πλαστικών στο εσωτερικό, κάτι το οποίο είναι πολύ σχετικό , εμένα προσωπικά σε αντίθεση με όλα όσα προσφέρει δεν με ενοχλεί αυτή η λεπτομέρεια. Άλλο ένα "κακό" είναι ι τιμή του, είναι λίγο υπέρ εκτιμημένο για αυτό που είναι, αλλά οδηγώντας το κοντά 3 χρόνια κατάλαβα οτι πληρώνεις την εγγύηση της Daihatsu/toyota όσο αφορά τις αντοχές του αυτοκινήτου, πραγματικά δεν καταλαβαίνει χρηστό.

Απο την άλλη αν δεν σε ενδιαφέρει να κάνεις ταξίδια, να έχεις κάτι μικρό και να θέλεις ικανότητες εκτός δρόμου, τότε πας για Jimny.

Επίσης πολύ καλή περίπτωση είναι να πάρεις (αν μπορείς) το NGV 3D το 1.9 Diesel. Έχει και αργά, έχει και τρελές ροπές για το σκάφος του.
Angelos

Δημοσίευσηαπό f_tasos » Τρί Νοέμ 17, 2009 12:18 pm

επισης να επισημανω οτι για το ngv 3d αν καταληξεις σε αυτην την περπτωση ειναι πολυ σημαντικο το αυτοκινητο να εχει tcs-esp. αν το ψαξεις και λιγο το θεμα μεσα στο forum θα καταλαβεις το γιατι! :wink:
Άβαταρ μέλους
f_tasos

Δημοσίευσηαπό Filippos Τ. » Τρί Νοέμ 17, 2009 1:01 pm

f_tasos έγραψε: είναι πολυ σημαντικο το αυτοκινητο να εχει tcs-esp. αν το ψαξεις και λιγο το θεμα μεσα στο forum θα καταλαβεις το γιατι! :wink:

Αυτό για την έλλειψη του ESP σε 4κίνητο, την είδα καθαρά χθες στο Jimny που οδήγησα, όταν προσπάθησα να μπω με όση περισσότερη ταχύτητα μπορούσα σε στροφή, (έχοντάς το 4x4) και το αμάξι έφευγε προς τα έξω, (άνοιγε) όλο μαζί.
Πιστεύω κι εγώ πως το ESP, δείχνει αναγκαίο πρόσθετο στα μονίμως 4x4.
ΥΓ
Πολύ δε περισσότερο, για τον βρεγμένο δρόμο.
Filippos Τ.
4x4 newbie member
4x4 newbie member

Δημοσίευσηαπό f_tasos » Τρί Νοέμ 17, 2009 2:16 pm

Συμφωνώ με όλα όσα λες για το ολισθηρο οδόστρωμα και επίσης να επισημάνω στο εκτός δρόμου οτι καλύπτει σε μεγάλο μέρος το μπλόκε που του λείπει! Ένα παράδειγμα στο κρεμασμα τροχού με ESP-TCS το αυτοκίνητο συνεχίζει να κινειτε ενώ χωρίς αυτό το αυτοκίνητο ακινητοποιειται!
Άβαταρ μέλους
f_tasos

-

Δημοσίευσηαπό Georgios » Τετ Νοέμ 18, 2009 3:01 pm

Αν αποφασισεις να ξεφυγεις λιγο απο θεμα τιμης και χρονου αναμονης μπορεις να ψαχτεις σε ανεξαρτητους εισαγωγεις για να φερεις απο εξω ενα τριθυρο 2.4 NGV με περιπου 170 Hp, κοντες σχεσεις κλπ. Εχω την εντυπωση οτι σε πολλες αλλες ευρωπαικες χωρες το εισαγουν σαν επιλογη.
Άβαταρ μέλους
Georgios
4x4 newbie member
4x4 newbie member

Re: -

Δημοσίευσηαπό vitara philosophy » Πέμ Νοέμ 19, 2009 3:00 am

Georgios έγραψε:Αν αποφασισεις να ξεφυγεις λιγο απο θεμα τιμης και χρονου αναμονης μπορεις να ψαχτεις σε ανεξαρτητους εισαγωγεις για να φερεις απο εξω ενα τριθυρο 2.4 NGV με περιπου 170 Hp, κοντες σχεσεις κλπ. Εχω την εντυπωση οτι σε πολλες αλλες ευρωπαικες χωρες το εισαγουν σαν επιλογη.

Και όταν θέλεις να το πουλήσεις,κλάφτα Χαράλαμπε...Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που δεν το εισάγει και η εδώ Σουζουκι :cry:
Take nothing but memories.........
Leave nothing but footprints........
Γιαννης, 33 ετων,Αθήνα,Γρανίτσα Ευρυτανίας
vitara philosophy
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Λάστιχα: Continental Cross
Suspension: Mama
Name: Γιάννης

Δημοσίευσηαπό cayman84 » Πέμ Νοέμ 19, 2009 4:45 am

Καλησπέρα κι από μένα.

Είχα το Jimny από το 2002-2009 όταν και αγόρασα το NGV 1.6

Στον δρόμο δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ των 2 αυτών αυτοκινήτων. Ταξίδι με 130km/h το κάνει υπέρ-χαλαρά και με κατανάλωση κάτω από 9L/100km..Τι να το κάνεις το παραπάνω :?: Είναι πολύ στιβαρό, δεν καταλαβαίνει από αέρηδες και στις στροφές είναι τρένο. Τιμόνι άψογο! Όλα αυτά είναι βασικά μειονεκτήματα για το jimny.

Στην οικογένεια από το 91 είχαμε συνολικά 4 suzuki. 2 vitara,2 jimny. Περιττό να πω αν είμαστε ευχαριστημένοι τόσο από αξιοπιστία όσο και από μεταπώληση.

Εκτός δρόμου υπερτερεί το jimny αλλά όχι για πολύ ακόμα μιας και οι πληροφορίες μου λένε ότι σύντομα θα δούμε αργά και στο 3d :!: :!: (περιμένω να οριστικοποιηθεί για να βγάλω ανακοίνωση και να τρέξω να βάλω :D )

Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο μιας και η επιλογή είναι δική σου.
Προσωπικά θα ψήφιζα το GV. Άλλη αίσθηση ρε παιδί μου..
Δύο είναι οι κανόνες της επιτυχίας:
1) Μη λες ποτέ όλα όσα ξέρεις...
Άβαταρ μέλους
cayman84
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Name: Κωνσταντίνος

Δημοσίευσηαπό Filippos Τ. » Πέμ Νοέμ 19, 2009 6:15 am

cayman84 έγραψε:οι πληροφορίες μου λένε ότι σύντομα θα δούμε αργά και στο 3d

Για μένα και ως πληροφορία αν υπάρχει, αξίζει να περιμένω, γιατί το NGV το δίπορτο, μ αρέσει πολύ. Μακάρι...!
Filippos Τ.
4x4 newbie member
4x4 newbie member

Δημοσίευσηαπό cayman84 » Πέμ Νοέμ 19, 2009 1:54 pm

Όταν λέω ότι σύντομα θα δούμε αργά δεν εννοώ ότι θα βγάλει νέο μοντέλο η suzuki με αργά για να περιμένεις, αλλά ότι αναμένουμε να ολοκληρωθούν οι μελέτες για να βάλουμε αργά στα 3d μας.
Δύο είναι οι κανόνες της επιτυχίας:
1) Μη λες ποτέ όλα όσα ξέρεις...
Άβαταρ μέλους
cayman84
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Name: Κωνσταντίνος

Δημοσίευσηαπό vitara philosophy » Πέμ Νοέμ 19, 2009 7:24 pm

cayman84 έγραψε:Καλησπέρα κι από μένα.

Είχα το Jimny από το 2002-2009 όταν και αγόρασα το NGV 1.6

Στον δρόμο δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ των 2 αυτών αυτοκινήτων. Ταξίδι με 130km/h το κάνει υπέρ-χαλαρά και με κατανάλωση κάτω από 9L/100km..Τι να το κάνεις το παραπάνω :?: Είναι πολύ στιβαρό, δεν καταλαβαίνει από αέρηδες και στις στροφές είναι τρένο. Τιμόνι άψογο! Όλα αυτά είναι βασικά μειονεκτήματα για το jimny.

Στην οικογένεια από το 91 είχαμε συνολικά 4 suzuki. 2 vitara,2 jimny. Περιττό να πω αν είμαστε ευχαριστημένοι τόσο από αξιοπιστία όσο και από μεταπώληση.

Εκτός δρόμου υπερτερεί το jimny αλλά όχι για πολύ ακόμα μιας και οι πληροφορίες μου λένε ότι σύντομα θα δούμε αργά και στο 3d :!: :!: (περιμένω να οριστικοποιηθεί για να βγάλω ανακοίνωση και να τρέξω να βάλω :D )

Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο μιας και η επιλογή είναι δική σου.
Προσωπικά θα ψήφιζα το GV. Άλλη αίσθηση ρε παιδί μου..

+1000 με την διαφορά ότι ακόμα και αργά να μπούνε στο βιταρα, το τζιμνυ θα είναι πάντα καλύτερο στο οφφ ροουντ..Οι λόγοι? Άκαμπτος άξονας μπροστά,μικρότερο βάρος,καλύτερες γωνίες προσέγγισης-διφυγής,πιο μικρό μεταξόνιο,πιο στενό, μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος...
Take nothing but memories.........
Leave nothing but footprints........
Γιαννης, 33 ετων,Αθήνα,Γρανίτσα Ευρυτανίας
vitara philosophy
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Λάστιχα: Continental Cross
Suspension: Mama
Name: Γιάννης

Επιστροφή στο Ερωτήσεις

antonis1627 Παρ Μάιος 02, 2025 6:35 am Καλημέρα σας.
KonKalamata Πέμ Μάιος 01, 2025 2:24 pm Καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά σε όλη την ομάδα!
Γιωργος ΗΛΙΑΣ Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!!
makis_V Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am Καλημέρα και καλό μήνα !
arahova Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 16 επισκέπτες