Το ερώτημα το έθεσα στην πρώτη μου ανάρτηση ως νέο μέλος και όπως σωστά σημειώθηκε καλό είναι να το ξεχωρίσω από το καλοσόρισμα. Ανοίγω λοιπόν αυτό το θέμα, όπου θα ήθελα τη βοήθεια των εμπειρότερων.
Σκέφτομαι να αγοράσω ένα 4-κινητο και είμαι σε σκέψεις για κάποιο μοντέλο της Suzuki.
Θεωρητικά θα είναι 2ο αυτοκίνητο, θα κάνει 7 με 10χιλ. χιλιόμετρα το έτος και το θέλω μιας και και έχω αρχίσει ερασιτεχνικά να ασχολούμαι με τη μελισσοκομία, οπότε χρειάζομαι ένα αυτοκίνητο που να μπορεί να μπει στο χώμα πηγαίνοντας στα μελίσσια μου χωρίς να σκεφτώ ότι θα κολλήσει ή θα το... σπάσω. Τώρα έχω ένα Peugeot 307 1.6, έχει εκτελέσει χρέη εκτός δρόμου - είναι λίγο ψιλούτσικο οπότε πατάω χώμα - αλλά προφανώς δεν είναι για πολλά πολλά και σίγουρα φοβάμαι μην κολλήσει οπουδήποτε μιας και όχι μόνο είναι μπροστιοκίνητο, είναι και αρκετά μπροστόβαρο, οπότε εύκολα σκάβει.
Τα χρήματα που θέλω να δώσω είναι max 3500-4000 ευρώ, οπότε και κοιτάω κάτι σε Jimny το οποίο και μου αρέσει, αλλά έχει ελάχιστους χώρους, κάτι που είναι αρνητικό για αυτό που θέλω να κάνω.
Μετά έβλεπα Grand Vitara πρώτης γενιάς, δυστυχώς τα 5-πορτα είναι συνήθως 2-λιτρα, οπότε ασύμφορο για εμένα, τα 3-πορτα από την άλλη, τα βλέπω με καλό μάτι ως 1600-άρια μιας και σίγουρα έχουν περισσότερους χώρους από ένα Jimny.
Τελευταία κοιτάω και κάποια Vitara 1600-άρια 5-πορτα, έχουν παραπάνω από ικανοποιητικούς χώρους αλλά με προβληματίζει το εξής. Υπάρχουν ακόμα ανταλλακτικά για αυτά τα αυτοκίνητα, οι ιδιοκτήτες βρίσκεται εύκολα ανταλλακτικά όταν χρειάζονται για επισκευές;
Θα ήθελα τις γνώμες των εμπειρότερων επί του θέματος.