vaggoulas έγραψε:Λοιπον η απορια μου ειναι η εξης. Ειμαι σε χιονι η και λασπες, γενικα σε οδοστρωμα με πολυ χαμηλη πρσφυση. Και θελω το παραπανω γκαζι γιατι η δευτερα με κανονικη τετρακινηση ψοφαει... Αν βαλω αργα θα μπορω να στριψω η να κανω αναποδο τιμονι αν χρειαστει; Η θα χαλασω κατι;
Βάζεις κανονικότατα

Κανένα πρόβλημα!
vaggoulas έγραψε:Συγκεκριμενα ανεβαινα απο αμφικλεια προς χιονοδρομικο παρνασσου ειχε χιονι και παγο και στα ανηφορικα πεταλα μπορουσα να παω μονο με πρωτη. Αν εβαζα αργα και εμπαινα με γκαζι στη στροφη και δευτερα θα ειχα καποιο προβλημα; Πχ μπροστα στα ημιαξονια η κατι τετοιο?
Κανένα πρόβλημα εφόσον το οδόστρωμα αφήνει την εμπρός εξωτερική ρόδα να "σπινιάρει" και να μπορεί να "ξεκουρδίζει" το transfer, καθώς το επικίνδυνο είναι να μην σου "κουρδίσει" και σπάσει το transfer αν το κάνεις αυτό σε στεγνό οδόστρωμα
vaggoulas έγραψε:Και τελος οταν εχω τετρακινιση και τραβηξω χειροφρενο γιατι φρεναρουν και οι μπροστα τροχοι;
Γιατί στο 4Η ή και στο 4L το transfer "κλειδώνει" τον εμπρός με τον πίσω άξονα (50-50) και η όποια συμπεριφορά έχει ο πίσω άξονας, μεταφέρεται αυτούσια και στον μπροστά άξονα. Μην το κάνεις αυτό εν κινήση λοιπόν

Μπαντιλίκια και χειροφρενιές μόνο με καθαρή πίσω κίνηση (2Η)

....και αυτό κατακριταίο (για μένα) βέβαια, λόγο ότι τα αμάξια μας είναι ψηλά και είναι επικίνδυνο να τουμπάρουν αν "σκαλώσουν" κάπου, έχε το νου σου λοιπόν