Καλησπέρα κύριοι και συνάδελφοι Βιταράκηδες. Μόλις γύρισα από το προγραμματισμένο σέρβις του εργαλείου (NGV 1.6 του 2009)- όπου για να είμαι ειλικρινής, νιώθω ότι μου έκοψαν υπερβολικό κουστουμάκι και ακόμα κλαίω- και κατα την διάρκεια του οποίου ανέκυψε ένα θέμα που ακόμα και τώρα που έγινε το σέρβις δεν κατάλαβα θεό

Εδώ και καιρό (πάνω από έναμιση χρόνο) στην οθόνη μου πετάγεται η ένδειξη "SERVICE ESP SYSTEM" κάθε φορά που το βάζω μπροστά καθημερινά. Πήρα τηλέφωνο το εξουσιοδοτημένο σέρβις και το πήγα και από κει. Η ετυμηγορία φταίει η μπαταρία. Οκ, ακούστε το περίεργο όμως. Δεν την αλλάζω λόγω οικονομικού κωλλύματος και καλά κυρίως επειδή ήθελα να ρωτήσω και έναν μπαταριά που έχω στην γειτονια και είναι και φίλος μου. Πάω στις 27/03/2013 και μου κάνει μέτρηση στην μαμήσια μπαταρία μάρκας PANASONIC ανοιχτού τύπου και το αποτέλεσμα το εξής: το γράφω όπως το έβγαλε το μηχάνημα στον φίλο μου οκ.
Test result voltage: 12.42 V
Start Capacity : 84%
GOOD Battery
Το αφήνω που λέτε αδέρφια το θέμα και κανονικά αυτή η π@π@ρι@ έδειχνε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ SERVICE ESP SYSTEM κάθε φορά που έβαζα μπροστά. Και ήρθε η ώρα για το ετήσιο σέρβις σήμερα στην SUZUKI. Και με πέρνουν τήλ και μου λένε η μπαταρία είναι ξεληγωμένη και θέλει ΑΜΕΣΗ ΤΟΝΙΖΩ ΑΜΕΣΗ αντικατάσταση με κόστος στην suzuki 76 ευρώ λόγω προσφοράς. Λέω όχι ευγενικά και πάω ξανά στον γειτονά μου να μου την μετρήσει (χωρίς να του πω τίποτα) και ακούστε παρακαλώ σημερινή μέτρηση 27/01/2014 παραθέτω:
Test result voltage : 12.66 V
Start Capacity: 78%
GOOD Battery
Και ερωτώ: ΜΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ?????????? ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΑΜΩΤΟ ??? ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΟΜΑΔΙΚΩΣ ????
Σημειωτέον, ζήτησα να μου σβήσουν την ένδειξη με το πολυόργανο αυτο που έχουν και είπαν ότι εάν δεν αλλάξω την μπαταρία θα πετάει συνέχεια την ένδειξη οκ? Ο γείτονας μου ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ μου είπε ότι η μπαταρία ΔΕΝ θέλει αλλαγή και ότι να πάω σε κάνα χρόνο να την αλλάξω!!!! Του είπα ότι είναι 5ετίας και λέει δεν έχει να κάνει.
ρωτάω: O MPATARIAS ο επαγγελματίας και το βολτόμετρό του είναι τρελά ή η SUZUKI με δουλεύει εντέχνως? Να πάω να τους τρίψω τις μετρήσεις στην μούρη????? και για να μην βιαστεί κάποιοσ να πεί ότι έχω λ@λ@κα μπαταριά, πήγα και σε δεύτερο σε άλλη περιοχή και το βολτόμετρό του έβγαλε τα ίδια αποτελέσματα !!! ΈΧω κρατήσει τα αποκόμματα!! παραθέτω και το σέρβις ενδεικτικά και ακούω γνώμες αν πρέπει να πάω να βριστούμε άσχημα ή όχι!!!!
λοιπον έχουμε και λέμε : 27/01/2014 - NGV 1.6 (παραθέτω καθαρές αξίες οκ χωρίς ΦΠΑ)
1. service 60.000 km - 85,50 ευρώ
2. αναλώσιμα (τραγικό) - 3,00 ( τι διάολο είναι αυτά)
3. κάρτα καυσαερίων - 8,13
4. χειμερινός έλεγχος - δωρεάν (μου έδωσαν και μία λίστα και καλά ότι έλεγξαν διάφορα)
ΥΠΟΣΥΝΟΛΟ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΩΣ ΕΔΩ : 96,63 ευρώπουλα
5. Λάδι 10W40 MOTUL - 33,24 (τεμάχια 5)
6. Ροδέλα στεγανή ελαιολεκάνης SBSF - 0,97
7. Φίλτρο λαδιού - 8,31
8. Φίλτρο αέρα JB - 15,60
9. Μπουζί Ιριδίου - 47,71 (τεμάχια 4)
10. Υγρό φρένων MOTUL 0,5 L- 5,94
11. Υγρό καθαριστικό παρμπρίζ 250 ml - 0,96
ΥΠΟΣΥΝΟΛΟ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ : 112,73 ευρώπουλα
ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ: 112,73 + 96,63 = 209,37 + 23% φπα = 257,52 ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ
Τί λέτε οι ειδικοί?????? πολλά?? λίγα??? καλά???? εμένα πολλά μου φάνηκαν... και με το ESP τί πιστεύετε?
Να σας πώ και το άλλο να έχετε ολοκληρωμένη εικόνα όσο γίνεται: Ρωτάω τον μπαταριά πόσο πουλάς την στεγανή ροδέλα ελαιολεκάνης? απαντηση: Τζάμπα. (Οκ πρίν αρχίσετε να τα χώνετε ας πούμε ότι η SUZUKI έχει και λειτουργικά έξοδα οκ.) Επόμενη ερώτησ στον μπαταριά: Αδερφέ πόσο έχεισ το φίλτρο λαδιού?? απάντηση. 5 ευρώ 6 το πίο ακριβό (δείτε τιμές απο πάνω για να δείτε διαφορά οκ) . πόσο τα μπουζί? Κ ΕΔΩ ΤΟ ΣΟΚ. Λέει γύρω στο 18 με 20 βαριά και εγώ τα έβαλα σήμερα 47,71!!!! θα μου πείτε ιριδίου μ@μ@νε και δέρνουν οκ... αλλα τον ρωτάω τί διαφορά εχουν τα ιριδίου και λέει τα απλά πάντα να προτιμάμε και έχουν πιο μεγάλη διάρκεια !!!! ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΙΡΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΞΕ-ΙΡΙΔΙΟΥ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙΑΣΕΣ!!!! μπορεί κανείς να πεί ότι αυτό είναι λάθος?? τι να πω τι γινεται δεν ξέρω ....
Ευχαριστώ θερμά που διαβάσατε το κατεβατό αλλά πρέπει επιτέλους να ξέρουμε στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε εάν μας κοροιδεύουν και πόσο για να πράξουμε αναλόγως - έτσι δεν είναι ρε παιδιά??? Να ξέρω εάν είναι να το πηγαίνω έξω για σέρβις και όχι στην μαμά SUZUKI εάν είναι να με σκίζουν εντέχνως (έχω ακούσει για διαφορές σε τιμές στο ίδιο αμάξι έως και 100 ευρώ και πάνω και τα υλικά λέει είναι τα ίδια ίσως και καλύτερα απλά δεν είναι εξουσιοδοτημένο) τελικά τι αξίζει?? ευχαριστώ και πάλι θερμά και να με συγχωρείτε εάν κούρασα τα μάτια σας........