IPPARXOS έγραψε:να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο GV1.6. Ακούω πολλά γι αυτό το αυτοκίνητο: μην το πάρεις!!!! καίει τ' αντερά του, δεν θα έχεις λεφτά να το κινήσεις, βγάζει προβλήματα συνέχεια κτλ......
Αυτοί που σου τα λένε αυτά, έχουν ιδία εμπειρία, ή τους το είπε ο 3οξάδελφος του μπατσανάκι του περιπτερά που είχε μια γκόμενα που ο πατέρας της είχε οδηγήσει ένα τέτοιο αμάξι?
1. Καίει τα λιγότερα από τα υπόλοιπα 4χ4.... η κατανάλωση κυμαίνεται στα 10-14lit/100km ανάλογα με το πόδι που έχεις, αν κινείσαι εντός πόλης ή εκτός, τα λάστιχα που φοράς, το ψήλωμα/σχάρες κλπ που έχει
2. Λεφτά δεν έχουμε να κινήσουμε και ένα συμβατικό... ανάλογα με την τσέπη του καθ'ενός, οι απόψεις είναι ποικίλες.... Δες λοιπόν την παραπάνω κατανάλωση και κρίνε
3. Προβλήματα ΔΕΝ βγάζουν, ιδίως αν το συντηρείς κανονικά... Τώρα, αν του βάλεις γκάζι και δεν σου "κάτσει" σωστός μάστορας, αν κάνεις οικονομία στη συντήρηση και το αφήνεις στην τύχη του, αν το πιέζεις, αν το "χτυπάς" στις offroad εκδρομές, αν αν αν.... είναι φυσικό να σου βγάλει προβλήματα...
Αν σου πω δηλαδή ότι στα 125.000km έχω αλλάξει μόνο αντλία νερού και (θέλω) αισθητήρα λ και τίποτε άλλο..... ενώ στης γυναίκας το αμάξι (Peugeot 206) έχω αλλάξει σχεδόν τα πάντα από κάτω του και έχει 100.000km τι θα πεις?
Έλα σε ένα καφεδάκι να συζητήσεις με ανθρώπους που έχουν εμπειρίες από το αμάξι που θέλεις να πάρεις, και τότε θα βγάλεις πολλά συμπεράσματα