manosmustang έγραψε:εχω ενα προβλημα στο βιταρακι μου......εδω και καμποσο καιρο παρακολουθω τα μπροστινα τζαμια (οδηγου-συνοδηγου) οταν κλεινουν και μολις φτανουν στη μεση γερνουν προς τα μπροστα και αφηνουν κενο πισω αλλα στο τελιωμα πηγαινουν στην κανονικη θεση και κλεινουν καλα....και οταν ειμαι στο δρομο και εχω μισανοιχτο το τζαμι τρεμει συνεχεια στο τζαμι και ακουγεται πολυ...... οι πορτες εχουν κανονικα λαστιχα αλλα για καποιο λογο εχουν μποσικα και το τρεμουλο ειναι υπερβολικα αισθητο....υπαρχει καποια λυση η απλα πρεπει να το συνηθισω,,,..???
Το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση είναι ο γρύλος που έχει αποκτήση μπόσικα στον πλαστικό οδηγό που ανεβοκατεβαίνει το τζάμι.
Το πρόλημα του γρύλλου το δημιούργησαν οι φθαρμένες ελαστικές τσιμούχες (αυτές που τρέχει μέσα το τζάμι) που ζόριζαν το τζάμι στο ανέβασμα του.
Οι τσιμούχες που χρησιμοποιεί η suzuki είναι λάστιχένιες και μετά απο κάποια χρόνια όταν δεν συντηρούνται γίνονται "τούβλα" με τα παραπάνω αποτελέσματα.
Μπορούν να αλλαχτούν όμως με εμπορίου βελούδινη τσιμούχα και να δουλεύουν μια χαρά.
Στην δικιά σου περίπτωση φίλε μου, για να λυθεί τελείως το πρόβλημα, δυστυχώς, απο την στιγμή που έχει αποκτήσει μπόσικα ο γρύλλος θέλει αλλαγή όπως αλλαγή θέλουν και οι τσιμούχες απαραίτητα για να δουλεύει άψογα...
Οι πόρτες αν δεν έχουν "κάτση" πολύ τα λάστιχα με ένα ρεγουλάρισμα, σταματάνε να βροντάνε!
Ελπίζω να βοήθησα...