ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ XENON

Γενικές ερωτήσεις για τα αμάξια μας, που δεν είναι σχετικές με κάποια από τις αντίστοιχες ενότητες

ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ XENON

Δημοσίευσηαπό ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΛΟΥΛΗΣ » Τετ Ιαν 26, 2011 11:54 pm

Θα ήθελα τη γνώμη σας παιδιά πάνω στο θέμα xenon στο NGV. Θέλοντας να βελτιώσω τον υπάρχων φωτισμό με τύπου xenon και κάνοντας έρευνα αγοράς τα είδα όλα. Ο καθένας λέει τα δικά του αρκεί να σου πουλήσει το κιτ . Θα ήθελα να μάθω αν πραγματικά η βελτίωση έχει τα αποτελέσματα που περιμένουμε όλοι κάνοντας μια τέτοια αλλαγή, τη διαφορά έχει η λάμπα Η7 που έχουν τα κιτ με την D2S που ζητά ο κατασκευαστής , την αξιοπιστία των κιτ , και την περίπτωση φθοράς των φαναριών . Για να προλάβω κάποιους το θέμα ρυθμίσεων των φώτων μετά την όποια αγορά θεωρείτε δεδομένη για ευνόητους λόγους. Όσο αφορά τη τιμή των κιτ δεν με έπεισε κάποιος γιατί είναι καλύτερο αυτό με τα 100 Ε με τα 120 με τα 140 κλπ απλά όλοι σου λένε το κλασικό , έχει καλύτερα υλικά από το άλλο, άλλα κανένας δεν ξέρει ποια υλικά είναι αυτά.
Άβαταρ μέλους
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΛΟΥΛΗΣ
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member

Λάστιχα: 225-65-17
Suspension: ΜΑΜΑ
cb: Όχι
Name: ΓΙΩΡΓΟΣ

Re: ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ XENON

Δημοσίευσηαπό SsimosS » Πέμ Ιαν 27, 2011 9:16 am

Γιώργο, 9 στα 10 είναι κινέζικα. Κοίτα μήπως μπορείς να το αποφύγεις αυτό. Οπωσδήποτε προτίμησε το ballast να είναι μεταλλικό και η θερμοκρασία του φωτισμού να είναι μέχρι 6000-6500 βαθμούς. Επίσης ο εγκαταστάτης να είναι ηλεκτρολόγος και όχι βενζινάς. Αν μη τι άλλο θα έχεις μια εγγύηση και κάποιον να του τραβήξεις το αυτί αν κάτι δεν πάει καλά. Αυτά :wink:
SsimosS

Δημοσίευσηαπό ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΛΟΥΛΗΣ » Πέμ Φεβ 03, 2011 7:10 pm

Σίμο έψαξα την αγορά πάλι όντως 9 στα 10 κίνα , παρατήρησα τα ballast όλα έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά amber volt κτλ είναι μεταλλικά όποτε δεν βλέπω γιατί να πάω σε κάτι ακριβό. Αυτό που μου είπαν όλοι είναι σταθερή τοποθέτηση των ballast εκεί πονανε τα xenon.
Άβαταρ μέλους
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΛΟΥΛΗΣ
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member

Δημοσίευσηαπό MAVERICK » Πέμ Φεβ 03, 2011 7:12 pm

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠ έγραψε:Αυτό που μου είπαν όλοι είναι σταθερή τοποθέτηση των ballast εκεί πονανε τα xenon.

Πολύ σωστό!Ή σε βίδα που υπάρχει αναμονή ή με διπλής όψεως ταινία :wink:
MAVERICK

Δημοσίευσηαπό tedy » Πέμ Φεβ 03, 2011 7:29 pm

ειχα xenon δυο χρονια οχι κινεζικα αλλα πολυ μεγαλης γερμανικης μαρκας, τα ξηλωσα και τα χαρισα, τοσο βρισιμο που εχω ακουσει δυο χρονια και ποσο κοσμο εχω τυφλωσει ουτε εγω δεν ξερω, απο φως στην μικρη σκαλα υπεροχο στην μεγαλη σκαλα μηδεν, στην ομιχλη πολυ κουραστικά. τωρα εχω δυο λαμπες all weather και ειμαι μια χαρα και το σημαντικοτερο φωτιζω μονο τον δρομο οχι ολη την γειτονια απο αντανακλασεις.
Άβαταρ μέλους
tedy
4x4 Regular member
4x4 Regular member

Λάστιχα: General A/T
Suspension: mad-kyb
cb: Ναι
Name: Θοδωρος

Δημοσίευσηαπό paris-kalamata » Παρ Φεβ 04, 2011 9:13 am

SsimosS έγραψε:Γιώργο, 9 στα 10 είναι κινέζικα. Κοίτα μήπως μπορείς να το αποφύγεις αυτό. Οπωσδήποτε προτίμησε το ballast να είναι μεταλλικό και η θερμοκρασία του φωτισμού να είναι μέχρι 6000-6500 βαθμούς. Επίσης ο εγκαταστάτης να είναι ηλεκτρολόγος και όχι βενζινάς. Αν μη τι άλλο θα έχεις μια εγγύηση και κάποιον να του τραβήξεις το αυτί αν κάτι δεν πάει καλά. Αυτά :wink:

:clap:
Τέσσερα πράγματα στη ζωή δε γυρίζουν πίσω. Οι στιγμές που έζησες, οι πράξεις που έκανες, τα λόγια που είπες και οι ευκαιρίες που έχασες....!!
Άβαταρ μέλους
paris-kalamata
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Λάστιχα: cooper 225-70-15
Suspension: μανουλα
Aka: buffon
Name: παρις

Δημοσίευσηαπό Geo. » Παρ Φεβ 04, 2011 3:38 pm

Όπως είπαν και οι προλαλλήσαντες, τα περισσότερα είναι κινέζικα! Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα πως είναι και κακό! Αν δεν έχουν πρόβλημα εξαρχής, και σου δουλεύουν κανονικά, οι πιθανότητες να σου παρουσιάσουν πρόβλημα είναι όσες και στις μη κινέζικες! Στη μικρή σκάλα έχω εργοστασιακούς, τα ballast γράφουν πάνω Mitsubishi. Μεγάλη σκάλα, προβολείς ομίχλης και όπισθεν έχω βάλει κινέζικα. Δουλεύουν μια χαρά. Έχω βάλει σε άλλα 7 αυτοκίνητα φίλων, κινέζικα και όλα είναι ok! Και πιστεύω αξίζουν τον κόπο όσον αφορά το κόστος! Απλά να κοιτάξεις να πάρεις τα λεπτά ballast και λόγω χώρου τοποθέτησης και πιο ποιοτικά υποτίθεται! Αν κάνεις εσύ την τοποθέτηση, δεν είναι δύσκολο, τα ballast αν δε γίνεται να τα βιδώσεις κάπου, μπορείς να τα στερεώσεις με θερμόκολλα και δεματικά μαζί! Και καλό θα ήταν στα λεπτά καλώδια της λάμπας, να βάλεις μικρό σπιράλ αν έχεις αλλιώς τα τυλίγεις με μονωτική ταινία για να μην είναι εκτεθειμένα!
Εικόνα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠ έγραψε:τη διαφορά έχει η λάμπα Η7 που έχουν τα κιτ με την D2S που ζητά ο κατασκευαστής

Πρέπει να δεις τι έχεις.
Αν έχεις ήδη xenon εργοστασιακές, έχει D2S. Εμένα έτσι είναι...
Εικόνα

Αν δεν έχεις εργοστασιακές xenon, λογικά θα έχεις H7 και θα πρέπει να πάρεις αντίστοιχες.
Εικόνα

Δες κι εδώ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠ έγραψε:Για να προλάβω κάποιους το θέμα ρυθμίσεων των φώτων μετά την όποια αγορά θεωρείτε δεδομένη για ευνόητους λόγους

Εννοείς να τα χαμηλώσεις? Αν έχεις ρύθμιση από μέσα το χαμηλώνεις από μέσα αν νομίζεις ότι ενοχλούν. Αν και με τον projector που έχουμε δεν ενοχλούν τα φώτα μας και πολύ.
Στη μεγάλη σκάλα δε νομίζω ότι χρειάζεται, είναι για να βλέπεις μακρυά, αν έρχεται κάποιος την κλείνεις. Στους προβολείς ίσως να χρειαστείς χαμήλωμα γιατί ενοχλούν.
Geo.
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Λάστιχα: Yokohama G012 A/T-S
Διάσταση ελαστικών: 17
Suspension: Εργοστασιακή
Εργάτης: Όχι

Δημοσίευσηαπό ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΛΟΥΛΗΣ » Παρ Φεβ 04, 2011 8:21 pm

tedy έγραψε:ειχα xenon δυο χρονια οχι κινεζικα αλλα πολυ μεγαλης γερμανικης μαρκας, τα ξηλωσα και τα χαρισα, τοσο βρισιμο που εχω ακουσει δυο χρονια και ποσο κοσμο εχω τυφλωσει ουτε εγω δεν ξερω, απο φως στην μικρη σκαλα υπεροχο στην μεγαλη σκαλα μηδεν, στην ομιχλη πολυ κουραστικά. τωρα εχω δυο λαμπες all weather και ειμαι μια χαρα και το σημαντικοτερο φωτιζω μονο τον δρομο οχι ολη την γειτονια απο αντανακλασεις.

Θοδωρή συμφωνώ μαζί σου για όσους έχουν καθρέφτη στο φανάρι, το ίδιο θα έκανα και εγώ . Το 2litro έχει τύπου protector και νομίζω έχει καλύτερη διαχείριση στη διάχυση του φωτός
Άβαταρ μέλους
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΛΟΥΛΗΣ
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member

Δημοσίευσηαπό ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΛΟΥΛΗΣ » Παρ Φεβ 04, 2011 8:33 pm

Geo. έγραψε:Όπως είπαν και οι προλαλλήσαντες, τα περισσότερα είναι κινέζικα! Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα πως είναι και κακό! Αν δεν έχουν πρόβλημα εξαρχής, και σου δουλεύουν κανονικά, οι πιθανότητες να σου παρουσιάσουν πρόβλημα είναι όσες και στις μη κινέζικες! Στη μικρή σκάλα έχω εργοστασιακούς, τα ballast γράφουν πάνω Mitsubishi. Μεγάλη σκάλα, προβολείς ομίχλης και όπισθεν έχω βάλει κινέζικα. Δουλεύουν μια χαρά. Έχω βάλει σε άλλα 7 αυτοκίνητα φίλων, κινέζικα και όλα είναι ok! Και πιστεύω αξίζουν τον κόπο όσον αφορά το κόστος! Απλά να κοιτάξεις να πάρεις τα λεπτά ballast και λόγω χώρου τοποθέτησης και πιο ποιοτικά υποτίθεται! Αν κάνεις εσύ την τοποθέτηση, δεν είναι δύσκολο, τα ballast αν δε γίνεται να τα βιδώσεις κάπου, μπορείς να τα στερεώσεις με θερμόκολλα και δεματικά μαζί! Και καλό θα ήταν στα λεπτά καλώδια της λάμπας, να βάλεις μικρό σπιράλ αν έχεις αλλιώς τα τυλίγεις με μονωτική ταινία για να μην είναι εκτεθειμένα!
[img]http://www.ohiospeedshop.com/images/difference-betweeΓιωργη%20δεν%20θα%20βάλω%20στη%20μεγάλη%20σκάλα%20%20γιατί%20δεν%20τη%20δουλεύω%20σχεδόν%20καθόλου,%20για%20τους%20προβολής%20ναι%20αν%20και%20δεν%20ήξερα%20ότι%20ρυθμίζουν,%20%20πάντως%20%20ευχαριστώ.%20n-regular-slim-ballast.jpg[/img]

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠ έγραψε:τη διαφορά έχει η λάμπα Η7 που έχουν τα κιτ με την D2S που ζητά ο κατασκευαστής

Πρέπει να δεις τι έχεις.
Αν έχεις ήδη xenon εργοστασιακές, έχει D2S. Εμένα έτσι είναι...
Εικόνα

Αν δεν έχεις εργοστασιακές xenon, λογικά θα έχεις H7 και θα πρέπει να πάρεις αντίστοιχες.
Εικόνα

Δες κι εδώ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠ έγραψε:Για να προλάβω κάποιους το θέμα ρυθμίσεων των φώτων μετά την όποια αγορά θεωρείτε δεδομένη για ευνόητους λόγους

Εννοείς να τα χαμηλώσεις? Αν έχεις ρύθμιση από μέσα το χαμηλώνεις από μέσα αν νομίζεις ότι ενοχλούν. Αν και με τον projector που έχουμε δεν ενοχλούν τα φώτα μας και πολύ.
Στη μεγάλη σκάλα δε νομίζω ότι χρειάζεται, είναι για να βλέπεις μακρυά, αν έρχεται κάποιος την κλείνεις. Στους προβολείς ίσως να χρειαστείς χαμήλωμα γιατί ενοχλούν.

Γιωργη δεν θα βάλω στη μεγάλη σκάλα γιατί δεν τη δουλεύω σχεδόν καθόλου, για τους προβολής ναι αν και δεν ήξερα ότι ρυθμίζουν, πάντως ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΛΟΥΛΗΣ
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member

Επιστροφή στο Ερωτήσεις

antonis1627 Παρ Μάιος 02, 2025 6:35 am Καλημέρα σας.
KonKalamata Πέμ Μάιος 01, 2025 2:24 pm Καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά σε όλη την ομάδα!
Γιωργος ΗΛΙΑΣ Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!!
makis_V Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am Καλημέρα και καλό μήνα !
arahova Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 11 επισκέπτες