eibpartner έγραψε:gi@nn@kis έγραψε:Να πω μια
βλακεια...
Αν φορτισουμε την μπαταρια επανω στο αμαξι, χωρις να ξεσυνδεσουμε τους πολους, θα χουμε θεμα ?

Φίλε Γιάννη δεν θα το πρότεινα αυτό .
Ο Φορτιστής (ανάλογα τον τύπο του) δίνει παραπάνω Volt για να φορτίσει την μπαταρία, κάποιοι είναι και παλμικοί δίνοντας στιγμιαίες εντάσεις ρέυματος για να ξυπνήσουν τα στοιχεία της μπαταρίας.
Δεν νομίζω να αρέσει στα ηλεκτρονικά καλούδια του κάτι τέτοιο

Φίλε Γιάννη, επανέρχομαι στο θέμα μιας και σκοπός μας εδώ είναι πρώτα από όλα η σωστή πληροφόρηση και η παράθεση εμπειριών προς διευκόλυνση των υπολοίπων.
Ο ειδικός πάνω στις μπαταρίες που πήγα κατόπιν για μέτρηση της μπαταρίας μου, είπε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα να αφήσεις τον φορτιστή επάνω στην μπαταρία ενώ αυτή είναι συνδεδεμένη στον κινητήρα για να στην κρατάει σε καλή κατάσταση.
εγώ πάντως και πάλι δεν θα το δοκίμαζα
Παρεμπιπτόντως , η μέτρηση της μαμάς 4χρονης επαναφορτισμένης μπαταρίας έδειξε απόδοση 84% κατά την εκκίνηση επιβεβαιώνοντας μου για ακόμα μια φορά την ποιότητα των εξαρτημάτων που χρησιμοποιούν οι Japanέζοι.
Επίσης απέκλεισε την περίπτωση διαρροής στο αμάξι μιας και η μέτρηση που έκανε έδειξε 10mA κατανάλωση σε κατάσταση ηρεμίας και 30mA με τον συναγερμό οπλισμένο.

(τόσο έχουν σχεδόν όλα τα καινούργια αυτοκίνητα)