από eibpartner » Πέμ Μαρ 07, 2013 1:54 pm
Να σας μεταφέρω και εγώ την εμπειρία μου στο θέμα αυτό .
Η ''μαμά'' μπαταρία από την στιγμή που πήρα το αυτοκίνητο αν έμενε ακίνητο πάνω απο 5 μέρες έπεφτε τόσο που όποτε το έβαζα μπροστά μου έβγαζε την ένδειξη Service ESP για λίγο .
Παρόλα αυτά ποτέ δεν με πρόδωσε στο να θέσει σε λειτουργία τον κινητήρα αν και μένει συχνά ακινητοποιημένο για 5-15 ημέρες .
Απο όσα είχα διαβάσει για διάφορες παρενέργειες με το βγάλσιμο της μπαταρίας χωρίς να υπάρχει ταυτόχρονα 2η που να τροφοδοτεί τα ηλεκτρονικά μπορώ να πώ ότι το σκεφτόμουν να επέμβω .
Αυτό που ήθελα να κάνω ήταν να την βγάλω να την φορτίσω με τον φορτιστή μου .
Μετά απο 4 χρόνια και με δεδομένες τις οικονομικές δυσκολίες αποφάσισα να αναλάβω δράση .
Έβγαλα την μπαταρία, την άφησα 2 ημέρες να φορτίσει και σήμερα το πρωί την έβαλα ξανά επάνω .
3 πράγματα παρατήρησα : 1 μπιπ απο την σειρήνα του συναγερμού την στιγμή της σύνδεσης , ότι έγινε reset στην ώρα/ρυθμίσεις ραδιο CD και κάποιες μετρήσεις κατανάλωσης , και ότι αναβόσβηνέ το Slip (ESP) το οποίο μετά απο 50-100μέτρα βόλτας έσβησε.
Τώρα μένει να δούμε πόσο καιρό θα κρατήσει φορτισμένη η μπαταρία γιατί έχω υποψίες ότι κάπου πρέπει να έχω απώλειες για να πέφτει τόσο πολύ η τάση της .
eibpartner
NEW GR VITARA 2.0 JLXA
MOD 09'