AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide
? Updates every 5 Seconds
Αποφάσισα να ξανα ζωνντανέψω ένα Fiat Tempra που έχω από καινούργιο, απ το 1992. Το αυτοκίνητο είχε μείνει σε ακινησία (κυριολεκτικά) 2 φορές. Μια φορά για 5 χρόνια και η δεύτερη για 12. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω έχει να κάνει με μια επικάθιση που βρίσκεται μέσα στο ρεζεβουαρ της βενζίνης. Παρ' όλο που με την αλλαγή της τρόμπας, έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια να καθαριστεί το εσωτερικό, με δεδομένο ότι μέσα υπάρχουν διαφράγματα, είναι αδύνατον να καθαριστεί τέλεια. Σήμερα μετά από απουσία 15 ημερών, διαπίστωσα πως η τρόμπα πάλι κόλλησε. Ανακαστικά έκανα αυτό που απέφευγα εξ' αρχής, να λύσω την τρόμπα και να βρω μόνος μου την λύση. Η τρόμπα ξεκόλλησε, το αυτοκίνητο δουλεύει μια χαρά, πήγα και μια βόλτα ένα γύρω καμιά 10αρια χλμ. Το θέμα είναι πως δεν βρίσκω κάποιο τρόπο να διαλύσω αυτή τη "πίσσα" που έχει καλύψει το εσωτερικό.
Πρόκειται για ένα πράγμα σαν πίσσα, μάυρο κατράμι που κολλάει στα χέρια και δεν διαλύεται ούτε με βενζίνη, ούτε με πετρέλαιο, ούτε με WD40, ούτε με White spirit. Με όλα αυτά προσπάθησα να καθαρίσω την μουτζούρα απ τα χέρια μου.
Οι γνώμες που πήρα από επαγγελματίες του κλάδου είναι διάφορες.
α) Αφησε το ανοιχτό με βενζίνη να παπαριάσει και μετά με ζεστό νερό και με το πιεστικό. (Εννοείται πως το ρεζεβουάρ θα κατέβει απ το αυτοκίνητο).
β) Μην παιδεύεσαι, είναι το ίδιο το πλαστικό που αλλοιώθηκε με τα χρόνια απ την βενζίνη που είχε μείνει μέσα.
γ) Χρησιμοποίησε διαλυτικό νίτρου να διαλύσει την μούργα.
δ) Μην βάλεις διαλυτικό νίτρου σε πλαστικό τανκ, Θα το διαλύσει. Υπάρχει ειδικο υγρό της Wurt.
Διευκρινίζω, δεν είναι λάσπη αυτό το πράγμα, δεν μαζεύεται ας πουμε με μια σπάτουλα.
Προσωπικά δεν ξέρω τι υπάρχει και τι δεν υπάρχει στο εμπόριο, μέχρι τώρα έχω πάρει γνώμες από 5 μαστόρους, σκέφθηκα να ρωτήσω και εδώ μήπως και έχετε κάποια σίγουρη λύση.