Να αγοράσω τελικά το NGV1.6 ;;;;;;

Γενικές ερωτήσεις για τα αμάξια μας, που δεν είναι σχετικές με κάποια από τις αντίστοιχες ενότητες

Να αγοράσω τελικά το NGV1.6 ;;;;;;

Δημοσίευσηαπό IPPARXOS » Παρ Ιουν 21, 2013 1:19 am

Καλημέρα σε όλα τα μέλη του εξαιρετικού κατ'εμε vitaraclub. Μόλις γράφτηκα στο forum γιατί έχω σκοπό να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο GV1.6. Ακούω πολλά γι αυτό το αυτοκίνητο: μην το πάρεις!!!! καίει τ' αντερά του, δεν θα έχεις λεφτά να το κινήσεις, βγάζει προβλήματα συνέχεια κτλ......Ομολογώ ότι απο τότε που βγήκε το αυτοκίνητο αυτό έχω κολήσει μαζί του (μέχρι τώρα έχω ένα saxo 1.4!!!). Απλά να πω την αληθεια έχω φοβηθεί λιγάκι και καθυστερώ συνεχώς την αγορά του για να μην ...κλαίω μετα!!!!! Τελικά είναι έτσι τα πράγματα ή όχι;;;;
IPPARXOS
4x4 rookie member
4x4 rookie member

Aka: ΙΠΠΑΡΧΟΣ
Name: ΚΩΣΤΑΣ

Re: Να αγοράσω τελικά το GV1.6 ;;;;;;

Δημοσίευσηαπό nick_89 » Παρ Ιουν 21, 2013 4:54 am

Φίλε μου θα σε παρακαλούσα να πέρναγες πρώτα από την ενότητα και να μας συστηθείς :!:

ταξιδιάρα ψυχή..
Vitara Virus
Raptorian
Άβαταρ μέλους
nick_89
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: General Grabber AT
Διάσταση ελαστικών: 285/70/ R17
Suspension: Fox Racing
cb: Ναι
Εργάτης: Όχι
Aka: Scotsman
Name: Νίκος

Δημοσίευσηαπό char » Παρ Ιουν 21, 2013 8:52 pm

Ο φίλος Κώστας, μας συστήθηκε και περιμένει την βοήθειά μας! :-)

Απορία:
Ποιό μοντέλο Grand Vitara εννοείς;
Το χρονολογίας 1999~2005 (παλιό GV) ή το χρονολογίας 2006~2013 (New GV);;; :think:
"We have two lives.
The second begins when we realise we only have one."

Comfucius
Άβαταρ μέλους
char

Λάστιχα: BF Goodrich T/A KO2
Διάσταση ελαστικών: 215/70-16
Suspension: Mad, Bilstein
Aka: Τσάρος ή Γριά....
Name: Νίκος

Δημοσίευσηαπό panoshm » Παρ Ιουν 21, 2013 10:35 pm

IPPARXOS έγραψε:να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο GV1.6. Ακούω πολλά γι αυτό το αυτοκίνητο: μην το πάρεις!!!! καίει τ' αντερά του, δεν θα έχεις λεφτά να το κινήσεις, βγάζει προβλήματα συνέχεια κτλ......
Αυτοί που σου τα λένε αυτά, έχουν ιδία εμπειρία, ή τους το είπε ο 3οξάδελφος του μπατσανάκι του περιπτερά που είχε μια γκόμενα που ο πατέρας της είχε οδηγήσει ένα τέτοιο αμάξι? :whistle:

1. Καίει τα λιγότερα από τα υπόλοιπα 4χ4.... η κατανάλωση κυμαίνεται στα 10-14lit/100km ανάλογα με το πόδι που έχεις, αν κινείσαι εντός πόλης ή εκτός, τα λάστιχα που φοράς, το ψήλωμα/σχάρες κλπ που έχει
2. Λεφτά δεν έχουμε να κινήσουμε και ένα συμβατικό... ανάλογα με την τσέπη του καθ'ενός, οι απόψεις είναι ποικίλες.... Δες λοιπόν την παραπάνω κατανάλωση και κρίνε ;-)
3. Προβλήματα ΔΕΝ βγάζουν, ιδίως αν το συντηρείς κανονικά... Τώρα, αν του βάλεις γκάζι και δεν σου "κάτσει" σωστός μάστορας, αν κάνεις οικονομία στη συντήρηση και το αφήνεις στην τύχη του, αν το πιέζεις, αν το "χτυπάς" στις offroad εκδρομές, αν αν αν.... είναι φυσικό να σου βγάλει προβλήματα...
Αν σου πω δηλαδή ότι στα 125.000km έχω αλλάξει μόνο αντλία νερού και (θέλω) αισθητήρα λ και τίποτε άλλο..... ενώ στης γυναίκας το αμάξι (Peugeot 206) έχω αλλάξει σχεδόν τα πάντα από κάτω του και έχει 100.000km τι θα πεις? :whistle:

Έλα σε ένα καφεδάκι να συζητήσεις με ανθρώπους που έχουν εμπειρίες από το αμάξι που θέλεις να πάρεις, και τότε θα βγάλεις πολλά συμπεράσματα :wink:
GV2.0 5D Freestyle 07/'05,AVM,Ποδιές,5xFF50HELLA,Lovato smart ExR Premium,Nuvi1490Τ,Montana650,Midland220
Άβαταρ μέλους
panoshm

Λάστιχα: Geolandar M/T G003
Διάσταση ελαστικών: 205/80/16
Suspension: MAD/KYB +12cm
Aka: O γεωαναφερόμενος ή αλουμινοποδιάς!
Name: Πάνος

Δημοσίευσηαπό kbntinos » Παρ Ιουν 21, 2013 11:55 pm

Μετά απο 150.000 χλμ και 10 χρόνια που το εχω μπορώ να σου πω τα εξης για σοβαρές ζημιές που στοιχίζουν:

1. Πρόσεξε το καπάκι του κινητήρα γιατί ραγίζει (700 με 1000 ευρω επισκευη τουλάχιστον). Είναι μια αστοχία υλικού της σουζουκι στα 1600 οχι στα 2000 κυβικά. Ακόμα και αν βάλεις καινουργίο γνήσιο καπάκι μπορεί να ξανασυμβεί.(μιλαω για το παλιο GV).To νεο ειναι οκ. Αν δεις να χάνεται σιγά-σιγά το αντιψυκτικό απο την θήκη του κάτι συμβαίνει......(το ραγισμα μπορεί να ειναι στο πάχος τρίχας!) αυτο βεβαια δεν συμβαινει πάντα αλλα δεν ειναι και σπάνιο.

2. Πρόσεξε τα διαφορικά, σταυρούς κλπ αν ο προηγουμενος ιδιοκτήτης το ειχε σηκώσει. παρουσιαζουν αρκετές φθορες αν εχεις πειράξει την ανάρτηση.

Καλύτερα πάρε ενα (μαμα) και σίγουρα πηγαινέ το σε μάστορα να τσεκάρεις κινητήρα, σασμάν και να στο σηκώσει να το δεις απο κάτω.Φαινεται αν ειναι ταλαιπωρημενο πολύ σε εκτός δρόμου.

Γενικά πάντως αντέχουν και δεν βγαζουν συνέχεια ζημιές.
Άβαταρ μέλους
kbntinos
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Λάστιχα: Dunlop Grandtreck AT
Suspension: MONROE

Δημοσίευσηαπό Kalavritara » Σάβ Ιουν 22, 2013 11:45 am

Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι από τα πιο γερά και αξιόπιστα 4Χ4 με κοντό κιβώτιο, αλλά συγχρόνως είναι και το τελευταίο που υπάρχει στα 1600 cc που να το διαθέτει...

Άν πάρεις αμάξι καλοσυντηρημένο από προσεκτικό ιδιοκτήτη, θα το χαρείς, αρκεί να'σαι και σύ προσεκτικός και να μαθαίνεις από τις γνώσεις ανθρώπων που το ξέρουν και τα αγαπάνε (εδώ μέσα θα βρεις μπόλικους τέτοιους ;-) )

Το δικό μου είναι 12 ετών, έχει 82,000Χμ, το έχω μόνο για τα βουνά, έχω ρίξει αρκετά χρήματα απάνω του για να το βελτιώσω σε θέματα ανάρτησης, δυνατότητες off road και αξιοπιστίας, δεν το αλλάζω με κανένα άλλο, παρόλο που θα μπορούσα...

Αν όμως ήταν το μοναδικό μου αυτοκίνητο για καθημερινή χρήση, θα σκεπτόμουν πολύ τις ανάγκες μου πριν το επιλέξω... :-)
"Vitara 1.6 1997 16v και New Vitara 1600 Diesel Allgrip Auto , παππούς και εγγονός στο ίδιο garage "
Άβαταρ μέλους
Kalavritara

Λάστιχα: Viking
Διάσταση ελαστικών: 215/55/17
Suspension: normal
Name: Takis

Δημοσίευσηαπό IPPARXOS » Σάβ Ιουν 22, 2013 12:04 pm

Καλημέρα σε όλη την παρέα! Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, οι οποίες μάλλον σιγά-σιγά μου ξεδιαλύνουν το τοπίο απο το μπέρδεμα-χάος που είχα μέχρι τώρα μάλλον απο μπατζανάκηδες-περιπτεράδες κτλ!!!
Σχετικά με την αγορά του GV εννοούσα το NGV 1.6 μοντέλο του 2008, με το οποίο μάλλον είμαι ερωτευμένος εδώ και αρκετά χρόνια!!!! Υποτίθεται βέβαια ότι θα το κινώ στην πόλη με περίπου 15-25 χιλιόμετρα ημερησίως και μία έξοδο το μήνα σε βουνό, λόγω αγάπης προς τη Φύση και τον Ουρανό! Τα οικονομικά μου είναι περιορισμένα, όπως των περισσοτέρων μας υποθέτω, απλά απο οικονομίες μάζεψα κάποια χρήματα για την αγορά ενός αυτοκινήτου... και έχω κολήσει άσχημα με το NGV. Και πέρυσι μου βγήκε αυτή η επιθυμία, αλλά την κατέπνιξα!!!! αλλά τώρα είμαι πιο αποφασιμένος! Το πρόβλημά μου είναι μήπως τελικά η αγορά του με ''απογοητεύσει'' όχι απο το αυτοκίνητο όσο απο τα καύσιμα που καίει...
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο το έχει και κάποιος κοντά σε μένα και μολονότι δεν είναι ο δρόμος μου, φροντίζω να περνάω απο εκέι να το βλέπω!!!!

μήπως πρέπει να με δεί γιατρός;;;;;;;;; :D
IPPARXOS
4x4 rookie member
4x4 rookie member

Δημοσίευσηαπό kaliakouda » Σάβ Ιουν 22, 2013 12:26 pm

Tώρα που ξεκαθάρισες ποιό μοντέλο θέλεις είναι καλύτερα :D
Το μόνο μείον αυτού του αμαξιού είναι οι χώροι και βεβαίως η έλλειψη αργών σχέσεων κάτι που στο βουνό μετράει
Κοίτα μήπως φτάνεις το πεντάπορτο που έχει όλα τα παραπάνω, έτσι και αλλιώς έχει καταντήσει να πουλιέται φθηνότερα :idea:
Φωτιά και Καρκίνο στους Εμπρηστές!!!

http://www.youtube.com/user/kaliakoud

http://www.youtube.com/user/kaliakouda1400
Άβαταρ μέλους
kaliakouda
Founding Member
Founding Member

Λάστιχα: Malatesta Κobra
Διάσταση ελαστικών: -
Suspension: Rocky Road+1
Aka: Αμετανόητος Μοτοσυκλετιστής!
Name: Γιώργος

Δημοσίευσηαπό ΜΩΡΑΙΤΗΣ » Σάβ Ιουν 22, 2013 12:28 pm

Μετά απο 7 χρόνια συμβίωσης με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, παρόλο που του έχω πιεί το αίμα, δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ....το μόνο του θέμα , πίνει λίγο :mrgreen: 9-10 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα είναι αναμενόμενο, αν δε, υπερβείς την ταχύτητα των 120 χλμ, τότε ο δείκτης κατανάλωσης ανεβαίνει επικίνδυνα :whistle: :whistle: :whistle: .
Να έχει φυσικά υπ όψιν οτι το 1.6 δεν έχει αργά { ελάχιστες φορές μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού αν θα τα χρειάστηκα όμως -} . Και κάτι ακόμη..προσωπικά θα το συνιστούσα λόγω χώρων για οικογένειες μέχρι 3 άτομα ;-) . Αν δε σκεφτείς τελικά να το αγοράσεις, φρόντισε να έχει ESP/TCS βοηθάει πολύ σε δύσκολες καταστάσεις .

Υ.Γ. σχεδόν όλοι όσοι μπλεξαμε εδώ μέσα έχουμε ανάγκη γιατρού :teasing-tease: :teasing-tease: :teasing-tease: :mrgreen:
Σαν έρθει η ώρα της πορείας πολλοί δεν ξέρουν πως επικεφαλής βαδίζει ο εχθρός τους.
Η φωνή που διαταγές τους δίνει είναι του εχθρού τους η φωνή.
Και εκείνος που για τον εχθρό μιλάει είναι ο ίδιος τους ο εχθρός.
Μπ. Μπρέχτ
Άβαταρ μέλους
ΜΩΡΑΙΤΗΣ

Λάστιχα: MICHELIN
Suspension: BILSTEIN B6
cb: Όχι
Aka: Ο Κυανοπώγωνας..

Δημοσίευσηαπό nidi » Σάβ Ιουν 22, 2013 3:38 pm

Μέχρι να ξεκαθαρίσεις σε ποιο GV ανφερόσουν, ήμουν έτοιμος να σου κάνω και γω μία ανάλυση περί diesel μοντέλου (κυρίως το παλιό επειδή αυτό έχω εγώ) αλλά και γενικώς τα συν του diesel. Πάντως, μέχρι και γύρο της Αφρικής παίζει να σε βγάλει αν είσαι λίγο προσεκτικός και επίσης λίγο τυχερός.. :lol: :lol:

Βασικά αν δεν κάνω λάθος, το NGV 1.9 DDIS βγαίνει και τρίπορτο με αργά οπότε με ένα σμπάρο δύο τριγώνια.

Σκέψου το.. ;-)

Η μέχρι τώρα εμπειρία μας πάντως με το παλιό GV σε πετρελαιοκίνητη έκδοση λέει ότι το αυτοκίνητο είναι σκυλί μαύρο, σαν diesel δεν καίει πολύ και επίσης οι off road δυνατότητες του είναι απίστευτες (και φυσικά η customια που είσαι διατεθειμένος να επενδύσεις εγγυάται ακόμα καλύτερα αποτελέσματα).. όπως είπε και ο Τάκης, είναι το τελευταίο αυθεντικό 4x4 με κοντές σχέσεις και όπως έλεγε και το σλόγκαν της εποχής "OFF-ROAD ANIMAL"..

Μήπως οι αξιότιμοι διαχειρισταί να άλλαζαν και τον τίτλο για να διευκολύνουν τους υπόλοιπους φίλους που θα ήθελαν να τοποθετηθούν?? ;-)
Τελευταία επεξεργασία από nidi και Σάβ Ιουν 22, 2013 3:41 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
| | | |
Άβαταρ μέλους
nidi
World Travellers
World Travellers

Λάστιχα: Goodyear EfficientGrip P2
Διάσταση ελαστικών: 195/70 R15
Suspension: Factory
Aka: the pin project
Name: Nikos

Δημοσίευσηαπό nidi » Σάβ Ιουν 22, 2013 3:40 pm

Ξέχασα να αναφέρω ότι αν τελικά προτιμήσεις το 1.9 diesel το 3θυρο, σχετικά με τα τέλη είσαι στην κατηγορία των 1600 κυβικών και στα 300 ευρώ (τόσο νομίζω είναι για τα 1.6) ;-)
| | | |
Άβαταρ μέλους
nidi
World Travellers
World Travellers

Re: Να αγοράσω τελικά το NGV1.6 ;;;;;;

Δημοσίευσηαπό Tzivitzonis » Σάβ Ιουν 22, 2013 3:42 pm

nidi έγραψε:Μήπως οι αξιότιμοι διαχειρισταί να άλλαζαν και τον τίτλο για να διευκολύνουν τους υπόλοιπους φίλους που θα ήθελαν να τοποθετηθούν?? ;-)

Εικόνα ;-) :mrgreen:
Grand Vitara 1.6 3D (2002) ---- GFi LPG system
Ποτέ μην υπερεκτιμάς τις ικανότητες τις δικές σου ή του GV σου!!

Homo homini lupus est
Άβαταρ μέλους
Tzivitzonis
Administrator
Administrator

Λάστιχα: Michelin Lat.Cross
Διάσταση ελαστικών: 215/70/16
Suspension: Αποστάτες +3/KYB
Aka: Καλτσόγιαννος-Τζιτζιλόνης-Πατροτζούλης
Name: Τζιβιτζόνης

Δημοσίευσηαπό nidi » Σάβ Ιουν 22, 2013 3:43 pm

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Σωραίοςςςςςςςςςςςςςςςςς
| | | |
Άβαταρ μέλους
nidi
World Travellers
World Travellers

Δημοσίευσηαπό iakgia » Σάβ Ιουν 22, 2013 5:06 pm

Φίλε Κώστα,
πολύ ωραίο αμάξι το ngv1.6,πολύ μουράτο,πολυ ανθεκτικό,ανετο ,εξαιρετικά αξιόπιστο, made in japan....κτλ...κτλ....!!
Όμως..........(κατα την γνώμη μου πάντα) έχει 2-3 σοβαρά ελαττώματα :
1)δεν διαθέτει αργές-γρήγορες σχέσεις.
2)έχει μόνιμη τετρακίνηση με αποτέλεσμα να "πίνει" στην κυριολεξία βενζίνη +πρόωρη φθορά ελαστικών και ίσως πλατό-δίσκο.
3)δεν διατίθεται σε 5πορτο.

Θα σου πρότεινα ανεπιφύλακτα να καταλήξεις στο 2λιτρο (ή το diesel 1.9) τα οποία διαθέτουν αργό-γρήγορο , σε κατανάλωση είναι στα ίδια επίπεδα περίπου με το 1.6 όταν χρησιμοποιείς μόνο πίσω κίνηση , και στο 5πορτο οι χώροι είναι απλά ατελείωτοι.
μοναδικό μειονέκτημα τα τέλη κυκλοφορίας-ασφάλιση.
Τελευταία επεξεργασία από iakgia και Σάβ Ιουν 22, 2013 5:22 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
VITARA JLX 1.6 16v 5d 180.000χλμ Ιάκωβος
ΑΠΛΩΝΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ !!! ...ΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΕΡΑ....!!!
Άβαταρ μέλους
iakgia
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Λάστιχα: YOKOHAMA GEOLANDAR
Διάσταση ελαστικών: 215/60/15
Suspension: KAYABA
Aka: Selby
Name: Μάκης

Δημοσίευσηαπό IPPARXOS » Σάβ Ιουν 22, 2013 5:07 pm

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Είδα και το 1.9 diesel μετά απο το μήνυμα του φίλου nidi αλλά ξεφεύγει στα λεφτά του ακόμα και μεταχειρισμένο, διπλάσια απο αυτά που μπορώ να δώσω!!! Αμα κερδίσω το λόττο θα πάρω δύο: ένα για μένα και ένα χορηγία για τους φίλους του vitaraclub!!!! Αλλά μέχρι τότε θα πρέπει να δώ τι θα κάνω με την ανάγκη μου για ιατρική παρακολούθηση απο ειδικούς ψυχολόγους μέχρι να πάρω ένα 1.6 ngv με βενζίνη. έχετε να μου συστήσετε κάποιο ειδικό συνεργείο στη Θεσσαλονίκη να πάω να δει το υποψήφιο;;; αντί αντιπροσωπείας;;; (δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει βέβαια αυτό ίσως για λόγους διαφήμισης...).
Σας ευχαριστ΄και πάλι για τις συμβουλές σας και ευελπιστώ σύντομα να γίνω και οδηγικά μέλος!!!
IPPARXOS
4x4 rookie member
4x4 rookie member

Επόμενο

Επιστροφή στο Ερωτήσεις

arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am Καλημέρα σας.
Γιώργος Κατσαμάκας Δευτ Απρ 21, 2025 8:55 pm Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους! Χριστός Ανέστη!
arahova Δευτ Απρ 21, 2025 3:22 pm Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους.
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 7:46 am Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 6:51 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
makis_V Κυρ Απρ 20, 2025 9:42 am Χρόνια πολλά , Χριστός Ανέστη !
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 12 επισκέπτες