ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΓΙΑ NGV!!

Γενικές ερωτήσεις για τα αμάξια μας, που δεν είναι σχετικές με κάποια από τις αντίστοιχες ενότητες

ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΓΙΑ NGV!!

Δημοσίευσηαπό SAVE ANIMAL » Δευτ Ιαν 31, 2011 11:07 pm

Παιδια ειμαι σε μεγαλο προβληματισμο για το ποιος ειναι ο καλυτερος και ο ποιο ασφαλες τροπος για να ψηλωσω το αμαξι!!πειρα αρκετες γνωμες απο ανθρωπους των 4χ4 και οι γνωμες διαφορες!!ξερω και απο πολους απο σας οτι καταληξατε στην ασφαλη λυση των ελατηριων mud!!ποια η γνωμη σας για προσθηκες και κατα ποσο ειναι ασφαλες για το αμαξι και τι πρεπει να προσεξω αν και φοσον μπορω να βαλω?αν καποια παιδια εχουν βαλει θα ηθελα την γνωμη τους!!υπαρχη φοβος να υποστει αργοτερα το αμαξι ζημιες πχ ψαλιδια?
SAVE ANIMAL
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: Malatesta compra
Διάσταση ελαστικών: 245/70/16
Suspension: Άγνωστη
cb: Όχι
Εργάτης: Ναι
Aka: Save animals
Name: Βασιλης

Re: ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΓΙΑ NGV!!

Δημοσίευσηαπό Mastergunner » Δευτ Ιαν 31, 2011 11:15 pm

Παρόμοιο θέμα έχει συζητηθεί εδώ: viewtopic.php?f=20&t=10967&start=0&hilit=%CF%88%CE%AE%CE%BB%CF%89%CE%BC%CE%B1+%CE%B5%CE%BD+%CE%BC%CE%AD%CF%83%CF%89 :wink:
Γιά ότι απορείες ρώτα.....
Κλείσε μέσα σου την Ελλάδα και θα νιώσεις κάθε είδους μεγαλείο

Ένας για Ολους και Όλοι για Έναν (Vitara Club)
Άβαταρ μέλους
Mastergunner

Λάστιχα: FULDA TRAMP 4x4
Suspension: Calmini 3''/OΜΕ
Name: Γιώργος

Δημοσίευσηαπό ZΗΡΕΙΑ » Δευτ Ιαν 31, 2011 11:32 pm

Από ότι βλέπω έχεις το NGV . Για ρίξε μια ματιά Συνδιασμός MAD και αποστάτες ! :wink:
ZΗΡΕΙΑ

Δημοσίευσηαπό SAVE ANIMAL » Δευτ Ιαν 31, 2011 11:53 pm

πολυ καλο αποτελεσμα φιλε μου!!ποσα χλμ εχεις κανει?τιο αμαξι δουλευει σωστα¨?με αυτον τον τροπο αν δεν κανω λαθος σηκωνεται το σασι αλλα τα διαφορικα μενουν στο ιδιο σημειο!!ουσιαστικα μονο με λαστιχο μπορει να σηκωθει ολο το αμαξι!!τα ψαλιδια δεν εχουν προβλημα!!πραγματικα ειμαι σε μεγαλο δυλημα!!οπως ειναι το αμαξι μου τωρα χωρις να αλαξω ελατηρια ποιες λυσεις εχω?
SAVE ANIMAL

Δημοσίευσηαπό ZΗΡΕΙΑ » Δευτ Ιαν 31, 2011 11:59 pm

SAVE ANIMAL έγραψε:πολυ καλο αποτελεσμα φιλε μου!!ποσα χλμ εχεις κανει?τιο αμαξι δουλευει σωστα¨?με αυτον τον τροπο αν δεν κανω λαθος σηκωνεται το σασι αλλα τα διαφορικα μενουν στο ιδιο σημειο!!ουσιαστικα μονο με λαστιχο μπορει να σηκωθει ολο το αμαξι!!τα ψαλιδια δεν εχουν προβλημα!!πραγματικα ειμαι σε μεγαλο δυλημα!!οπως ειναι το αμαξι μου τωρα χωρις να αλαξω ελατηρια ποιες λυσεις εχω?

Με τα ελατήρια έχω κάνει περίπου 45οοο χιλιόμετρα και με τις προσθήκες γύρω στις 5000 χιλιόμετρα . Μέχρι τώρα κανένα πρόβλημα . Βέβαια είναι νωρίς ακόμα ... :?

Αν δεν αλάξεις ελατήρια , μπορείς να βάλεις μόνο αποστάτες ! Δες στις λύσεις ψηλώματος , τα Rocky Road ! :wink:
ZΗΡΕΙΑ

Δημοσίευσηαπό char » Τρί Φεβ 01, 2011 12:13 am

SAVE ANIMAL έγραψε:...με αυτον τον τροπο αν δεν κανω λαθος σηκωνεται το σασι αλλα τα διαφορικα μενουν στο ιδιο σημειο!!ουσιαστικα μονο με λαστιχο μπορει να σηκωθει ολο το αμαξι!!...

Όχι φίλε μου! :)
Στο NGV, που έχει ψαλίδια μπρός-πίσω, σηκώνονται και τα διαφορικά!
Αυτό που γράφεις παραπάνω, ισχύει μόνο στους άκαμπτους άξονες! :wink:
"We have two lives.
The second begins when we realise we only have one."

Comfucius
Άβαταρ μέλους
char

Λάστιχα: BF Goodrich T/A KO2
Διάσταση ελαστικών: 215/70-16
Suspension: Mad, Bilstein
cb: Ναι
Εργάτης: Όχι
Aka: Τσάρος ή Γριά....
Name: Νίκος

Δημοσίευσηαπό MAVERICK » Τρί Φεβ 01, 2011 12:21 am

Σοβαρά προβλήματα δεν έχουν παρατηρηθεί φίλε μου με ψήλωμα από προσθήκες :wink:
Αυτό που επιβαρύνετε περισσότερο στην προκειμένη και λογικά εκεί θα ''πονέσει'' κάποια στιγμή είναι τα σινεμπλοκ ψαλιδιών λόγο ότι θα δουλεύουν με μεγαλύτερη γωνία πλέον ,τα αμορτισέρ γιατί παραμένουν πάντα σε περισσότερη ανοιγμένη διαδρομή και δευτερεύοντος ημιαξόνια στο σημείο του μπιλιοφόρου λόγο και πάλι γωνίας :wink:Βασικά μιλάμε όχι για ζημιά αλλά για γρηγορότερη φθορά μιας τουλάχιστον αμορτισέρ και σινεμπλόκ είναι κάτι που αλλάζετε σε κάποια χιλιόμετρα.Θα γίνει γρηγορότερα με αυτόν τον τρόπο.Τα ημιαξόνια απλά θέλουν προσοχή :wink:
MAVERICK

Δημοσίευσηαπό SAVE ANIMAL » Τρί Φεβ 01, 2011 12:37 am

αρα μιλαμε οτι οι προσθηκες ειναι μια σαφος οικονομικη λυση αλλα με καποια προβληματα που ενδεχομενος παρουσιαστουν και η αλλαγη ελατηριων ποιο ακριβη αλλα και ποιο ασφαλη!!οι προσθηκες βεβαια σου παρεχουν περισοτερο υψος οπως στην περιπτωση την δικια μου που ο μηχανικος μου ειπε οτι θα μου δωσει μεχρι και 5 ποντους χωρις να εχω κανενα προβλημα και χωρις να αλαξω αμορτισερ!!βεβαια θα καταπονιθουν ποιο γρηγορα τα υπαρχον αλλα μετα μου εχει μια καλη λυση και σιγουρη!!τωρα θα κανουμε κατι οικονομικο και καλο !!εχω ραντεβου αυριο και θα δουμε τι θα κανουμε!!παιδια σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας μου ηταν πολυ χρησιμες!!το σηγουρο ειναι οτι δεν θα κανω κατι που θα κανει κακο στο αμαξι και παντα βεβαια με τις απαραιτητες εγγυησεις του μηχανικου!! :mrgreen:
SAVE ANIMAL

Δημοσίευσηαπό ZΗΡΕΙΑ » Τρί Φεβ 01, 2011 12:40 am

SAVE ANIMAL έγραψε:αρα μιλαμε οτι οι προσθηκες ειναι μια σαφος οικονομικη λυση αλλα με καποια προβληματα που ενδεχομενος παρουσιαστουν και η αλλαγη ελατηριων ποιο ακριβη αλλα και ποιο ασφαλη!!οι προσθηκες βεβαια σου παρεχουν περισοτερο υψος οπως στην περιπτωση την δικια μου που ο μηχανικος μου ειπε οτι θα μου δωσει μεχρι και 5 ποντους χωρις να εχω κανενα προβλημα και χωρις να αλαξω αμορτισερ!!

Aυτό για πίσω δεν γίνεται φίλε μου ! Με 5 πόντους , τα πίσω θέλουν αντικατάσταση με μακρύτερα !
ZΗΡΕΙΑ

Δημοσίευσηαπό SAVE ANIMAL » Τρί Φεβ 01, 2011 12:49 am

ισως καταλαβα λαθος!!δεν γνωριζω και πολλα για το σηκωμα και ειδικα για το ngv!!ενα μηνα το χω το ατιμο που θα παει!! :doh:
SAVE ANIMAL

Δημοσίευσηαπό MAVERICK » Τρί Φεβ 01, 2011 12:54 am

SAVE ANIMAL έγραψε:αρα μιλαμε οτι οι προσθηκες ειναι μια σαφος οικονομικη λυση αλλα με καποια προβληματα που ενδεχομενος παρουσιαστουν και η αλλαγη ελατηριων ποιο ακριβη αλλα και ποιο ασφαλη!!οι προσθηκες βεβαια σου παρεχουν περισοτερο υψος οπως στην περιπτωση την δικια μου που ο μηχανικος μου ειπε οτι θα μου δωσει μεχρι και 5 ποντους χωρις να εχω κανενα προβλημα και χωρις να αλαξω αμορτισερ!!βεβαια θα καταπονιθουν ποιο γρηγορα τα υπαρχον αλλα μετα μου εχει μια καλη λυση και σιγουρη!!τωρα θα κανουμε κατι οικονομικο και καλο !!εχω ραντεβου αυριο και θα δουμε τι θα κανουμε!!παιδια σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας μου ηταν πολυ χρησιμες!!το σηγουρο ειναι οτι δεν θα κανω κατι που θα κανει κακο στο αμαξι και παντα βεβαια με τις απαραιτητες εγγυησεις του μηχανικου!! :mrgreen:

Για εμένα για να γίνοντε σωστές δουλειές και όχι καγκουριές ψήλωμα σημαίνει αμορτισέρ και ελατήριο.Αν θέλεις και άλλο πάνω βάζεις αποστάτες αλλά έχεις το υπόβαθρο :wink:
Γι αυτό σκέψου το και αν είναι να κάνεις κάτι κάντο σωστά :wink:
Πρώτα ελατήρια και αμορτισέρ ψηλώματος και μετά κόβεις και μερικούς πόντους τεφλόν :wink:
MAVERICK

Δημοσίευσηαπό SAVE ANIMAL » Τρί Φεβ 01, 2011 12:57 am

σωστα!! :wink:
SAVE ANIMAL

Δημοσίευσηαπό Mastergunner » Τρί Φεβ 01, 2011 1:22 am

MAVERICK έγραψε:Για εμένα για να γίνοντε σωστές δουλειές και όχι καγκουριές ψήλωμα σημαίνει αμορτισέρ και ελατήριο.Αν θέλεις και άλλο πάνω βάζεις αποστάτες αλλά έχεις το υπόβαθρο :wink:
Γι αυτό σκέψου το και αν είναι να κάνεις κάτι κάντο σωστά :wink:
Πρώτα ελατήρια και αμορτισέρ ψηλώματος και μετά κόβεις και μερικούς πόντους τεφλόν :wink:

Όπως τα λέει ο Σπύρος και για να επεκτείνω τις σκέψεις του.....Βάζοντας απλά προσθήκες όντως κερδίζεις ύψος,το θέμα είναι τι γίνεται με την ευστάθεια πλέον του αυτοκινήτου.Καθώς τα εργοστασιακά ελατήρια είναι σχεδιασμένα με βάση την άνεση των επιβατών άρα είναι μαλακά σηκώνωντας το αμάξι άρα και το κέντρο βάρους θα είσαι επιρεπείς στους πλευρικούς ανέμους ενώ το αμάξι θα γίνεται βάρκα στους ελιγμούς.Αν δε σκεφτείς,με δεδομένου οτι είσαι ψηλωμένος μόνο με προσθήκες,να κινηθείς εκτός τότε τίθεται θέμα ασφάλεις και σοβαρών βλαβών (τα ελατήρια μπορεί να σπάσουν).Επιπλέων οι λύσεις όπως πολύ σωστά σου είπε και ο Σπύρος είναι τα ελατήριαάμορτισέρ για αρχή,ανάλογα με το βαλάντιο σου και για το τί θες να κάνεις υπάρχουν λύσεις.Απο πλήρη σετ μέχρι και κομμάτι-κομμάτι ωστε να χτήσεις μόνος σου αυτό που θές.Οι λύσεις MAD και RR είναι αξιόπιστες στο έπακρο (άλλωστε τα φοράνε οι περισσότεροι εδω μέσα).Τα διαφορικά σου, όπως σου είπε και ο Νίκος,είναι αναρτόμενα (δηλαδή δένουν στο αμάξωμα και σηκώνωνται με αυτό) άρα δεν υπάρχει τόσο το θέμα εδαφικής ανοχής όσο το θέμα αξιοπιστίας στις υπερβολές.
Διάβασε τα θέματα σχετικά με τις αναρτήσεις δές και τις προσφορές που προσφέρουν μέλη στο club και επέλεξε αυτό που σε αντιπροσωπεύει.
Να θυμάσε άλλο η σωστή γεωμετρία στο ψήλωμα και άλλο η καγκουρια :wink:
Κλείσε μέσα σου την Ελλάδα και θα νιώσεις κάθε είδους μεγαλείο

Ένας για Ολους και Όλοι για Έναν (Vitara Club)
Άβαταρ μέλους
Mastergunner

Λάστιχα: FULDA TRAMP 4x4
Suspension: Calmini 3''/OΜΕ
Name: Γιώργος

Επιστροφή στο Ερωτήσεις

arahova Παρ Μάιος 02, 2025 10:41 am Καλημέρα σε όλους και καλό Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Μάιος 02, 2025 6:35 am Καλημέρα σας.
KonKalamata Πέμ Μάιος 01, 2025 2:24 pm Καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά σε όλη την ομάδα!
Γιωργος ΗΛΙΑΣ Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!!
makis_V Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am Καλημέρα και καλό μήνα !
arahova Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 15 επισκέπτες