kons έγραψε:Μπήκα στον πειρασμό και έψαξα ένα παλιό ψυγείο εξοχής στην αποθήκη μου το οποίο είναι 220V/Gas/12V, το οποίο το έχω ξεχασμένο παρατημένο αλλά λειτουργικότατο. Κοίταξα τις προδιαγραφές του και στα 12V έχει περίπου 7 Amp. Αν πάρω το συγκεκριμένο ψυγείο ως παράδειγμα τότε μια μπαταρία 75 Amp θα έχει "εξατμιστεί" σε λιγότερο από 9 ώρες λειτουργίας του ψυγείου. Ούτε λαμπάκι δεν θα ανάβει στο NGV. Θυμάμαι υπήρχαν κάποια ψυγεία του είδους με τα μισά Amp αλλά οι τιμές ήταν εξωφρενικές άνω του 500αρικου. Επίσης τα σύγχρονα ψυγεία μόλις δούνε τάση εισόδου μικρότερη των 10V σταματάν την λειτουργία τους σαν ασφαλιστική διάταξη για να μην ξεμείνεις εντελώς ίσως. Εξαιρετικής ποιότητας 12/24V ψυγεία μεγάλης οικονομίας σε ρεύμα με περίπου 1,5 Amp υπάρχουν σε εξειδικευμένα ναυτιλιακά καταστήματα για ιστιοπλοϊκά αλλά το κόστος τους ξεπερνά το 1000αρικο...!!!
Αυτό είναι λάθος.....
Ναι μεν τραβά 7Α κατα την λειτουργία του, όμως δεν λειτουργεί συνέχεια.
Λογικά αν είναι καλό όπως λες μετά τα πρώτα 20 - 30 λεπτά θα πρέπει να σταματήσει αφού θα έχει κατεβάσει την θερμοκρασία.
Και αν είναι και βράδυ που δεν έχει πολύ ζέστη και δεν θα ανοίγει, είναι ζήτημα αν θα δουλέψει άλλες 6 7 φορές για 10λ τη φορά.
Την πρώτη φορά που το είπα το κατάλαβαν 3. Την δεύτερη το κατάλαβαν 10. Την τρίτη φορά το κατάλαβα εγώ.