Διαφορες ερωτησεις περι NGV

Γενικές ερωτήσεις για τα αμάξια μας, που δεν είναι σχετικές με κάποια από τις αντίστοιχες ενότητες

Διαφορες ερωτησεις περι NGV

Δημοσίευσηαπό MaZzzZ » Δευτ Νοέμ 05, 2012 8:58 am

Γεια σας παιδια.
Εχω καποιες αποριες περι NGV.
Και θελω μερικες απαντησεις απο οποιον γνωριζει.
Σε μερικες απο τις ερωτησεις μου δεν το εχω ψαξει ακομα σε καποιο συνεργειο.
Για αυτο ρωταω εδω, και ποιο πολυ ρωταω για να δω αν εχει αντιμετωπισει και αλλος τα ιδια προβληματα.

01) Πρωτο και τεραστο θεμα μου ειναι το πισω μερος του αυτοκινητου.
Μεσα σε εναν χρονο με εχουνε τρακαρει στο πισω μερος, καλα για το μπροστα δεν μιλαω αλλο εκει.
Αλλα το πισω μερος μεσα σε εναν χρονο το εφτιαξα δυο φορες και τωρα ειδα το τριτο χτυπημα.
Δηλαδη τι να πω ενταξει, μερικοι Ελληνες δεν εχουνε καθολου φιλοτιμο, με τρακαρες ασε ενα χαρτακι ρε φιλε πες κατι.
Δεν θα το πληρωσεις απο την τσεπη σου, η ασφαλεια το πληρωνει.
Η ερωτηση μου εδω περα ειναι, υπαρχει το λεγομενο Bull Bar για το πισω μερος? Η κατι προστατευτικο τελος παντων.

02) Μετα θελω να μαθω που μπορω να βρω Bull Bar και για μπροστα, και μεταχειρισμενο δεν με χαλαει.
Εχω κοιταξει συνεχεια εδω στο φορουμ στις πωλησεις και τιποτα.
Και ψαχνω για μεταχειρισμενο γιατι το καινουργειο ειναι ακριβο κατα πολυ απο οσο εχω δει.
Ξερω πολλα ατομα θα πουνε μακρυα απο το Bull Bar για πολλους λογους και τους ξερω αλλα δεν αντεχεται αλλο αυτο το πραγμα.
Και μερικοι Ελληνες ειναι οδηγαρες και δεν ξερουνε να παρκαρουνε η πινουνε και δεν ξερουνε τι κανουνε.
Αλλα και το αυτοκινητο ειναι σαν χαρτινο και οταν χτυπιεταει χτυπιεται για τα καλα.

03) Συμφαιρει να το κανω αεριο?
Εχω δει πολλα αυτοκινητα οποιαδιποτε μαρκα να βγαζουνε προβληματα απο αυτο.
Κοβει καθολου στα κυβικα κτλπ?
Τελικα θα το φορολογησουνε και το αεριο?

04) Προβλημα στο τιμονι η στις ροδες.
Οταν στριβω το τιμονι μερικες φορες κανει καποιον περιεργο ηχο.
Ρωτησα ετσι στα γρηγορα για αυτο γιατι το κανει μια στις τοσες, και μου απαντησανε μην στριβεις το τιμονι μεχρι το τερμα, γιατι αυτο εγω προτη φορα το ακουσα? Εχει προβλημα δηλαδη αμα το πηγαινω τερμα? Ασε που μερικες φορες δεν το κανει μεχρι το τερμα.
Τι μπορει να φταιει εδω περα? Παιζει να ακουμπαει η ροδα πουθενα η να στραβωσε κατι απο κατω και να ακουμπαει και να το κανει?

05) Ηχος μεσα απο την μηχανη.
Παρατησα εναν ηχο μεσα απο την μηχανη που κανει σαν γρατσουναει κατι.
Με καδενα δουλευει αυτο μεσα? Λετε να ειναι καμια καδενα?
Δεν το εχω παει να το δουνε αυτο ακομα, απλα ρωταω αν εχει δει κανεις κατι παρομοιο στο αυτοκινητο του.

06) Η καθε ροδα μου σχεδον κρατιεται στα 3 με 4 απο τα 5 μπουλονια.
Εχουνε καταστραφει τα πασα απο μεσα και δεν γινοτανε να βαλω τα μπουλονια.
Μου ειπανε πως τα αυτοκινητα αυτα ειχανε τετοιο προβλημα απο την εταιρια.
Αληθειε αυτο το πραγμα ειχε κανεις αλλος τετοιο προβλημα?
Η αυτος που μου αλλαζει τα καλοκαιρινα με τα χειμερινα μου τα καταστρεφει συνεχεια?
Θα τα αλλαξω αυτα, απλα ρωταω αν πραγματι ητανε εργοστασιακο το προβλημα, η μου τα καταστρεφει αυτος που μου αλλαζει τα λαστιχα.

07) Η οπισθεν μερικες φορες δεν μπαινει και αναγκαζομαι να βαλω πρωτα αλλη ταχυτητα και μετα οπισθεν.
Αυτο απο οτι ξερω ειναι προβλημα απο την εταιρια και το εχουνε ολα τα NGV σωστα?

08) Με το τελευταιο χτυπημα πισω μου εσπασε τελειως το ματακι ο αισθητηρας τις οπισθεν δηλαδη.
Με αποτελεσμα οταν βαζω οπισθεν να σφυριζει απο εκεινη την μερια, και να τρομαζω μηπως εχω κατι πισω μου.
Αυτα τα ματακια μπορω να βρω μονομενα ενα κομματι η πανε ολα μαζι σετ?
Δεν το εχω ψαξει για αυτο ρωταω.

09) Γιατι νομιζω πως το NGV δεν ειναι καθολου οικονομικο αυτοκινητο?
Γιατι νομιζω πως καιει παρα μα παρα πολυ?
Αυτο το εχω παρατηρησει απο τοτε που το πηρα, η μαλλον οσο ανεβαινε η βενζινη τοσο με πονουσε.
Εκανα ενα ταξιδι με το NGV και εκαψα 120 ευρω, εκανα το ιδιο ταξιδι με ενα Peugeto 206 και εκαψα στα 50 ευρω.Σ
Σχεδον στα μισα δηλαδη.
Με ιδιες ταχυτητες πανω κατω.

10) Αναβαθμιση στους χαρτες στο Navigator.
Μπορω να το κανω μονος μου?
Η πρεπει ντε και καλα να σταξω χρηματα στην Suzuki?
Και μιλαμε για χρηματα, 70 ευρω αν θυμαμαι καλα μου ειχανε πει.
Αν ητανε κανα 10 αντε 20 θα ητανε καλα, αλλα οχι και 70.

11) Μπορω να βαλω καμερα οπισθοποριας στην οθονη που ηδη εχει το NGV μου?
Το εχω ψαξει δεν εχω καταφερει να βρω κατι οταν ανοιγει για να μπει το CD/DVD.
Παιζει να εχει τιποτα πιο πισω ακομα αν το βγαλω τελειως?
Τα καλωδια και η τοποθετηση στο πισω μερος γινονται στο NGV η οχι?

12) Τι τυπου xenon παινουνε τα NGV?
Η4 παιρνουνε?
Αν τα παρω απο εξωτερικο παιζει να εχω καποιο προβλημα?
Παιζει να κανω καποιο βραχυκυκλωμα παλι? Γραφω πιο κατω τι εννοω παλι.

13) Και τελος ενα μεγαλο προβλημα που με προβληματιζει εδω και πολυ καιρο.
Ειχα δοκιμασει να βαλω στην πλαφονιερα μια λαμπα τυπου xenon, και καλα για να ειναι πιο δυνατη.
Αυτη εκανε καποιο βραχυκυλωμα μαλλον με η πλαφονιερα δεν αναβει οταν ανοιγουνε οι πορτες.
Την ιδια λαμπα την βαλαμε σε αλλα 5 αυτοκινητα και δεν εκανε κατι τετοιο.
Το εχω παει σε πολλα συνεργεια και κανεις δεν καταφερε να βρει τιποτα μα τιποτα.
Δεν ειναι αυτο απο τις πορτες το εχω ψαξει και αυτο.
Η πλαφονιερα χειροκινητα αναβει κανονικα, οταν ανοιγουνε οι πορτες ομως δεν αναβει.
Περα απο την πλαφονιερα που δεν αναβει, δεν αναβει και εκει που μπαινει το κλειδι.
Ολα αυτα ειναι οταν ανοιγεις την πορτα.
Και το ξανα λεω, κανενας δεν καταφερε να βρει τιποτα.
Ολοι οι μαστορες τα ιδια ειπανε, δεν μπορουμε να βρουμε τι φταιει.
Παιζει να εχει καει καμια κεφαλη απο μεσα? Αν ειναι κατι τετοιο κοστιζει ακριβα σωστα?

Μην με κραξετε για την αναζητηση.
Να πω πως εψαξα στην αναζητηση για ολα αυτα, σχεδον δηλαδη.
Αλλα βρηκα αλλα δεν βρηκα, ειναι και λιγο μπερδεμενα δεν φταιω εγω.
Οποιος γνωριζει σε καποιο απο αυτα ας απαντησει.
Ευχαριστω.
Άβαταρ μέλους
MaZzzZ
4x4 Regular member
4x4 Regular member

cb: Όχι
Name: Μιχαήλ

Re: Διαφορες ερωτησεις περι NGV

Δημοσίευσηαπό Tzivitzonis » Δευτ Νοέμ 05, 2012 1:16 pm

MaZzzZ έγραψε:Η ερωτηση μου εδω περα ειναι, υπαρχει το λεγομενο Bull Bar για το πισω μερος? Η κατι προστατευτικο τελος παντων.
Bull bar πίσω σε NGV δεν έχω δει κάπου, αλλά αν θες κάτι για το λόγο που λες μπορείς να σκεφτείς και τον κοτσαδόρο με αποσπώμενη μπίλια.

MaZzzZ έγραψε:Μετα θελω να μαθω που μπορω να βρω Bull Bar και για μπροστα, και μεταχειρισμενο δεν με χαλαει.
Για μπροστά επίσης δεν έχω δει κανέναν να φοράει. Ψάξου στο ιντερνετ καλύτερα...

MaZzzZ έγραψε:Συμφαιρει να το κανω αεριο? Εχω δει πολλα αυτοκινητα οποιαδιποτε μαρκα να βγαζουνε προβληματα απο αυτο. Κοβει καθολου στα κυβικα κτλπ? Τελικα θα το φορολογησουνε και το αεριο?
Για υγραεριοκίνηση το θέμα έχει συζητηθεί εκτενώς! Δες τι λέω και... καλό διάβασμα! Οποιεσδήποτε περαιτέρω ερωτήσεις τις ποστάρεις εκεί! ;-)

MaZzzZ έγραψε:Οταν στριβω το τιμονι μερικες φορες κανει καποιον περιεργο ηχο.
.......
Παρατησα εναν ηχο μεσα απο την μηχανη που κανει σαν γρατσουναει κατι.
Περιέγραψε λίγο τους ήχους...

MaZzzZ έγραψε:απλα ρωταω αν πραγματι ητανε εργοστασιακο το προβλημα, η μου τα καταστρεφει αυτος που μου αλλαζει τα λαστιχα.
Το δεύτερο! :evil: Αφού κάνεις συχνές αλλαγές τροχών, να επιμένεις να τα βιδώνουν με το χέρι (σταυρό) γιατί τα μπουζόνια-μπουλόνια ξεβουρτσίζουν! Έτσι την έχω πατήσει κι εγώ κι από τότε... :naughty:

MaZzzZ έγραψε:Η οπισθεν μερικες φορες δεν μπαινει και αναγκαζομαι να βαλω πρωτα αλλη ταχυτητα και μετα οπισθεν. Αυτο απο οτι ξερω ειναι προβλημα απο την εταιρια και το εχουνε ολα τα NGV σωστα?
Είναι γνωστό ότι τα σαζμάν είναι λίγο σκληρά και ότι η πρώτη και η όπισθεν θέλουν λίγο"ζόρι". Αυτό οφείλεται θεωρώ στην αδράνεια του συστήματος μετάδοσης όταν το αυτοκίνητο σταματάει, μιας και είναι μόνιμα 4κίνητο. Καλά κάνεις και βάζεις πρώτα μια άλλη ταχύτητα (προτίμησε τη 2α) :handgestures-thumbup:

MaZzzZ έγραψε:Αυτα τα ματακια μπορω να βρω μονομενα ενα κομματι η πανε ολα μαζι σετ? Δεν το εχω ψαξει για αυτο ρωταω.
Εγώ χρειάστηκα κάποτε να αντικαταστήσω το ένα και από εκεί που είχα πάρει το σύστημα παρκαρίσματος, βρήκα. Μπορεί να μην είναι της ίδιας εταιρείας, αλλά να σου κάνει.

MaZzzZ έγραψε:Γιατι νομιζω πως το NGV δεν ειναι καθολου οικονομικο αυτοκινητο? Γιατι νομιζω πως καιει παρα μα παρα πολυ?
Αυτό είναι μια μεγάλη κουβέντα και το θέμα κατανάλωση είναι σχετικό για τον καθένα. Εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες (συντήρηση αυτ/του, οδηγική συμπεριφορά, οδήγηση στην πόλη ή έξω, κλπ κλπ)! Πάντως έχε υπόψη σου ότι το αμάξι είναι μόνιμα 4κίνητο (σε αντίθεση με το 206!!!), είναι βαρύ, και το 10-12lt/100km είναι μια απόλυτα φυσιολογική κατανάλωση για την κατηγορία του.

MaZzzZ έγραψε:Αναβαθμιση στους χαρτες στο Navigator.
Αυτή η ερώτηση ανήκει . Ψάξε τα θέματα, μάλλον έχει καλυφθεί για τον τύπο του Kenwood που έχεις... :idea:

MaZzzZ έγραψε:Μπορω να βαλω καμερα οπισθοποριας στην οθονη που ηδη εχει το NGV μου?
http://www.vitaraclub.gr/viewtopic.php?f=29&t=2857 και http://www.vitaraclub.gr/viewtopic.php?f=29&t=13584

MaZzzZ έγραψε:Τι τυπου xenon παινουνε τα NGV? Η4 παιρνουνε? Αν τα παρω απο εξωτερικο παιζει να εχω καποιο προβλημα? Παιζει να κανω καποιο βραχυκυκλωμα παλι? Γραφω πιο κατω τι εννοω παλι.
Σε αυτό καλύτερα να απαντήσει κάποιος με NGV γιατί δε γνωρίζω...

MaZzzZ έγραψε:Ειχα δοκιμασει να βαλω στην πλαφονιερα μια λαμπα τυπου xenon, και καλα για να ειναι πιο δυνατη.
Αυτη εκανε καποιο βραχυκυλωμα μαλλον με η πλαφονιερα δεν αναβει οταν ανοιγουνε οι πορτες.
........
Το εχω παει σε πολλα συνεργεια και κανεις δεν καταφερε να βρει τιποτα μα τιποτα.
Μωρέ που το 'χω ξαναδιαβάσει αυτό;;; Κάτι μου λέει... :think: :think:

MaZzzZ έγραψε:Μην με κραξετε για την αναζητηση. Να πω πως εψαξα στην αναζητηση για ολα αυτα, σχεδον δηλαδη. Αλλα βρηκα αλλα δεν βρηκα, ειναι και λιγο μπερδεμενα δεν φταιω εγω.
:lol: :lol: :lol: Οκ, έτοιμος ήμουνα! :p :p
Το μόνο "κακό" για το οποίο πρέπει να σε κράξω είναι το εξής: Βρήκες ένα θέμα π.χ. για την αναβάθμιση του GPS σου... Είδες ότι υπάρχει ενότητα ειδικά για αυτά... Γιατί δεν έκανες την ερώτησή σου εκει;;; :angry-tappingfoot: :twisted: :twisted:
Grand Vitara 1.6 3D (2002) ---- GFi LPG system
Ποτέ μην υπερεκτιμάς τις ικανότητες τις δικές σου ή του GV σου!!

Homo homini lupus est
Άβαταρ μέλους
Tzivitzonis
Administrator
Administrator

Λάστιχα: Michelin Lat.Cross
Διάσταση ελαστικών: 215/70/16
Suspension: Αποστάτες +3/KYB
cb: Ναι
Εργάτης: Όχι
Aka: Καλτσόγιαννος-Τζιτζιλόνης-Πατροτζούλης
Name: Τζιβιτζόνης

Re: Διαφορες ερωτησεις περι NGV

Δημοσίευσηαπό char » Δευτ Νοέμ 05, 2012 1:47 pm

Φίλε Μιχάλη,
το φόρουμ είναι χωρισμένο και ταξινομημένο σε ενότητες και υποενότητες!
Έτσι, είναι εύκολη η αναζήτηση και ο εντοπισμός του θέματος που απασχολεί τον καθένα μας ώστε να βρίσκουμε τις απαντήσεις σε κάθε περίπτωση!
Σε διαφορετική περίπτωση, πολλές χρήσιμες πληροφορίες θα χαθούν μέσα σε ένα "χυλό" άσχετων και ανακατεμένων συζητήσεων.
Είναι απαραίτητο λοιπόν, να κάνουμε τις ερωτήσεις μας (αλλά και τις παρατηρήσεις, εμπειρίες, συμβουλές κλπ) στις κατάλληλες ενότητες.
Επίσης, καλό είναι να έχουμε κάνει και μιά έρευνα προηγουμένως (μέσω της αναζήτησης) για να δούμε αν το θέμα μας (ή κάποιο παρεμφερές) συζητείται ήδη ώστε να το υποβάλλουμε εκεί κι έτσι να είναι όλες οι πληροφορίες συγκεντρωμένες.

Για να σε βοηθήσω λιγάκι, οι ερωτήσεις σου για:
    το bull bar και την κάμερα οπισθοπορείας, θα πρέπει να γίνουν στην ενότητα ,
    την υγραεριοκίνηση, σε κατατόπισε ήδη ο Tzivitzonis,
    το τιμόνι και την όπισθεν, στην ενότητα
κοκ.

Το θέμα κλειδώνεται.
"We have two lives.
The second begins when we realise we only have one."

Comfucius
Άβαταρ μέλους
char
Vitaraclub Platinum Member
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: BF Goodrich T/A KO2
Διάσταση ελαστικών: 215/70-16
Suspension: Mad, Bilstein
cb: Ναι
Εργάτης: Όχι
Aka: Τσάρος ή Γριά....
Name: Νίκος

Επιστροφή στο Ερωτήσεις

arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am Καλημέρα σας.
Γιώργος Κατσαμάκας Δευτ Απρ 21, 2025 8:55 pm Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους! Χριστός Ανέστη!
arahova Δευτ Απρ 21, 2025 3:22 pm Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους.
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 7:46 am Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 6:51 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
makis_V Κυρ Απρ 20, 2025 9:42 am Χρόνια πολλά , Χριστός Ανέστη !
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 14 επισκέπτες