Αποσυρση;....

Γενικές ερωτήσεις για τα αμάξια μας, που δεν είναι σχετικές με κάποια από τις αντίστοιχες ενότητες

Αποσυρση;....

Δημοσίευσηαπό Εx-Member » Τετ Μαρ 04, 2009 11:07 pm

Σχετικα με καποια αρθρα που διαβασα προσφατα, περι οικονομικων μελετων κλπ κλπ κλπ στην δυσχερη οικονομικα αγορα των ημερων μας, υπαρχουν αρκετες ευρωπαικες χωρες οι οποιες προωθουν την αποσυρση των παλιων αυτοκινητων με κινητρα (οικονομικα εννοειται) για την αγορα νεων. Σε μια ευρωπαικη χωρα η μεση ηλικια παλιοτητας φτανει τα 6-7 χρονια ενω στην Ελλαδα τα 11-12 χρονια, μεχρι της αντικαταστασης των αυτοκινητων αυτων.
Προσφατα συζητηθηκε πολυ η εφαρμογη της αποσυρσης με τετοιου ειδους κινητρα και στην χωρα μας, αλλα δεν γνωριζω αν κατεληξαν καπου αυτες οι συζητησεις! Αν εχει κανεις καποιο νεο ας μου απαντησει.
Εx-Member

Δημοσίευσηαπό ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ » Πέμ Μαρ 05, 2009 12:07 pm

Με τις σημερινες οικονομικες συγκυριες μαλον απιθανο το βλεπω.
Εξ αλλου οι κυβερνωντες μας δεν φημιζωνται για τις οικολογικες τους ευαισθησιες.
Ποτε πια αναγομωμενα Black Star
Άβαταρ μέλους
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member

cb: Όχι

Δημοσίευσηαπό Εx-Member » Πέμ Μαρ 05, 2009 12:13 pm

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ έγραψε:Με τις σημερινες οικονομικες συγκυριες μαλον απιθανο το βλεπω.
Εξ αλλου οι κυβερνωντες μας δεν φημιζωνται για τις οικολογικες τους ευαισθησιες.

Οχι δεν καταλαβες....ακριβως εξαιτιας της οικονομικης δυσχεριας, και για την ανακαμψη της οικονομιας θα ηταν ισως ο καλυτερος τροπος να ισχυσουν αυτα τα μετρα! Μιλαμε για τονωση της αγορας εως και 20%, οπως εχει αποδειχθει και αλλου! Πιστεψε με μπορει στο μπινελικι να ειμαι φαουλ αλλα στα οικονομικα ειμαι ασσος, αλλωστε αυτη ειναι και η δουλεια μου!
Οποτε μαλλον το βλεπω να μπει το κινητρο της αποσυρσης παλι, το θεμα ειναι ποτε;.........
Δεν ειναι θεμα οικολογικης συνειδησης αδερφε, ειναι θεμα τονωσης της αγορας και ανοδο της ρευστοτητας και παλι σε λογικα πλαισια.
Αυτο που ρωταω εν κατακλειδι, ειναι αν εχει ακουσει κανεις το πότε;;; θα ξεκινησει κι εδω......ειναι θεμα χρονου!
Εx-Member

Δημοσίευσηαπό victz » Πέμ Μαρ 05, 2009 1:22 pm

Και να ρωτησω εγω κατι... ποιο το κινητρο για μενα (και τον οποιο αλλο ζοριζεται στην παρουσα φαση) να δωσει το αμαξι που εχει ξεπληρωσει (η χρωσταει κατι λιγα) για να αγορασει ενα αλλο, καινουριο μεν, αλλα πανακριβο δε;
Με δεδομενο οτι οι τραπεζες εχουν κλεισει τις κανουλες του δανεισμου αρκετα, και την ανασφαλεια που επικρατει, ποιος λογικος θα εμπαινε σ'αυτη τη διαδικασια;
ÂÉÊÔÙÑÁÓ - Suzuki Vitara V6.

Åéóôå óéãïõñïé ïôé ç ôñåëëá äå ðáåé óôá âïõíá;
Άβαταρ μέλους
victz
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Δημοσίευσηαπό ΜΩΡΑΙΤΗΣ » Πέμ Μαρ 05, 2009 1:30 pm

Φίλε για μπες λίγο στο in.gr στο οποίο σερφάρω τώρα απο το γραφείο { :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: για μερικούς μερικούς που θα μας στείλουνε εσώρουχα} έχει σχετικό άρθρο. Μαζί με αρθο για το πρώτο μεγάλο κανόνι στην αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα { οχι δεν είναι η μαμά εταιρεία που κάνει τεράστιο τζίρο με την πληθώρα ανταλλακτικών που διαθέτει :evil: } :wink:
Σαν έρθει η ώρα της πορείας πολλοί δεν ξέρουν πως επικεφαλής βαδίζει ο εχθρός τους.
Η φωνή που διαταγές τους δίνει είναι του εχθρού τους η φωνή.
Και εκείνος που για τον εχθρό μιλάει είναι ο ίδιος τους ο εχθρός.
Μπ. Μπρέχτ
Άβαταρ μέλους
ΜΩΡΑΙΤΗΣ
Vitaraclub Platinum Member
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: MICHELIN
Suspension: BILSTEIN B6
cb: Όχι
Aka: Ο Κυανοπώγωνας..

Δημοσίευσηαπό Εx-Member » Πέμ Μαρ 05, 2009 2:19 pm

victz έγραψε:Και να ρωτησω εγω κατι... ποιο το κινητρο για μενα (και τον οποιο αλλο ζοριζεται στην παρουσα φαση) να δωσει το αμαξι που εχει ξεπληρωσει (η χρωσταει κατι λιγα) για να αγορασει ενα αλλο, καινουριο μεν, αλλα πανακριβο δε;
Με δεδομενο οτι οι τραπεζες εχουν κλεισει τις κανουλες του δανεισμου αρκετα, και την ανασφαλεια που επικρατει, ποιος λογικος θα εμπαινε σ'αυτη τη διαδικασια;

Παλικαρε μιλαω για οσους εχουν στην κατοχη τους αυτοκινητο 10 ετιας και βαλε και δεν μπορουν να αγορασουν καινουριο, σκεψου να πριμοδοτηθουν με αποσυρση απο 2.000-5000 ευρω και ελα μετα πες μου αν αυτο ειναι κινητρο η οχι και για το αν θα υπαρξει τονωση της αγορας.
Βεβαια το μεγαλο αγκουρι στην ελληνικη αγορα αυτοκινητου, ειναι τα τελη ταξινομησης τα οποια ξεκινουν απο το 40% της αξιας του αυτοκινητου για τις μικρες κατηγοριες 1000cc εως 1600cc και μην πω μεχρι που φτανουν.......
Ευχομαι να βγει παρανομο το ποσοστο τελων ταξινομησης και να πεσει στα πατωματα, μετα να δεις καρπαζια που θα πεσει απο την Ε.Ενωση! Μεχρι στιγμης δεν υπαρχει οδηγια για το υψος που αυτα θα πρεπει να κυμαινονται.
Εx-Member

Δημοσίευσηαπό Εx-Member » Πέμ Μαρ 05, 2009 2:35 pm

ΜΩΡΑΙΤΗΣ έγραψε:Φίλε για μπες λίγο στο in.gr στο οποίο σερφάρω τώρα απο το γραφείο { :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: για μερικούς μερικούς που θα μας στείλουνε εσώρουχα} έχει σχετικό άρθρο. Μαζί με αρθο για το πρώτο μεγάλο κανόνι στην αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα { οχι δεν είναι η μαμά εταιρεία που κάνει τεράστιο τζίρο με την πληθώρα ανταλλακτικών που διαθέτει :evil: } :wink:

Το διαβασα το αρθρο φιλε μου και δεν μου λεει κατι, οταν και στην Αμερικη η πτωση στις πωλησεις εκφραζεται με το ιδιο ποσοστο 40 % εδω, 41% εκει....

Για ενημερωσου ομως για την Γερμανια οπου ηδη εχει αρχισει να εφαρμοζεται το μετρο της αποσυρσης με οικονομικα κινητρα και θα δεις πως η αγορα ατυοκινητου, εκει εχει ανακαμψει και δειχνει στο κλεισιμο του διμηνου 22% ανοδο
...η πηγη μου ειναι η χτεσινη Ναυτεμπορικη, μια εγκυρη, πιστευω εφημεριδα
Μπορω με χαρτι και μολυβι να σου αποδειξω πολαπλα οφελη απο το μετρο της αποσυρσης αλλα εδω που φτασαμε σημερα, πολλοι ειναι αυτοι που επιμενουν πως ο καπιταλισμος πρεπει να καταρευσει γιατι απετυχε, αρα δυσκολα θα ληφθουν γρηγορες αποφασεις για ανακαμψη της οικονομιας, οποτε δικαιωνονται συναμα και οι φιλοι μας οι κομουνιστες....... (Οριστε με βαλατε και εκανα και πολιτικο σχολιο.......)
Το θεμα δενειναι η οικονομικη (δηθεν ή μη) κριση, αλλα το ποσο γρηγορα μπορουμε να ανταποκριθουμε σε αυτην............

(Σκεφτομαι να γινω συντακτης σε εφημεριδα μετα απο αυτο.... :lol: :lol: :lol:)
Εx-Member

Δημοσίευσηαπό Εx-Member » Πέμ Μαρ 05, 2009 4:11 pm

Speaking of devil..........
Ηρθε η απαντηση στην ερωτηση μου...........
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=252
Εx-Member

Δημοσίευσηαπό victz » Πέμ Μαρ 05, 2009 4:20 pm

Dragonfly έγραψε:
victz έγραψε:Και να ρωτησω εγω κατι... ποιο το κινητρο για μενα (και τον οποιο αλλο ζοριζεται στην παρουσα φαση) να δωσει το αμαξι που εχει ξεπληρωσει (η χρωσταει κατι λιγα) για να αγορασει ενα αλλο, καινουριο μεν, αλλα πανακριβο δε;

Παλικαρε μιλαω για οσους εχουν στην κατοχη τους αυτοκινητο 10 ετιας και βαλε και δεν μπορουν να αγορασουν καινουριο, σκεψου να πριμοδοτηθουν με αποσυρση απο 2.000-5000 ευρω και ελα μετα πες μου αν αυτο ειναι κινητρο η οχι και για το αν θα υπαρξει τονωση της αγορας.

Μα και γω σε μια τετοια κατηγορια ειμαι. Το αμαξι που χω, ειναι του 1996. Πες οτι το δινω και παιρνω 5000, και παω να παρω το νεο Grand Vitara (θελω και τζιπ), παλι 2000cc οπως αυτο που εχω. Νομιζω βγαινει γυρω στα 26-27.000 ευρω. Αφαιρεσε τα 5000 που πηρα για το αμαξι μου, και βρισκομαι με ενα χρεος 20000 περιπου χιλιαδων, χωρις να το καταλαβω.

Η αποσυρση θα βολευε αν παρατουσα το αμαξι που εχω τωρα, να παρω κανενα Picanto, ή κανενα Alto, ή γενικα αμαξι γυρω στα 10-12 χιλιαρικα.

Άβαταρ μέλους
victz
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Δημοσίευσηαπό Εx-Member » Πέμ Μαρ 05, 2009 4:25 pm

Ο καθενας κανει κουμαντο στην τσεπη του......... κι εγω θελω την SLR αλλα δεν θα επαιρνα ποτε δανειο για να την αποκτησω!
Εx-Member

Δημοσίευσηαπό victz » Πέμ Μαρ 05, 2009 4:33 pm

Ναι, δεν ειπα οτι οι αναγκες μου (ή οι απαιτησεις μου αν θες) ειναι αυτες ενος μεσου Ελληνα. Απλα επειδη με το αμαξι που εχω τωρα, τις εχω ψιλοκαλυψει, δε βρισκω λογικο να μπω σε νεα διαδικασια για να αγορασω κατι που εχω ηδη. Οχι οτι θα με χαλαγε το νεο GV αλλα λεμε τωρα :lol:

Σε γενικες γραμμες δεν διαφωνουμε, αλλωστε απο οικονομικα δεν ειμαι και top. Ενας απλος computer technician ειμαι :)

Άβαταρ μέλους
victz
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Επιστροφή στο Ερωτήσεις

arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am Καλημέρα σας.
Γιώργος Κατσαμάκας Δευτ Απρ 21, 2025 8:55 pm Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους! Χριστός Ανέστη!
arahova Δευτ Απρ 21, 2025 3:22 pm Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους.
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 7:46 am Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 6:51 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
makis_V Κυρ Απρ 20, 2025 9:42 am Χρόνια πολλά , Χριστός Ανέστη !
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 13 επισκέπτες