Καλησπέρα .
Έχω διαβάσει διάφορα θέματα στο φορουμ για την κατάργηση φίλτρου dpf αλλά επειδή νομίζω υπάρχει μία ιδιαιτερότητα στην περίπτωσή μου ανοίγω καινούριο ποστ.
Αγόρασα πριν 6 μήνες ένα Vitara 1.9 ddis με πρώτη άδεια στην Ελλάδα 2007 (δεν γνωρίζω αν είναι εξωτερικού και του πότε ) Είχα παρατηρήσει πιθανά υψηλή κατανάλωση ΄(πανω απο 10 ) και όταν το ΄'φόρτωνα ' τις ταχύτητες έβγαζε μαύρο καπνό πίσω .Δεν μου έχει ανάψει ποτέ η ένδειξη του dpf οπότε πήγα να το περάσω απο εγκέφαλο σε suzuki . Την πρώτη φορά μου είπαν οτι μάλλον έχουν καταργήσει το dpf τουλάχιστον απο τον εγκέφαλο αλλά δεν το έχουν αφαιρέσει απο το αμάξι και όπως δείχνει δεν έχει αφαιρεθεί . Το πήγα σήμερα σε άλλη suzuki για έλεγχο πάλι να δω τι θα κάνω και μου είπαν οτι επειδή δεν βλέπουν καμία βλάβη στον εγκέφαλο πιστεύουν οτι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα . Είχα παρατηρήσει και μία ελαφριά απώλεια λαδιού περίπου στο 1λ ανα 1000 η οποία μάλλον έχει αρχίσει να βελτιώνεται .Θέλω να ρωτήσω αν μπορεί να έχουν αφαιρέσει το φίλτρο με κάποια προγραμματισμό απο τον εγκέφαλο και απλά να μην μπορεί η suzuki να δει κάποιο πρόβλημα , ούτε και την αλλαγή στον προγραμματισμό που έχει γίνει . Γενικά το αμάξι είναι σε πολύ καλή κατάσταση αλλά με προβληματίζει αυτό το φαινόμενο και οτι στην κατανάλωση γράφει πάντα 11-12 ενώ όταν το μετράω χλμ με λίτρα είναι περίπου στο 9-10,5 και όταν βγαίνει εθνική το αυτοκίνητο αντί να πέφτει η κατανάλωση μάλλον ανεβαίνει .
Τα είπα λίγο περίεργα αν μπορεί κάποιος βοηθάει