Για πείτε για πείτε εδώ πληροφορίες....
BALATOS έγραψε:giorxan έγραψε:Βασίλη θα με ενδιέφερε να μου πείς στο περίπου τις μετατροπές που θα το κάνουν ακόμη πιο μάχιμο...
Όσο για dpf έχω διαβάσει σχεδόν όλες τις σελίδες και πραγματικά αγχώνομαι... Είναι λόγος πιστεύεις ώστε να μην το αγοράσω???
Γιώργο όσο αφορά την πρώτη ερώτησή σου:
1) με MAD ελατήρια παίρνεις 3 – 4 πόντους και επειδή το ύψος τους είναι το ίδιο ύψος με τα εργοστασιακά ( απλά είναι πιο σκληρά και δεν κάθεται τόσο πολύ το αμάξι) συνεργάζονται με τα μαμά ελατήρια. Δεν θα έχεις πρόβλημα στην ρύθμιση των φώτων σου αν έχεις ξένων εργοστασιακά . ( Τα ξένων ρυθμίζονται αυτόματα από τον αισθητήρα πίσω. Προσοχή όμως αν πάς για παραπάνω σήκωμα θέλεις μετατροπή στη βάση του αισθητήρα διότι αν σπάσει θα ματώσεις οικονομικά) Τα MAD δεν είναι πολύ σκληρά ώστε να το κάνουν κούτσουρο ( στο λέω για να μην τρομάξεις, τα φοράμε πολλοί εδώ μέσα που έχουμε οικογένεια με μικρά παιδιά…….) απλός το δένουν περισσότερο το αμάξι και στις στροφές γίνεται σχεδόν τραίνο ( πάντα μιλάμε σχετικά για τζιπ κατάσταση και όχι για κούρσα χαμηλωμένη). Κόστος περίπου 400 ευρώ + 60 τα περαστικά. Αποτέλεσμα πρακτικό ( περάσματα από ξεροφαγίες & κρατήματα ) αλλά και αισθητικό ( σήκωμα ) άψογο και δεν θα το μετανιώσεις . Υπάρχει αναλυτικό σχετικό ποστ .
2) ποδιές προστασία από κάτω μεταλλικές ( τρία τεμάχια ) για να γίνει άρμα και να μην στεναχωριέσαι όταν ακούς κανένα χτύπημα ………..Κόστος ( δεν χρειάζεται να δώσεις κανένα 600 σε μαγαζί με αξεσουάρ ) μικρό διότι υπάρχουν πατρόν και τα φτιάχνουμε μόνοι μας σε υδροκοπή με ομαδικές παραγγελίες υπάρχει αναλυτικό ποστ.
3) Μια τετράδα λάστιχα 50:50 για να πάει παντού. Κόστος από 500 – 700 ευρώ. Αν δεν πάς πολύ χώμα και το 65:35 που φοράω εγώ είναι καλό δεν έμεινα πουθενά και έχω γλυτώσει και το θόρυβο των 50:50
όσο αφορά την δεύτερη ερώτησή σου:
δεν μπορώ να σε βοηθήσω διότι εγώ όταν το πήρα δεν γνώριζα για αυτά τα προβλήματα και δεν ξέρω τι θα αποφάσιζα αν τα ήξερα….!!!!!!!!
Υποθετικά επειδή ήθελα αυτοκίνητο με αργά ( έδωσα το rav4 για να πάρω το NGV) και μου άρεσε και αισθητικά ( μικρής σημασίας αλλά μετράει και αυτό) και σε αυτά τα χρήματα και κάτω από 2000 cc ΔΕΝ είχα και επιλογές θα έκανα το σταυρό μου και θα το αγόραζα….!!!!!! ( ελπίζοντας να μην είμαι ο << τυχερός >> )
Πάρε το ρίσκο ανάλογα για τη χρήση το θέλεις........!!!!! εχείς δεύτερη επιλογή και πια είναι ???
Όταν αγοράζω μεταχειρισμένο επειδή γλυτώνω κανένα 10.000+ ευρώ έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι και ζημία να βγάλει πάλι κερδισμένος είμαι.........!!!!!!!
ΥΓ έχω το 5πορτο.
Βασίλη όλες τις συμβουλές σου θα τις κρατήσω στο μυαλό μου γιατί πιστεύω θα μου φανούν πολύ χρήσιμες στην πορεία...

Πιό γενικά τώρα να ξαναρωτήσω και τους υπόλοιπους κατόχους πιστεύετε ότι είναι λόγος να μην γίνω κάτοχος του ddis, το dpf και τα υπόλοιπα προβληματάκια που μπορεί να υπάρξουν???
Και αν ναι ποιά πιστεύετε ότι θα ήταν τα αποτρεπτικά κριτήρια για την αγορά του αυτοκινήτου...
Φυσικά ακόμη πιο ευχάριστα θα ακούσω και τα σύν(+) του αυτοκινήτου...! ( παρόλο που έχω διαβάσει μπόλικα εδω μέσα η αλήθεια είναι...)
Ευχαριστώ και πάλι εκ των προτέρων!