insp έγραψε:Τελικα η παραγγελια που ειχα κανει σε τοπικο εμπορο αυτοκινητων για ngv απο Γερμανια ηρθε προχθες .Πηγα το ειδα το εκανα και test drive επαθα πλακα, γιατι δεν ειχα ξαναοδηγησει diesel,και σημερα τo πρωι το εκλεισα. Ειναι ενα μπεζ 5απορτο 1.9 ddis του 2006 full extra(δερμα,navi,ηλιοροφη,esp,cruise control,xenon,θερμ.καθησματα,κοτσαδουρα αποσπομενη μαμα,και καινουργια λαστιχα.Το αυτοκινητο εχει 43.000χλμ περιπου και ειναι σε πολυ καλη κατασταση σχεδον new.Ποια ειναι η γνωμη σας τα 23.000 ευρω που το πηρα ειναι καλα?Επισης θελω να μου πει καποιος αν εχει καποιον συγκεκριμενο τροπο που δουλευει η τετρακινηση γιατι στο test drive που εκανα εκανε κατι χαζα δηλαδη εβαζα το αργο και οταν το εβγαζα δεν εβγαινε και μου αναβοσβηναν οι ενδειξεις esp off,η τετρακινηση,το low και το νεκρο(το Ν μεσα σε πλαισιο).Μηπως εκανα κατι λαθος?

Τα παρακάτω τα λέω από προσωπική μου εμπειρία, δεν σημαίνει ότι είναι και σωστα ή ακριβή (είμαι γέρος και ξεχνώ ...

)
Σε μένα όταν γυρνώ από το αργό στο κλειδωμένο, αναβοσβήνει όταν δεν έχει γίνει η μετάβαση, παρόλο που ο διακόπτης είναι γυρισμένος στο 4HL. Αν δεν σταματήσει να αναβοσβήνει σε μερικά μέτρα, ξαναβάζω αργά με τη σωστή διαδικασία (νομίζω πρέπει να είναι ευθεία οι ρόδες, σταματημένος και με συμπλέκτη?) σταματά να αναβοσβήνει και τα ξαναβγάζω σύμφωνα με τη διαδικασία (όπως όταν τα βαζεις).Πολλές φορές χρειάζεται να προχωρήσεις λίγο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Δεν κλειδώνουμε ούτε βάζουμε αργά σε δρόμο με καλή πρόσφυση (εκτός αν είναι για καμιά πολύ άγρια ευθεία ανηφόρα όπου δεν θέλουμε να καταπονήσουμε το συμπλέκτη μας...)
Και κάτι ακόμα, όταν το παρέλαβα εγώ, αναβόσβηναν τα λαμπάκια που περιγράφεις, αλλά ήταν γιατί ενώ ήταν γυρισμένο στο N δεν το είχαν βάλει σωστά και το αμάξι προχωρούσε κανονικά. Στο Ν το γυρνούμε, νομίζω, όταν το αμάξι θα ρυμουλκηθεί (αποσυμπλέκει τα διαφορικά?) και φυσικά το αμάξι δεν προχωρά με τη μηχανή του.
Αυτά τα ολίγα, και πάλι δεν έχω εύκαιρο το αμάξι ή το manual για να επαληθεύσω αυτά που σου λέω. Στο αμάξι στο σκιάδιο του οδηγού έχει μία καρτούλα με οδηγίες για το πως χειριζόμαστε τις επιλογές τις τετρακίνησης.
Κάτι σχετικό με τις ανακλήσεις και με την έκδοση του software του κινητήρα (Type 4 ή Type 3 που έχουμε οι περισσότεροι): Μέχρι πότε το είχε ο τελευταίος ιδιοκτήτης του στη Γερμανία, ρωτώ γιατί λογικά θα έχει κάνει αυτός τις ανακλήσεις και ίσως του έχουν κάνει και την αναβάθμιση στη Suzuki Γερμανίας.
Αυτά μπορείς να τα δεις στην αντιπροσωπία
Καλοτάξιδο, προσοχή που βάζεις πετρέλαιο, βάζε από συγκεκριμένα πρατήρια παρατηρώντας τη λειτουργία του κινητήρα σου μετά ώστε να ξεχωρίσεις τα σκάρτα, μην αφήνεις να αδειάσει τελείως το ντεπόζιτο και αν θέλεις άλλαξε του άμεσα φίλτρο πετρελαίου.