Είπα να μοιραστώ τις παρατηρήσεις που έκανα στο πρόσφατο ταξίδι μου στην πρωτευουσα...
Αυτό το Σ/Κ είχε πολύ ζέστη..τουλάχιστον ήταν πιο ζεστό από όλα τα σ/κ..
Αναγκαστικά και ένεκα παιδιών ταξιδεύω μεσημέρι ώστε να κοιμουνται στον δρόμο, έτσι τρώω όλη την ζέστη καθ όλη την διάρκεια της διαδρομής..αυτο συμβαίνει πάντα..
Ετσι και τώρα ταξίδεψα γύρω στις 3,30 το μεσημερι οταν το θερμόμετρο έδειχνε 35 βαθμούς..
Οι παρατηρήσεις μου αφορουν το εξτρα οργανάκι scanquase που έχω και που μετράει αναλυτικά τις θερμοκρασίες νερού και αέρα..
έτσι παρόλο που ο επίσημος δείκτης ήταν στην αναμενόμενη θέση, το οργανάκι μου έδειχνε συνεχώς θερμοκρασίες από 97 εως 104 βαθμούς και τούμπαλιν...όταν οι τιμές του κυμαινονται στους 89 βαθμούς...
η θερμοκρασία μειωνόταν αυτόματα λόγω κλιματισμού δούλευε η μεγάλη σκάλα ανεμιστήρα και στο ρελαντί ή σε πολύ χαμηλές ταχύτητες έπεφτε και κάτω από τους 89 βαθμούς..όταν όμως ανέβαζα ταχύτητες 130-140-150 τρελαινόταν και έφτανα στο 104 ταχύτατα..και όταν η θερμοκρασία αέρα άγγιζε τους 40 βαθμούς
δεν σας κρύβω ότι με άγχωσε λιγάκι και βέβαια ήμουν συντηρητικός στην οδήγηση... αφού κάποια στιγμή είπα να απενεργοποιήσω το οργανάκι διότι είχα κουραστεί να το παρατηρώ
αναρωτήθηκα βέβαια που μπορεί να φτάσει σε τσίτα γκάζι με τέτοιες θερμοκρασίες, και όταν δεν έχει την επιπλέον μέτρηση που έχω εγώ..διότι επαναλαμβάνω οτι ο επίσημος δεικτης ηταν νορμαλ..αλλά από την αλλή και το οργανάκι δείχνει να μετράει καλά...
το ότι ήταν μια ζεστή μερα το κατάλαβα και από τα περιστατικα που είδα στον δρόμο με ανοικτα καπό

αλλά γενικώς το πετρέλαιο φαίνεται να τραβάει μεγάλο ζόρι με τις ψηλές θερμοκρασίες γενικότερα...