radon έγραψε:Γεια σας και απο εμενα,
Θα ήθελα τη βοήθεια σας με το πρόβλημα που αντιμετωπίζω με 1.9 ddis wagon gvitara μου.
Το τελευταίο δίμηνο μου ανάβει η γνωστή πορτοκαλί λυχνία με την αντίσταση (όχι η λυχνία μικροσωματιδίων dpf). Συγκεκριμένα όταν το αυτοκίνητο κινείται με την πέμπτη ταχύτητα και πέσουν λίγο οι στροφές ή όταν βρεθώ σε ελαφριά ανηφόρα και χρειαστεί να πατήσω γκάζι για να επιταγχύνω τότε το αυτοκίνητο κόβει σε ισχύ και αυτομάτως ανάβει η λυχνία της αντίστασης.
Ενημερωτικά να πω ότι η λυχνία του dpf δε μου έχει ανάψει ποτέ.
Το συνεργείο έχει κάνει αρκετές ενέργειες, έχει καθαρίσει την EGR βαλβίδα, κάποια σωληνάκια μέσα από τα οποία παιρνούν καυσαέρια και έχει κάνει το τεστ αυτοκαθαριμού του dpf δύο φορές. Το πρόβλημα προσωρινά λύθηκε για περίπου 300 χλμ αλλά μετά ξαναπαρουσιάστηκε.
Στο συνεργείο μου λένε ότι χρειάζεται αντικατάσταση το φιλτρο dpf, το οποίο λένε ότι μάλλον λόγω κακής ποιότητας καυσίμου έχει κλείσει.
To φίλτρο όμως κοστίζει πολλά χρήματα και να πω ότι δεν έχω πιστεί ότι πραγματικά φταίει το φίλτρο.
Το αυτοκίνητο το αγόρασα καινούριο το 2007, τώρα έχει 50.000 χλμ και σχεδόν όλα έχουν γίνει σε εθνική οδό με ταχύτητες 80 έως 120 km/h.
Μπορεί κανεις να βοηθήσει, ή να μου πει αν έχει συναντήσει το ίδιο πρόβλημα και πως το αντιμετώπισε?
ευχαριστώ εκ των προτέρων
Φίλε μου, αν κατάλαβα καλά, όταν σου ανάβει το φοβερό και τρομερό λαμπάκι "ξαπλωμένος κεραυνός" ή "αντίστασης" ή "ξαπλωμένο ζήτα" τότε έχεις απώλεια ισχύος, κάτι απόλυτα φυσιολογικό, καθώς λειτουργεί κόφτης ...
Το θέμα είναι γιατί σου ανάβει αυτό το λαμπάκι, το οποίο στο manual σου λέει ότι πρέπει να επισκεφτείς το συνεργείο.
Αν το έκανες (μιλώ για εξουσιοδοτημένο συνεργείο) αυτό, τότε θα πρέπει να το σύνδεσαν με το computerακι της suzuki , το οποίο εκτός από τους σου κωδικούς λάθους θα τους είπε και την εξήγησή τους (π.χ. πρόβλημα στο DPF).
Σε σενα δεν σου είπαν τι σημαίνουν αυτοί οι κωδικοί?
Μου έχει συμβεί να ανάψει η παραπάνω λυχνία για 2-3 δευτερόλεπτα 2 φορές, και να μην έχει κρατήσει ένδειξη λάθους ο εγκέφαλος αλλά δεν νομίζω ότι σου συμβαίνει κάτι τέτοιο ...