Είμαι ο Χρήστος από Αθήνα. Έχω ασχοληθεί ενεργά για αρκετά χρόνια με το 4x4, με ένα Jimny. Πριν περίπου δύο χρόνια αποφάσισα να το αποχωριστώ, καθώς είχα σταματήσει να ασχολούμαι και λυπόμουν να βλέπω ένα αξιόλογο και αρκετά βελτιωμένο αυτοκίνητο να μένει αχρησιμοποίητο στο γκαράζ.
Πέρσι αγόρασα ένα Grand Vitara του 2008 ως δεύτερο αυτοκίνητο, με σκοπό να το χρησιμοποιώ κυρίως για την έλξη του σκάφους μου. Δεν με απογοήτευσε – η οικογένεια το αγάπησε και το έχουμε ευχαριστηθεί πολύ.
Φέτος αποφάσισα να το δοκιμάσω και λίγο στη φύση :) Έβαλα ΑΤ ελαστικά και ποδιές, γιατί διαπίστωσα ότι είναι αρκετά εκτεθειμένο από κάτω. Δυστυχώς, στα πρώτα περάσματα εκτός δρόμου, απογοητεύτηκα.
Η ποδιά ξεκόλλησε από τη "βάση", γύρισε ανάποδα και γλιτώσαμε τα χειρότερα την τελευταία στιγμή. Στην διαδρομή, καταλάβαινα οτι το αυτοκίνητο ακουμπούσε συνεχώς κάτω ( οχι δεν το έχω χαμηλώσει

Τώρα σκέφτομαι να του κάνω ένα μικρό ψήλωμα (με σκοπό να βάλω μεγαλύτερα λίγο λάστιχα) ώστε να μπορώ να συμμετέχω σε κάποιες απλές περιηγητικές εκδρομές με αξιοπρέπεια.
Ωστόσο, με προβληματίζει αν αξίζει να επενδύσω περαιτέρω χρήματα σε αυτό το όχημα για τέτοια χρήση (με γνώμωνα πάντα να μπορώ να έλκω το σκάφος μου αξιόπιστα) ή αν θέλω να κάνω 4χ4 πάλι να πάω ξανά στην δοκιμασμένη λύση του Jimny.
Θα ήθελα τη γνώμη και τις εμπειρίες σας σχετικά με το συγκεκριμένο μοντέλο.
Ευχαριστώ,
Χρήστος / Majestix