από ManosSk » Πέμ Αύγ 05, 2021 12:15 am
Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα!
Καταρχήν συγχαρητήρια για το forum και για την πληροφορία που παρέχεται σε αυτό! Ιδιαίτερη σημασία ότι προέρχεται από πραγματικούς κατόχους και όχι απλά από κάποιο preview/review/test drive/ κλπ.
Ονομάζομαι Μανώλης και είμαι από Ηράκλειο Κρήτης.
Μετά από 17 χρόνια συμβίωσης με ένα yaris του 2004 και περί τα 600Κ χλμ, έχει έρθει η ώρα για νέο αυτοκίνητο. Βασικά η ώρα έχει έρθει εδώ και κάποια χρόνια, αλλά έπρεπε να μαζευτούν τα χρήματα, μιας και δεν θέλω να μπαίνω σε διαδικασία δόσεων.
Αφού λοιπόν τα βασικά (χρήματα) είναι σχεδόν έτοιμα (3-5 μήνες ακόμα) έχω αρχίσει την αναζήτηση. Διάβασα πάρα πολύ και άρχισα την έρευνα μου και από κοντά, έχοντας πλέον καταλήξει 100% στο νέο Vitara, την βασική έκδοση και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την 2WD έκδοση. (Κρατάω μια μικρή επιφύλαξη για την 4WD, απλά λόγω κόστους και στο ότι δεν είμαι και πολύ του χιονιού/λάσπης και πολύ εξτριμ καταστάσεων. Εξάλλου έχω πάει το γιαράκι σε δρόμους που μόνο 4Χ4 κυκλοφορούσαν και μάλιστα με κοιτάν λες και βλέπουν εξωγήινο! Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας...
Σήμερα πήγα και είδα από κοντά το Vitara και απλά επιβεβαιώθηκε η θετικότατη άποψη που είχα σχηματίσει γι αυτό. Απλά και ωραία.
Αυτό που με "προβλημάτισε" είναι το ότι μου είπε ο πωλητής πως αν το παραγγείλω τώρα, με μια προκαταβολή 10%, θα το έχω αρχές Δεκέμβρη! Αν το παραγγείλω αργότερα θα πάει Γενάρη, αν ακόμα πιο αργά Φλεβάρη, κ.ο.κ. Μου είπε πως πλεον οι παραγγελίες γίνονται για την "νεα" παραγωγή (πιθανόν κάποιο facelift;) και ότι η βασική έκδοση η GL θα έρχεται με ζαντες αλουμινίου, με οθόνη 9'' και gps. Δώρο αισθητήρες παρκαρίσματος ή ρεζέρβα (εγώ λέω και τα δύο) και τελική τιμή με το κλειδί στο χέρι στα 18.350€.
Όταν του είπα πως εγώ δεν θέλω ζάντες αλουμινίου (βάζω αργότερα) και δεν με πολυαπασχολεί η οθόνη αφής, θέλω τελική τιμή για την έκδόση που η suzuki στο site της έχει 17.000€, απέφυγε να απαντήσει, συνεχίζοντας να μιλάει για νέα παραγωγή.... κλπ.
Να πω την αλήθεια δεν με χάλασε η τιμή, από την στιγμή που είναι όλα μέσα + τα εξτρα, αλλά η τόση καθυστέρηση στον χρόνο παράδοσης και η "επιμονή" να επιλέξω αυτό που θέλουν αυτοί και όχι αυτό που θέλω εγώ. Οπότε τον άφησα να μιλάει και έφυγα...
θα επισκεφτώ και άλλη αντιπροσωπία να δω και από εκεί τι θα μου πουν...