από anastassiosa » Δευτ Μάιος 24, 2021 6:49 pm
Ονομάζομαι Τάσος Αδαμίδης .Κάτοικος Αθήνας. Αγόρασα το Vitara μου (hybrid 48V) τον Αύγουστο του 2020 αφού υπήρξα κάτοχος επί μία 12ετία ενός VW Tiguan 1.4 TSI 4motion.
Δεν κάνω πολλά χλμ. και δεν με ενδιαφέρουν οι τζιπάδες, τα hard trails κτλ. Κάνω πολύ δύσκολα κομμάτια στο βουνό αλλά προτιμώ να τα κάνω με τα ποδαράκια μου ώστε να αθλούμαι και κυρίως ν'απολαμβάνω πραγματικά τη φύση (κάτι που σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να συμβεί -κατά τη γνώμη μου - από τα κάθισμα ενός αυτοκινήτου , λιγότερο ή περισσότερο "καθαρόαιμου"). Για να ορίσω σωστά τη χρήση του Vitara μου θα πω ότι είναι ένα "εκδρομικό εργαλείο" ήτοι 8-9Κ χλμ/έτος και από αυτά 70% εκτός Αθηνών.
Βεβαίως σέβομαι αυτούς που κάνουν τα "δύσκολα" με το "εργαλείο" τους , όταν και αυτοί δείχνουν σεβασμό στη μάνα-φύση, και περιμένω να μάθω από εκείνους και τις εμπειρίες τους σχετικά με τα "όρια" του Vitara. Το ανάλογο βεβαίως ισχύει και για τις ασφάλτινες διαδρομές. Άλλωστε νομίζω αυτό το τελευταίο Vitara που και εγώ κατέχω , είναι σε μεγάλο βαθμό "ασφάλτινο". Σίγουρα σε μεγαλύτερο απ' ότι οι προκάτοχοί του.
Στα μόλις 5.500 χλμ . που έχω κάνει έχω ήδη κάποιες απόψεις (θετικές και αρνητικές) τις οποίες θα καταθέσω λίαν συντόμως εδώ. Και βεβαίως θα συγκρίνω με το Tiguan. Ομολογώ ότι πριν γραφτώ αφιέρωσα πολλές ώρες διαβάζοντας για συγκεκριμένα ζητήματα που ... δεν θα έπρεπε να με απασχολήσουν , τουλάχιστον όχι στι 1ο έτος χρήσης...
Όμως έχοντας λάβει γνώση από το Vitaraclub και απευθυνόμενος σ'έναν σωστό αντιπρόσωπο νομίζω ότι τα λύνω...
Περισσότερα στα forum...
Καλώς σας βρήκα !