από Lazar » Τετ Μαρ 08, 2017 12:12 pm
Καλημέρα σε όλους και ευχαριστώ για την αποδοχή στο forum. Είμαι κάτοχος του GV1.6 μοντέλου 2004 μαύρου χρώματος. Το αυτοκίνητο το έχω από Δεκ 2010 και έχει τώρα 169000km. Το αγόρασα μεταχειρισμένο με 68000km από μια κυρία που το είχε πάρα πολύ προσεγμένο και με καμία φθορά και χωρίς χρήση εκτός δρόμου. Στα 90000km περίπου εγκατέστησα σύστημα υγραερίου lovato με 60λτ μποτίλια στο πορτ μπαγκαζ για να έχω κάποια οικονομία γιατί όπως και να έχει το αμάξι "πίνει". Έχω βάλει αμορτισέρ Monroe adventure, μπουζιά ιριδίου ngk και πρόσφατα καινούργια δισκόφρενα. Αλλαγή λαδιών σχεδόν κάθε 7000km με φίλτρα και όλα. Έχω κάνει και αλλαγή ιμάντα χρονισμού. Σοβαρές "ζημιές" όλον αυτόν τον καιρό η αλλαγή αισθητήρα λ (150000Km) και μπουζοκαλωδίων 2 φορές που σχετίζονται με το υγραέριο. Έκτοτε δουλεύω μόνο βενζίνη στην πόλη και υγραέριο στα ταξίδια. Έχω και μπαγκαζιέρα 450 λιτρα οπότε μια χαρά.
Αυτό το αμάξι ήταν η καλύτερη αγορά που έχω κάνει. Με έχει συντροφεύσει στα καλύτερα ταξίδια και εξορμήσεις. Δεν με έχει αφήσει ποτέ είναι σκυλί μαύρο στην κυριολεξία. Χώμα όχι extreme σκηνικά κλασικοί χωματόδρομοι μόνο αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό των χιλιομέτρων άσφαλτος και 2wd. Είναι από τα αυτοκίνητα που αντέχουν στον χρόνο, είναι ευέλικτο και μικρό στην πόλη ενώ βουνό είναι στην φύση του.
Επειδή όμως μεγάλωσε η οικογένεια πρέπει να το αποχωριστώ στα κοντά. Χωρίς πολύ σκέψη επέλεξα για επόμενο αυτοκίνητο το NV2015 GL+ σε γκρί χρώμα. Δεν έχω καταλήξει όμως σε κινητήρα (diesel ή vvt ατμόσφαιρα αλλά και 2wd ή 4wd. Διαβάζω δοκιμές, βλέπω βίντεο, ακούω γνώμες, έχω κανει και test drive all grip diesel και έπαθα πλάκα ειδικά όταν επιλέγεις το sport. Απίστευτη ροπή, αίσθηση σταθερότητας και ασφάλειας.
Θα ήθελα την βοήθειά σας για να κάνω την σωστή επιλογή.
Κάνω 15-20000 km το χρόνο περίπου. Καθημερινή οδήγηση στην πόλη λόγω δουλειάς περίπου 20km. Εκτός 20-25 ΣΚ το χρόνο εκδρομές με πάνω από 250km. Χώμα σχεδόν καθόλου σε σημείο που να είμαι υπέρ του 2wd για το nv που είναι ήδη ψηλό.
Αυτά. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Τελευταία επεξεργασία από
Lazar και Πέμ Μαρ 09, 2017 9:32 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά