από hairentin » Πέμ Νοέμ 14, 2013 11:16 pm
Καλώς σας βρήκα κι εγώ λοιπόν ,
Αρχικά να ευχαριστήσω τον moderator Tzivitzoni , που ακόμα και πρίν γίνω μέλος ασχολήθηκε και με βοήθησε σε κάποια θεματάκια που είχα .
Το όνομα μου είναι Κώστας , αν και τα τελευταία 2 χρόνια μου κολήσανε το Κωνσταντίνος οπότε γυρνάω και στα δύο ... Είμαι αγρονόμος τοπογράφος μηχανικός στις Σέρρες , οπότε και έχω σχετικά καλή οδηγική εμπειρία σε κάθε είδους έδαφος που μοιάζει με δρόμο , αλλά μηδαμινή σε οτιδήποτε μοιάζει με μονοπάτι ή χωράφι .
Είμαι νέος κάτοχος Grand Vitara 1.6 του 01 . Το προηγούμενο αμάξι ήταν ένα Rav4 του 03 αλλά λόγω τελών κυκλοφορίας και φόρου πολυτελείας(αν είναι δυνατόν) πωλήθηκε -σκοτώθηκε ...
Το αμαξάκι μου είναι κάπως γέρικο 265000 χιλιόμετρα , και ήταν τον τελευταίο χρόνο ψιλοπαρατημένο , έκανε μεν χιλιόμετρα αλλά απο περιποίηση μηδέν . Το πήρα βέβαια κοψοχρονιά και το βασικότερο απο γνωστό "χέρι" .
Το συμαζεύω ακόμα αλλά έχουμε μείνει λίγα πράγματα πιστεύω (ένας διακόπτης , λίγο το παράθυρο , λίγο οι ζώνες όλο και κάτι ακόμα λίγο θα βρεθεί)
Του έκανε ομως ένα φούλ φουλ σέρβις , όπου και διαπιστώθηκε οτι παρά τα χιλίομετρα του ο κινητήρας είναι σε πολύ καλή κατάσταση , επίσης ανακάλυψα οτι έχει ανάρτηση monroe (φαντάζομαι adventure αλλά δεν είμαι και σίγουρος, όσο για τα έλατήρια δεν έχω ιδέα) , σε καλή κατάσταση είπε ο μάστορας οπότε θα μείνουν .
Έχει και κοτσαδόρο .. μόλις διαπιστώσω αν είναι νόμιμος ή παράνομος γιατί έχασα την μπάλα , ή θα τον ξηλώσω ή θα βρώ και ένα τρέιλερ που ήθελα πάντα (πάνως ένα ασημί ταμπελάκι με κάποια στοιχεία πάνω του το έχει)
Λάστιχα είχε τα dueler σε άθλια κατάσταση , τα οποία αντικαστάθηκαν με τα matador Τ81 qoncueror , ήθελε να βάλω κάποια απο τα προτινόμενα , αλλά η διαφορά στην τιμή ήταν μεγάλη και τα οικονομικά στενότατα , αλλά ήθελα να αλλάξω άμμεσα τα λάστιχα .
Επίσης μπήκαν πλύμνες χειροκίνητες , και ήθελα να βάλω και μπάρα θόλων , αλλά βρήκα μόνο απο 2.5 και ήθελε και topmounts για να μπεί οπότε το άφησα για την ώρα .
Πρέπει να μάθω να το οδηγάω ανάλογα , καθώς απο πίσω κίνηση δεν έχω ιδέα , και είχα την δεύτερη κιόλας μέρα που το οδήγησα μια "αγορά" ευτυχώς χωματόδρομου ... ψιλοέβρεχε , μια στροφή είχε χώμα-γλίτσα , και πάτησα λίγο παραπάνω φρένο απο όσο έπρεπε .. μόλις είδα οτι δεν πάει εκεί που θέλω σημάδεψα έναν χωματόδρομο , και μπήκα οριακά μεν , αγρατζούνιστος δε ... ίσως να ήθελε να μου δείξει οτι είναι πιο χωμάτινο απο το rav ...
Επόμενα πρότζεκτ ...
1)Να μάθω να το οδηγώ ..
2) Έυρεση διακόπτη
3) Μετατροπή στα πίσω φώτα να ανεβάσω κι εγώ τα στοπ .
4)2din ηχοσύστημα (περισσότερο για τα βοηθητικά προγράμματα που μπορεί να πάρει , βρήκα τιμή ξεφτύλα , αν βγεί καλό μόλις έρθει , θα ανεβάσω φώτος και πληροφορίες για τον εμπορο ebay που το βρήκα (είναι παμφθηνο και ίσως να βολέψει κάποιους)
5)Αν και τα φώτα του μπορώ να πω οτι με κάλυψαν , όταν βρώ χρόνο θα τα κάνω xenon με προτζέκτορες για να μην τυφλώνουν , είδα κάποιος έβαλε και πιτσιλιστήρια οπότε θα είμαι σχεδόν εργοστασιακός ) δεν πρόλαβα να τα βάλω στο rav , οπότε όταν θα γίνει θα ανέβει και η φωτοπαρουσίαση με την μετατροπή.
6)Φιμέ πίσω ... το δικό μου δεν έχει εταζέρα? δεν ξέρω αν έχει γενικά , αλλά επειδή κουβαλάω τα όργανα μετρήσεων μου δεν θέλω να φαίνονται τόσο εύκολα.
7) Αρκετά αργότερα λογικά πίσω μπλοκέ ή lsd (ότι κάτσει πιό οικονομικά έτσι κι αλλιώς δεν θα κάνει extreme πράγματα ) και μια σοβαρή ανάρτηση (χωρίς ψήλωμα) , μήπως και το εμπιστευτώ λίγο παραπάνω και στον δρόμο.
Σε όποιον κάθησε και το διάβασε ολόκληρο , τον ευχαριστώ για τον χρόνο του , και ελπίζω κάποια στιγμή να μπορέσω να βοηθήσω έστω και λίγο , και εγώ .
Καλώς σας βρήκα και πάλι
Κωσνταντίνος