gldjole έγραψε:DENNISLA έγραψε:Exω κ εγω αυτο το μοντελο που λες αλλα δεν εχω αντιμτωπισει προβλημα με τα αρχεια που αναφερεις τα συγκεκριμενα τα παιζει κανονικα, μηπως υπαρχει κανενα θεμα με το usb stick???? κ οχι με την πηγη???
Δηλαδη εσενα παιζει κανονικα και αρχεια mp4?
γνωριζεις μηπως αν επηρεαζει σε κατι αν το usb stick ειναι σε fat32 η΄ ntfs?
Υπάρχει αυτή η περίπτωση φίλε (ανάλογα το τι υποστηρίζει η πήγή αναπαραγωγής,για περισσότερα δες το Τ.Ε της συσκευής).
Και για την ιστορία....
Μέγεθος αρχείου
To Fat 32 έχει μέγιστο επιτρεπτό μέγεθος αρχείου 4 GB.Στο NTFS δεν υπάρχει αυτός ο περιορισμός, τα αρχεία μπορούν να έχουν οποιοδήποτε μέγεθος.
Cluster SizeCluster είναι το ελάχιστο κομμάτι επιφάνειας ενός σκληρού δίσκου όπου μπορεί να αποθηκευτούν αρχεία.To κάθε σύστημα αρχείων επιτρέπει διαφορετικά μεγέθη cluster ανά μέγεθος partition. Ένα πρόβλημα που μπορεί να παρουσιαστεί με τα clusters είναι το φαινόμενο του χαμένου αποθηκευτικού χώρου. Για παράδειγμα ,αν σε ένα σκληρό δίσκο έχουμε cluster size 8 kb και αποθηκεύσουμε δύο αρχεία , το ένα μεγέθους 8 Kb και το δεύτερο 4 Κb , τότε θα καταναλώσουμε 16 Kb από το σκληρό δίσκο και όχι 12 Kb , γιατί τα 4 Κb που κανονικά θα περίσσευαν , πάνε "χαμένα" μέσα στο δεύτερο cluster γιατί και τα δυο αρχεία καταναλώνουν από ένα cluster το καθένα.
Στο σύστημα Fat 32 το cluster size παίρνει υποχρεωτικά τις παρακάτω τιμές : 4k για partition από 2 έως 8 GB , 8k για partition από 8 έως 16 GB , 16k για partition από 16 έως 32 GB και 32k για partition μεγαλύτερο από 32GB. Το NTFS μπορεί να έχει clusters από 512, 1024, 2048, 4096, 8102, 16k, 32k, 64k bytes σε οποιοδήποτε partition. Η default ρύθμιση είναι 4Κb cluster και αυτή η τιμή δεν εξαρτάται πρακτικά από το μέγεθος του partition. Έτσι συνοψίζοντας η αποθήκευση αρχείων είναι περισσότερο αποδοτική με το NTFS γιατί μπορεί να έχει μικρότερα clusters σε μεγάλα partitions.αν έχουμε ένα partition μέχρι 8 GB δεν υπάρχουν διαφορές απώλειας αποθηκευτικού χώρου στα δυο συστήματα αρχείων. Αλλά σε partitions μεγαλύτερα των 8GΒ τότε το FAT32 υστερεί σε σχέση με το NTFS στην αποδοτική αποθήκευση.
Μερικές ακόμη δυνατότητες που έχουμε μόνο στο NTFS...
Το NTFS είναι λιγότερο ευπαθές σε σφάλματα εγγραφής ανάγνωσης και corrupted partition tables από το Fat32. Επίσης υποστηρίζει το Hot Fixing το οποίο είναι μια διαδικασία όπου τα αναγνωρίζονται αυτόματα τα bad sectors του σκληρού και μαρκάρονται ώστε να μην χρησιμοποιούνται πλέον. Ακόμη έχει ενσωματωμένη τη δυνατότητα συμπίεσης αρχείων , ελέγχου της πρόσβασης ή κρυπτογράφησης ολόκληρων καταλόγων και ονομασίες αρχείων 255 unicode χαρακτήρων.
Για Windows XP συνίσταται το NTFS καθώς είναι το native σύστημα. Το σημαντικότερο στη διαφορά τους (για audio) έχει να κάνει με το cluster size. Ο λόγος που είναι προτιμότερο το NTFS για audio εφαρμογές είναι γιατί θέλουμε να έχουμε μεγάλο cluster size καθώς τα audio αρχεία είναι μεγάλα και άρα μεταφέρονται με λιγότερες προσπελάσεις απ΄ό,τι σε έναν δίσκο με FAT32.
Παλαιότερα ίσχυε το γεγονός ότι το FAT32 είναι πιο γρήγορο για audio, στα 2000 και στα XP δεν ισχύει. Επίσης, το security του NTFS μπορεί (και συνίσταται σε audio εφαρμογές) να απενεργοποιηθεί, καθώς και το indexing service και μερικές ακόμα διεργασίες (περιττές στο audio πεδίο).
θα ήταν ενδιαφέρον αν είχες τη δυνατότητα να κάνεις το ίδιο τεστ με μεγαλύτερο cluster size.