lss_00 έγραψε:Αν έχει κανένας φίλος θαλάσσιους χάρτες για Garmin θα με ενδιάφερε να ξέρω τι περιλαμβάνουν ή αν είναι δυνατό μι;a φωτογραφία από GPS.
Γενικώς, υπάρχει ο Bluechart G2 Vision Aegean Sea & Sea of Marmara VEU015R v2011.5 (v13.00) αλλά είναι μόνο για μοντέλα της Garmin που μπορούν να αποδώσουν τα δεδομένα του

Κοίτα στις παρακάτω φωτό ποια δεδομένα έχει ο χάρτης και πως τα βλέπει ένα σωστό μηχάνημα για αυτή τη δουλειά (τα screenshot είναι από το δωρεάν πρόγραμμα της Garmin το HomePort, το οποίο δείχνει και μόνο -δεν κάνει πλοήγηση με laptop αν σκεφτείς κάτι τέτοιο- τα δεδομένα του χάρτη....
Δες τώρα και σε ένα απλό GPS (π.χ. το 1490 που έχω εγώ) πόσο ΛΙΓΑ δεδομένα δείχνει (άσε που είναι πολύ βαρύς ο χάρτης και για να μετακινήσεις τον χάρτη και να ανανεώσει η οθόνη τα -λίγα- δεδομένα κάνει αρκετά σπαστικά δευτερόλεπτα)
Όπως καταλαβαίνεις, άσκοπο να προσπαθήσεις καν να τον βάλεις σε απλό GPS

Γιατί όμως δεν μπορείς να κάνεις την δουλειά σου με έναν απλό χάρτη? π.χ. έχεις τον Autodrive, σώζεις το σημείο που βρίσκεις ότι έχει πολύ ψάρι (π.χ.) και την επόμενη φορά του λες να σε πάει εκεί. Θα σε πάει

Μετά εσύ πρέπει να προσέχεις μόνος σου μην πέσεις σε καμιά ξέρα