Το εγκαθιστούμε και μέσα στο φάκελο όπου έχει εγκατασταθεί, κάνουμε copy το αρχείο Sox.exe
To αρχείο αυτό χρειάζεται για να μπορέσει το Poiloader να χρησιμοποιήσει τα αρχεία ήχου που συνοδεύουν τα pois που κατεβάζετε από το Internet, ΄ψστε να έχετε την δυνατότητα φωνητικής ειδοποίησης
Κατόπιν πάμε στην καταπληκτική ιστοσελίδα και βλέπουμε αυτήν την σελίδα
όπου και επιλέγουμε Κατηγορίες
Μεταφερόμαστε σε αυτήν την σελίδα, όπου στο drop-down menu επιλέγουμε την κατηγορία που μας ενδιαφέρει π.χ. κάμερες ταχύτητας
όπου και βλέπουμε υποκατηγορίες καμερών. Πρέπει να κατεβάσουμε μία-μία υποκατηγορία. Πατάμε λοιπόν το "Φορητά Ραντάρ Ταχύτητας" και βλέπουμε αυτό
Εκεί μας ενδιαφέρουν τα κουμπάκια Garmin. Συγκεκριμένα:
1. για τα GPS με ελληνικό μενού, επιλέγουμε το 1ο "Garmin gpx" ή το 3ο "Garmin csv"
2. για τα GPS με αγγλικό μενού, επιλέγουμε το 2ο "Garmin (ΕΝ) gpx" ή το 4ο "Garmin (ΕΝ) csv"
(εγώ προσωπικά δουλεύω πάντα τα gpx, δεν έχω δοκιμάσει τα csv, αν και έχω δει κάποιους να τα χρησιμοποιούν)
Πατάμε λοιπόν το 1ο "Garmin gpx" και αποθηκεύουμε ένα zip αρχείο σε κάποιο φάκελο (πάντα να έχουμε άποψη που αποθηκεύουμε τα αρχεία έτσι?)
και αποσυμπιέζοντας το zip αρχείο, τα αρχεία που έχει "μέσα" του είναι αυτά:
Παρένθεση:
ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ αντιμετωπίσετε ποτέ κάποιο αντίστοιχο πρόβλημα όπως εγώ, viewtopic.php?f=25&t=6469&start=0#p191387
κάνετε αυτό:
panoshm έγραψε:Επανέρχομαι μετά από κάτι μήνες, με την οριστική λύση του προβλήματος![]()
![]()
Μετά την αναβάθμιση του firmware που του είχα κάνει, το λογισμικό του Nuvi760 που έχω, (επίσης και των νεότερων μοντέλων από ότι κατάλαβα, (συγκεκριμένα το 3760 και δεν ξέρω γενικότερα για τις μετά των 7** και 8** σειρές) δέχεται τα εικονίδια των pois σε 24bit μόνο τον προφορτωμένων pois εντός των χαρτών που αγοράζουμε....
Αν όμως πας να βάλεις δικά σου Pois, πρέπει να είναι 8 bit (256 Color Bitmap) και < 2kb, ενώ στο Internet κυκλοφορούν 24Bit εικονίδια
Έκανα λοιπόν save as 256 Color Bitmap από το Paint των Windows και όλα καλά!!!!![]()
![]()
![]()
για κάθε ένα bmp αρχείο που κατεβάζετε

Τέλος παρένθεσης:
Και συνεχίζω: Τρέχουμε το πρόγραμμα Poiloader και πατάμε Next
Αν έχουμε φορητό GPS συνδεδεμένο με το PC, συνήθως επιλέγουμε Garmin Device και το πρόγραμμα θα τοποθετήσει όλα τα pois (αν έχουμε και άλλα εκτός τις κάμερες) σε ένα ΚΟΙΝΟ αρχείο poi.gpi κατευθείαν μέσα στο GPS.
ΟΜΩΣ δεν μας συμφέρει μιας και αν έχουμε κατεβάσει 20 διφορετικές κατηγορίες και πάμε να "αναβαθμίσουμε" εκ των υστέρων την 1, τότε θα πρέπει να βάλουμε πάλι ΟΛΕΣ και τις 20 κατηγορίες και δεν μας συμφέρει (χάσιμο χρόνου).
Έτσι,επιλέγουμε "Computer" δηλαδή θα πάμε να ορίσουμε μόνοι μας μία θέση αποθήκευσης του gpi αρχείου και μάλιστα με επιλογή ότι θέλουμε για όνομα αυτού (και όχι ένα γενικό poi.gpi)
Επιλέγουμε ΠΟΥ θέλουμε να δημιουργηθεί το αρχείο gpi και πατάμε Next
και έχουμε τις εξής επιλογές:
1. Ορίζουμε ΠΟΥ θα βρει τα αρχεία που κατεβάσαμε και αποσυμπιέσαμε (εγώ έχω κατεβάσει μόνο των φορητών καμερών για το π.χ. μας)
2. Ορίζουμε το όνομα του αρχείου gpi που θα δημιουργηθεί
3. Ορίζουμε σύστημα μέτρησης ίδιο με αυτό του GPS μας
4. Ορίζουμε manual τρόπο όπου θα "πούμε" του Poiloader αν θέλουμε ειδοποίηση ή όχι για αυτό το poi, αν θέλουμε να το παρακάμψουμε, απόσταση ειδοποίησης κλπ (αν επιλέξουμε express, το Poiloader θα βάλει ότι να'ναι, τίποτα σίγουρο για το αποτέλεσμα και μετά θα ρωτάμε "γιατί δεν μου μιλάει"?

Εδώ λοιπόν μπορούμε:
1. Αν τσεκάρουμε να παρακάμψουμε ένα poi που ΔΕΝ θέλουμε να συμπεριληφθεί (το αφήνουμε κενό)
2. Βάζουμε "τσεκ" και έτσι μπορούμε να επιλέξουμε ή το 3 ή το 4
3. Με τσεκ εδώ, λέμε στο Poiloader να ειδοποιεί μόνο αν πλησιάζουμε στο συγκεκριμένο poi με πάνω από κάποιο όριο ταχύτητας π.χ.120km/h για τις κάμερες (έλα όμως που την στήνουν και σε επαρχιακούς δρόμους όπου το όριο είναι 40km/h) οπότε πάμε στο 4
4. Με τσεκ εδώ βάζουμε την απόσταση από την οποία θα μας ειδοποιεί το GPS ΠΡΙΝ φτάσουμε στο poi (σε κάποια GPS ισχύει ακτίνα κύκλου, τα καινούργια είανι εξυπνότερα, καταλαβαίνουν αν κινήσε προς αυτά και μετά φωνάζουν)
και πατάμε Next
Αν έχουμε και άλλα αρχεία, θα βγάλει νέα ίδια οθόνη όπου θα επιλέξουμε πάλι τα ίδια (1 έως 4 π.χ. για ζαχαροπλαστεία όπου εκεί το 1 και 2 τα αφήνουμε χωρίς τσεκ και προχωράμε χωρίς να έχουμε φωνητική ειδοποίηση για αυτά)
Τελειώνοντας ΠΡΕΠΕΙ να σας εμφανίσει αυτό:
αλλιώς αν δεν το εμφανίσει κάποιο λάθος έγινε και δεν φτιάχτηκε σωστά το αρχείο
Έτσι λοιπόν, φτιάχτηκε αυτό το αρχείο:
Μπορείτε να φτιάξετε έτσι πολλά κατηγοριοποιημένα αρχεία

Για να το βάλετε στα μηχανάκια σας ακολουθείτε 2 τρόπους:
1. Σε μία κάρτα SD φτιάχνετε φάκελο Garmin και μέσα σε αυτόν φτιάχνετε φάκελο poi όπου μέσα σε αυτόν κάνετε copy το gpi αρχείο που φτιάξατε. Τοποθετείτε την SD στο GPS και το ανοίγετε. Αυτό θα "διαβάσει" τα Pois και θα σας ρωτήσει αν θέλετε να τα "βάλετε" μέσα στο GPS. Πατάτε "ναι" και τέλος. Μετά κλείνετε το GPS, βγάζετε την κάρτα και βάζετε πάλι την κάρτα που είχατε με τον χάρτη (όποιον και να έχετε)
2. Συνδέετε το GPS με το PC ως μονάδα αφαιρούμενου δίσκου, και πάτε στον ίδιο φάκελο που είπα πιο πάνω (/Garmin/Poi/) και κάνετε copy το gpi αρχείο. Τέλος, αποσυνδέετε και ανοίγετε το GPS. Έχουν φορτωθεί
Ουφ........ Τέλειωσα!