τυπος αρχειων μουσικής για 5240bt ?

Νavigation, GPS, Χάρτες

τυπος αρχειων μουσικής για 5240bt ?

Δημοσίευσηαπό gldjole » Τετ Ιαν 26, 2011 8:12 pm

Καλησπερα σε ολους,
θελησα να περασω σε ενα usb τραγουδια αλλα με το βιντεο κλιπ μαζι, συνδεοντας το στην θυρα που βγαινει στο ντουλαπακι,
αρχικα τα κατεβασα σε μορφη mp4 αλλα δεν αναγνωριζε καν το αρχειο μετα το κατεβασα σε μορφη flv αλλα παλι δεν το εμφανιζε
στην τριτη αποπειρα το μετετρεψα σε μορφη avi αυτη την φορα το εβγαλε σαν αρχειο αλλα ουτε το βιντεο επαιζε, ουτε η μουσικη. :evil:

Εχω το keenwood 5240bt γνωριζει κανεις να μου πει αν απ την θυρα usb που υπαρχει στο ντουλαπακι ειναι δυνατη η αναπαραγωγη
τετοιων αρχειων και σε τι μορφη πρεπει τελικα να μετατραπουν ωστε να παιξουν?? :think:
gldjole
4x4 newbie member
4x4 newbie member

cb: Όχι
Name: gldjole

Re: τυπος αρχειων?

Δημοσίευσηαπό ZΗΡΕΙΑ » Τετ Ιαν 26, 2011 8:17 pm

Μετακινήθηκε εδώ από τα τεχνικά θέματα και τροποποιήθηκε ο τίτλος , για να είναι πιο σαφές το αντικείμενο του θέματος .
ZΗΡΕΙΑ

Δημοσίευσηαπό DENNISLA » Τετ Ιαν 26, 2011 8:18 pm

gldjole έγραψε:Καλησπερα σε ολους,
θελησα να περασω σε ενα usb τραγουδια αλλα με το βιντεο κλιπ μαζι, συνδεοντας το στην θυρα που βγαινει στο ντουλαπακι,
αρχικα τα κατεβασα σε μορφη mp4 αλλα δεν αναγνωριζε καν το αρχειο μετα το κατεβασα σε μορφη flv αλλα παλι δεν το εμφανιζε
στην τριτη αποπειρα το μετετρεψα σε μορφη avi αυτη την φορα το εβγαλε σαν αρχειο αλλα ουτε το βιντεο επαιζε, ουτε η μουσικη. :evil:

Εχω το keenwood 5240bt γνωριζει κανεις να μου πει αν απ την θυρα usb που υπαρχει στο ντουλαπακι ειναι δυνατη η αναπαραγωγη
τετοιων αρχειων και σε τι μορφη πρεπει τελικα να μετατραπουν ωστε να παιξουν?? :think:

Exω κ εγω αυτο το μοντελο που λες αλλα δεν εχω αντιμτωπισει προβλημα με τα αρχεια που αναφερεις τα συγκεκριμενα τα παιζει κανονικα, μηπως υπαρχει κανενα θεμα με το usb stick???? κ οχι με την πηγη???
ΑΡΓΑ ΒΑΔΙΖΩ ΖΩΗ ΚΕΡΔΙΖΩ!!!!
Άβαταρ μέλους
DENNISLA
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: Kobra + Geo A/T
Διάσταση ελαστικών: 205/80/16-225/65/17
Suspension: MAD+KYB+3,5cm
cb: Ναι
Aka: Troooolllllllll
Name: DENNIS

Δημοσίευσηαπό gldjole » Τετ Ιαν 26, 2011 8:38 pm

DENNISLA έγραψε:
gldjole έγραψε:Exω κ εγω αυτο το μοντελο που λες αλλα δεν εχω αντιμτωπισει προβλημα με τα αρχεια που αναφερεις τα συγκεκριμενα τα παιζει κανονικα, μηπως υπαρχει κανενα θεμα με το usb stick???? κ οχι με την πηγη???

Εχω αντιμετωπισει καποια προβληματα (αναγνωρισης) κατα καιρους με καποια sticks αλλα σημερα το συγκεκριμενο το δοκιμασα
στην αρχη με απλα αρχεια mp3 και τα διαβαζε... :think: :think:
gldjole
4x4 newbie member
4x4 newbie member

Re: τυπος αρχειων μουσικής για 5240bt ?

Δημοσίευσηαπό gldjole » Τετ Ιαν 26, 2011 9:01 pm

DENNISLA έγραψε:Exω κ εγω αυτο το μοντελο που λες αλλα δεν εχω αντιμτωπισει προβλημα με τα αρχεια που αναφερεις τα συγκεκριμενα τα παιζει κανονικα, μηπως υπαρχει κανενα θεμα με το usb stick???? κ οχι με την πηγη???

Δηλαδη εσενα παιζει κανονικα και αρχεια mp4?
γνωριζεις μηπως αν επηρεαζει σε κατι αν το usb stick ειναι σε fat32 η΄ ntfs?
gldjole
4x4 newbie member
4x4 newbie member

Δημοσίευσηαπό Mastergunner » Τετ Ιαν 26, 2011 9:10 pm

gldjole έγραψε:
DENNISLA έγραψε:Exω κ εγω αυτο το μοντελο που λες αλλα δεν εχω αντιμτωπισει προβλημα με τα αρχεια που αναφερεις τα συγκεκριμενα τα παιζει κανονικα, μηπως υπαρχει κανενα θεμα με το usb stick???? κ οχι με την πηγη???

Δηλαδη εσενα παιζει κανονικα και αρχεια mp4?
γνωριζεις μηπως αν επηρεαζει σε κατι αν το usb stick ειναι σε fat32 η΄ ntfs?

Υπάρχει αυτή η περίπτωση φίλε (ανάλογα το τι υποστηρίζει η πήγή αναπαραγωγής,για περισσότερα δες το Τ.Ε της συσκευής). :wink:
Και για την ιστορία....
Μέγεθος αρχείου
To Fat 32 έχει μέγιστο επιτρεπτό μέγεθος αρχείου 4 GB.Στο NTFS δεν υπάρχει αυτός ο περιορισμός, τα αρχεία μπορούν να έχουν οποιοδήποτε μέγεθος.
Cluster Size
Cluster είναι το ελάχιστο κομμάτι επιφάνειας ενός σκληρού δίσκου όπου μπορεί να αποθηκευτούν αρχεία.To κάθε σύστημα αρχείων επιτρέπει διαφορετικά μεγέθη cluster ανά μέγεθος partition. Ένα πρόβλημα που μπορεί να παρουσιαστεί με τα clusters είναι το φαινόμενο του χαμένου αποθηκευτικού χώρου. Για παράδειγμα ,αν σε ένα σκληρό δίσκο έχουμε cluster size 8 kb και αποθηκεύσουμε δύο αρχεία , το ένα μεγέθους 8 Kb και το δεύτερο 4 Κb , τότε θα καταναλώσουμε 16 Kb από το σκληρό δίσκο και όχι 12 Kb , γιατί τα 4 Κb που κανονικά θα περίσσευαν , πάνε "χαμένα" μέσα στο δεύτερο cluster γιατί και τα δυο αρχεία καταναλώνουν από ένα cluster το καθένα.
Στο σύστημα Fat 32 το cluster size παίρνει υποχρεωτικά τις παρακάτω τιμές : 4k για partition από 2 έως 8 GB , 8k για partition από 8 έως 16 GB , 16k για partition από 16 έως 32 GB και 32k για partition μεγαλύτερο από 32GB. Το NTFS μπορεί να έχει clusters από 512, 1024, 2048, 4096, 8102, 16k, 32k, 64k bytes σε οποιοδήποτε partition. Η default ρύθμιση είναι 4Κb cluster και αυτή η τιμή δεν εξαρτάται πρακτικά από το μέγεθος του partition. Έτσι συνοψίζοντας η αποθήκευση αρχείων είναι περισσότερο αποδοτική με το NTFS γιατί μπορεί να έχει μικρότερα clusters σε μεγάλα partitions.αν έχουμε ένα partition μέχρι 8 GB δεν υπάρχουν διαφορές απώλειας αποθηκευτικού χώρου στα δυο συστήματα αρχείων. Αλλά σε partitions μεγαλύτερα των 8GΒ τότε το FAT32 υστερεί σε σχέση με το NTFS στην αποδοτική αποθήκευση.
Μερικές ακόμη δυνατότητες που έχουμε μόνο στο NTFS...
Το NTFS είναι λιγότερο ευπαθές σε σφάλματα εγγραφής ανάγνωσης και corrupted partition tables από το Fat32. Επίσης υποστηρίζει το Hot Fixing το οποίο είναι μια διαδικασία όπου τα αναγνωρίζονται αυτόματα τα bad sectors του σκληρού και μαρκάρονται ώστε να μην χρησιμοποιούνται πλέον. Ακόμη έχει ενσωματωμένη τη δυνατότητα συμπίεσης αρχείων , ελέγχου της πρόσβασης ή κρυπτογράφησης ολόκληρων καταλόγων και ονομασίες αρχείων 255 unicode χαρακτήρων.
Για Windows XP συνίσταται το NTFS καθώς είναι το native σύστημα. Το σημαντικότερο στη διαφορά τους (για audio) έχει να κάνει με το cluster size. Ο λόγος που είναι προτιμότερο το NTFS για audio εφαρμογές είναι γιατί θέλουμε να έχουμε μεγάλο cluster size καθώς τα audio αρχεία είναι μεγάλα και άρα μεταφέρονται με λιγότερες προσπελάσεις απ΄ό,τι σε έναν δίσκο με FAT32.
Παλαιότερα ίσχυε το γεγονός ότι το FAT32 είναι πιο γρήγορο για audio, στα 2000 και στα XP δεν ισχύει. Επίσης, το security του NTFS μπορεί (και συνίσταται σε audio εφαρμογές) να απενεργοποιηθεί, καθώς και το indexing service και μερικές ακόμα διεργασίες (περιττές στο audio πεδίο).
θα ήταν ενδιαφέρον αν είχες τη δυνατότητα να κάνεις το ίδιο τεστ με μεγαλύτερο cluster size.
Κλείσε μέσα σου την Ελλάδα και θα νιώσεις κάθε είδους μεγαλείο

Ένας για Ολους και Όλοι για Έναν (Vitara Club)
Άβαταρ μέλους
Mastergunner

Λάστιχα: FULDA TRAMP 4x4
Suspension: Calmini 3''/OΜΕ
Name: Γιώργος

Δημοσίευσηαπό gldjole » Τετ Ιαν 26, 2011 9:36 pm

Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες φαινεται οτι το κατεχεις πολυ
το αθλημα με τις μνημες mustergunner,
απλα το μελος "DENNISLA" μου εγραψε οτι εκεινος δεν αντιμετωπιζει καποιο προβλημα με
το ιδιο μηχανημα και προσπαθω να καταλαβω που υπαρχει το προβλημα η΄ αν κανω
κατι λαθος εγω. :?: :?:
gldjole
4x4 newbie member
4x4 newbie member

Δημοσίευσηαπό haritak » Τετ Ιαν 26, 2011 9:45 pm

flv αρχεία δεν κατάφερα να παίξω ούτε απο usb ούτε απο cd. Σίγουρα τα παίζει;;;
nGV 1.9 DDiS ESP TCS -- June 2009
King Spring + Kayaba / XMC front shield / LLumar
8.5lt/100km, 180.000 km
http://ych.gr
Άβαταρ μέλους
haritak
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Λάστιχα: Michellen Latitude c
Suspension: King Springs
Name: Γιάννης

Δημοσίευσηαπό gldjole » Τετ Ιαν 26, 2011 9:52 pm

mp4 και avi στα παιζει κανονικα?
απ την θυρα usb?
ποιο μοντελο keenwood εχεις?
gldjole
4x4 newbie member
4x4 newbie member

Δημοσίευσηαπό haritak » Τετ Ιαν 26, 2011 10:52 pm

Οκ πάω να το τεστάρω...
Κατσε να δω αν έχω κάτι σε mp4.

[update]

Ούτε flv ούτε mp4 για το 5240bt.
avi (video+ήχος), mpg(video+ήχος), mp3 και wav είναι οκ.

Επίσης, η προέκταση του αρχείου καθορίζει και τον τύπο. Οπότε αρχεία χωρίς προέκταση, δεν εμφανίζονται καθόλου αλλά και αρχεία με λάθος προέκταση δεν τα αναπαράγει σωστά. Ιδιαίτερα στην τελευταία περίπτωση προσοχή, γιατί ακούγονται παράξενοι ήχοι... Μην κάψουμε κανένα ηχείο.
8.5lt/100km, 180.000 km
Άβαταρ μέλους
haritak
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Δημοσίευσηαπό dimitriszim » Πέμ Ιαν 27, 2011 10:49 am

Κάνε τα αρχεία σου convert σε avi γράψτα σε ένα cd/dvd και θα τα παίξει.
Δεν μπορεί να διαβάσει τα video αρχεία από το usb stick. Μόνο φωτογραφίες,mp3,wav κλπ διαβάζει από το stick!
Να αγκαλιάζεις όσο πιο συχνά μπορείς τους ανθρώπους που αγαπάς πριν γίνουν..........φωτογραφίες.......!!!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δημήτρης
Άβαταρ μέλους
dimitriszim

Λάστιχα: Dunlop Sj6 235/55/18
Suspension: ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ
Name: Δημήτρης

Δημοσίευσηαπό haritak » Πέμ Ιαν 27, 2011 6:56 pm

dimitriszim έγραψε:Δεν μπορεί να διαβάσει τα video αρχεία από το usb stick. Μόνο φωτογραφίες,mp3,wav κλπ διαβάζει από το stick!

Οχι, τα βλέπει τα avi και απο usb stick.

(κάπου είχα απαντήση την ίδια ερώτηση παλαιότερα αλλα δεν την βρίσκω!)
8.5lt/100km, 180.000 km
Άβαταρ μέλους
haritak
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Δημοσίευσηαπό Gvitaras » Πέμ Ιαν 27, 2011 7:40 pm

gldjole έγραψε:Καλησπερα σε ολους,

καλησπερα φιλε μου για δες το με αλλης μαρκας usb γιατι την εχω πατησει και εγω με αναλογη περιπτωση και οταν πηγα να παρω
τη κοπελα μου της λεω κατα τυχη να μου γραψει δυο τραγουδια mp3 σε δικο της usb το συνδεσα και επαιζε και εμεινα παγωτο :shock: :shock:
πηγα την αλλη μερα και αγορασα αlλο usb και τωρα ολα ok :D
Άβαταρ μέλους
Gvitaras
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Λάστιχα: Yokohama G012 A/T
Suspension: Bilstein
cb: Ναι
Name: Κώστας

Δημοσίευσηαπό haritak » Παρ Ιαν 28, 2011 12:32 am

Επίσης το avi είναι τύπος container. Δηλαδή καθορίζει το πως μέσα στο αρχείο θα είναι τοποθετημένο το βίντεο και ο ήχος. Το περιεχόμενο του container όμως μπορεί να είναι σε διαφορετικές κωδικοποιήσεις. Με απλά λόγια, μπορεί κάποια avi να μπορεί να τα αναπαράγει, κάποια να δείχνει μόνο το βίντεο ή μόνο τον ήχο και κάποια να είναι ολα οκ. Δεν είναι δηλαδή όλα τα avi τα ίδια.
8.5lt/100km, 180.000 km
Άβαταρ μέλους
haritak
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Δημοσίευσηαπό Mastergunner » Παρ Ιαν 28, 2011 1:41 am

Gvitaras έγραψε:καλησπερα φιλε μου για δες το με αλλης μαρκας usb γιατι την εχω πατησει και εγω με αναλογη περιπτωση και οταν πηγα να παρω
τη κοπελα μου της λεω κατα τυχη να μου γραψει δυο τραγουδια mp3 σε δικο της usb το συνδεσα και επαιζε και εμεινα παγωτο :shock: :shock:
πηγα την αλλη μερα και αγορασα αlλο usb και τωρα ολα ok :D

Τα στικάκια είναι το ίδιο....Αυτό που αλλάζει είναι η διαμόρφωση τα παλιά (512 ή 1 giga) ήταν FAT ή FAT32,με την έλευση των μεγάλων 2 έως 64 giga εμφανίστηκαν τα NTFS και σε συνδιασμό και με τις ταχύτερες θύρες USB 2.0 + απο της παλιές 1.1.Τσέκαρε απο το Τ.Ε της συσκευής για περισσότες πληροφορίες.

haritak έγραψε:Επίσης το avi είναι τύπος container. Δηλαδή καθορίζει το πως μέσα στο αρχείο θα είναι τοποθετημένο το βίντεο και ο ήχος. Το περιεχόμενο του container όμως μπορεί να είναι σε διαφορετικές κωδικοποιήσεις. Με απλά λόγια, μπορεί κάποια avi να μπορεί να τα αναπαράγει, κάποια να δείχνει μόνο το βίντεο ή μόνο τον ήχο και κάποια να είναι ολα οκ. Δεν είναι δηλαδή όλα τα avi τα ίδια.

Πολύ σωστά.Το AVI μπορεί να έχει codec xVid ή Divx
Κλείσε μέσα σου την Ελλάδα και θα νιώσεις κάθε είδους μεγαλείο

Ένας για Ολους και Όλοι για Έναν (Vitara Club)
Άβαταρ μέλους
Mastergunner

Λάστιχα: FULDA TRAMP 4x4
Suspension: Calmini 3''/OΜΕ
Name: Γιώργος

Επόμενο

Επιστροφή στο GPS χαρτογράφηση

arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am Καλημέρα σας.
Γιώργος Κατσαμάκας Δευτ Απρ 21, 2025 8:55 pm Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους! Χριστός Ανέστη!
arahova Δευτ Απρ 21, 2025 3:22 pm Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους.
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 7:46 am Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 6:51 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
makis_V Κυρ Απρ 20, 2025 9:42 am Χρόνια πολλά , Χριστός Ανέστη !
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες