perroloco έγραψε:Σε κάποιο άλλο θέμα είχε μπει ένα λινκ για φορητό υπολογιστή με flash μνήμη αντί σκληρού δίσκου (κραδασμοί) και δεν μπορώ να το βρω! Θυμάται κανείς?
Καπου το ειχα δει και εγω Θανάση αλλα δεν το βρισκω, θα μιλήσω ομως απο δική μου επμειρία, εφτιαξα τελευταία συστημα με Dell netbook, USB GPS , βαση με βεντουζα και φυσικα Topo, το δοκιμασα δυο φορες στο βουνο, μαλιστα την δευτερη ηταν ανοιχτό περιπου 13ωρες, δεν εχασε ποτε το σημα, το netbook εχει σκληρο δισκο σε SSD τσιπ, δεν διαθετει δηλαδή τον κλασικο σκληρο δισκο.
Ποια η διαφορά τωρα, οι σκληροι δισκοι οταν ανιχνευσουν κραδασμους κλειδώνουν τις κεφαλες για προστασια με αποτελεσμα να μπλοκαρει και η εφαρμογή, φυσικα γινεται καποιο buffering αλλιως το φορητο δεν θα ηταν φορητο, σε καταστάσεις βουνου ομως που οι κραδασμοι ειναι συνεχείς και το Topo πολυ βαρια εφαρμογή εχουμε τα κολληματα, αυτο ειναι βεβαια η θεωρία μου και μονο, μενει να φανει και σε βαθος χρόνου.
char έγραψε:Το είχα γράψει και σε προηγούμενο πόστ.
Ετοιμάζομαι να ενεργοποιήσω το Topo σε ένα netbook Asus eee 1000, βάζοντας μιά κεραιούλα GPS, για το αυτοκίνητο στις εκδρομές μας!
Εδώ θέλω την βοήθειά σας...
Έχω ήδη μία κεραία GPS bluetooth της Rikaline (μοντέλο: GPS-6031-Χ7), αλλά τα 'φτυσε η μπαταρία της.
Στην αγορά δεν υπάρχει, στο internet δεν την βρίσκω για αγορά, και ο Συκιώτης μου την κατασκευάζει με περίπου 25 ευρώ.
Έλα όμως που ακούω πως είναι προτιμότερη μια ενσύρματη κεραία GPS για τη δουλειά που θέλω!
Έτσι, σκέφτομαι μήπως αντί να πληρώσω για μπαταρία της bluetooth κεραιούλας που έχω, να βάλω κάτι παραπάνω και να διαλέξω μιά καλύτερη ενσύρματη!
Είναι όντως καλύτερη; Και ποιά; Από που; Μήπως ξέρουμε και καμιά τιμή;
Τις γνώσεις σας παρακαλώ...
Νικόλα παρε USB κεραία και μονο, οτιδήποτε αλλο ειναι αφανταστη ταλαιπωρια, εγω εχω μια Navlock, την πηρα απο Cosmodata με 55€ εαν θυμαμαι καλά, εχει απίστευτα καλο και δυνατο σήμα, μεχρι να μπουταρει το netboοκ εχει ήδη κλειδώσει δορυφόρους οπου και να εισαι, δοκιμασμένη σε ολα τα τερέν και σε πυκνο δάσος
Εδω να μην ξεχάσω να αναφέρω οτι η σχεδίαση του ολου συστηματος in car navigation με netbook/USB GPS/Toponavigator/Βαση παρμπριζ με βεντουζα Ram Mount ειναι του καλου φιλου Σπυρου (Maverick)