Καλησπέρα σε όλη την κοινότητα. Ως πρόσφατος κάτοχος ενός Gran vitara, 3πορτο του 2004 μοντέλο έχω προχωρήσει στις εξής ενέργειες: Το αμάξι απο βδομάδα με το καλό θα μπει για ψήλωμα 3,5 πόντους μπροστά και 5 περίπου πίσω, όπως και για αποστάτες τροχών +3cm. Το πρόβλημα μου είναι η επιλογή ελαστικών. Το αυτοκίνητο το αγόρασα με κάτι CST σε διαστάσεις 215/65/16. Λογικά κατα 99% θα μπουν BFgoodrich αλλά δεν έχω κατασταλάξει αν θα είναι 50/50 ή 80/20.
Για να είμαι πιο σαφής το αμάξι το θέλω για καθημερινή χρήση και για αρκετά ταξίδια-εκδρομές χωρίς όμως να το λιώσω στο χώμα και να πάω σε σούπερ-δύσκολα μονοπάτια. Καμιά παραλία το καλοκαίρι, κανά χιονοδρομικό το χειμώνα κλπ. Το 80/20 έχω ακούσει ότι στο χιόνι έχει θέματα ισχύει???
Επίσης, με προβληματίζει πολύ η διάσταση. Τα 80/20 υπάρχουν μόνο σε διάσταση 225/75/16 ενώ τα 50/50 μπορώ να πάω και σε 215/70/16 αλλα και σε 225/70/16 και 225/75/16...
Προφανώς και το αμάξι θα κόψει και θα ανέβει αρκετά η κατανάλωση αλλά ποια θα ήταν η βέλτιστη γραμμή ώστε να μην κόψει τραγικά το αμάξι (ή να βρίσκει στους θόλους στο στρίψιμο) και να είμαι σωστός χωρίς θέματα σε παντός τύπου τερέν??
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.