Μιας και το μότο της εποχής είναι το "μένουμε σπίτι " είπα να αναφέρω εδώ (αν είναι το σωστό) τι σκοπό έχω για το vitara . Διαβάζοντας αρκετά θέματα αποφάσισα να προχωρήσω στην τοποθέτηση των μπλοκέ του protrack (έχει πέσει η παραγγελία σχεδόν 2 μήνες τώρα) αλλά δεν υπήρχε διαθεσιμότητα του πίσω και είμαι σε αναμονή .
1ο Θέμα: Μιλώντας με τον μηχανικό μου με προέτρεψε να μην βάλω τέτοιου τύπου διαφορικό αφού ουσιαστικά είναι "κάρο" όπως μου είπε μιας και έχει εμπλοκή 100% και πως ουσιαστικά θα το χρειαστώ ελάχιστες φορές . Αντί αυτού να τοποθετήσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (ουσιαστικά αν δεν κάνω λάθος αυτό είναι το μπλοκέ που καταλαβαίνω αφού έχει εμπλοκή έως ένα ποσοστό) και το οποίο θα είναι μονίμως σε λειτουργία χωρίς να χρειάζομαι διακόπτες κομπρεσσέρ κτλ κτλ... Να πω επίσης ότι τα airlockers δεν είναι πληρωμένα ακριβώς λόγο μη διαθεσιμότητας . Αν θέλω σώνει και καλά να το κάνω να βάλω μόνο πίσω..
2ο Θέμα (σημαντικό όπως εξελίχθηκε η ιστορία) . Τοποθέτησα ελαστικά mud προ μηνός με αλλαγή ζάντας . Βρήκα από Jimny σιδερένιες 15αρες και λάστιχα mud Westlake 235/15/80 . Μπροστά όλα καλά , πίσω όμως βρίσκουν . Αφού λοιπόν για μου το ψηλώσουν ζήτησαν 500 ευρώ ( !!!) με... αποστάτες αποφάσισα να προχωρήσω σε αγορά ανάρτησης ουσιαστικά στα ίδια χρήματα . Από ένα κατάστημα που έμαθα γι'αυτό στο φόρουμ.
MP ελατήρια Kayaba αμορτισέρ και δυο αποστάτες για το μπροστινά αμορτισέρ από τον ίδιο...
Το πρόβλημα; Μπροστά οκ , πίσω όμως το ελατήριο είναι τόσο σκληρό που αν ανεβάσω τον ένα τροχό σε ένα τούβλο θα σηκωθεί και ο απέναντι... Το δε αμορτισέρ είναι τερματισμένο στην έκταση του!! Το είδα με τα μάτια γιατί με φώναξε ο μηχανικός μου να είμαι μπροστά...
Συγγνώμη για το κατεβατό αλλά το "μένουμε σπίτι" βοηθάει στην συγγραφή μάλλον....

ΥΓ: Κάπου είχα βρει ένα λίνκ με ένα site ελληνικό που εξηγεί τι είναι το κάθε διαφορικό (το είχα διαβάσει όλο 2-3 φορές) αλλά τώρα δεν το βρίσκω για να κάνω μια ακόμα επανάληψη...
ΥΓ2: Ουσιαστικά με αυτές τις βελτιώσεις και για την χρήση που κάνω θα είμαι καλυμμένος από κάθε άποψη αλλά θέλω να γίνουν στην εντέλεια για την ασφάλεια την δική μου πρωτίστως και τσέπης και αυτοκινήτου φυσικά...