από A7PILOT » Τετ Νοέμ 16, 2011 11:57 am
Καλημέρα από Χαλκιδική
Παιδιά παρακαλώ θα ήθελα βοήθεια από τους ειδικούς για να πάρω απόφαση.
1.Τα δεδομένα έχουν ως εξής :
α. Το GRAND VITARA 2000cc του 2005 θα "λειώσει" στα χέρια μου γιατι κανείς πλέον δεν αγοράζει 2000cc. Γιαυτό προχώρησα και στην εγκατάσταση υγραερίου.
β. Κινούμαι γενικά 70 % άσφαλτο και 30% χώμα. Λάσπη λίγο, την πραγματική λάσπη πλέον την αποφεύγω...
γ. Το χειμώνα πλέον των συνηθισμένων μετακινήσεων Λαρισα - Χαλκιδικη - χιονοδρομικά Βορείου Ελλαδος, έχω και μετακινήσεις (τα χαράματα) σε παγωμένη άσφαλτο για κυνήγι στο Χολομώντα . Οι δασικοί δρόμοι δεν είναι πρόβλημα με τα αργα διαφορικά.
δ. Το καλοκαίρι γυροφέρνω στις παραλίες και στα βουνα της Χαλκιδικης, σε χωμα και άσφαλτο πλήρως βατά για τα οχήματά μας.
ε. Δεν υπάρχει πλέον σκάφος για ανελκήσεις στην άμμο .
στ. Μέχρι τώρα (και στα προυγούμενα VITARA) φορούσα TOYO 50-50 γιατι ψιλοκυνηγούσα και extreem καταστάσεις... Εχω όμως ηρεμήσει....( μη λένε "που πάει ο....παππους!!!").
ζ. Τα χιλιόμετρα που βάζω ειναι 15000 + ,και πάντα εκτός πόλεων.
2. Οι επιλογές που έχω με προυπόθεση το όχημα να γίνει ποιό άνετο στις μετακινήσεις
α. Βάζω τα 235/60/16 Michelin lattitude Cross (520 Ευρώ) που διάβασα ότι τα φοράτε αρκετοι και είστε ευχαριστημένοι και τα αλλάζω στα 3-4 χρόνια.
β. Βάζω για χειμωνα τα 215/65/16 τα Michelin Alpin και για καλοκαίρι τα 235/60/16 Michelin Lattitude Cross με 1100 Ευρώ ....Πολλά είναι !!!! Προυπόθεση λοιπόν να κρατηθούν για 6 χρόνια... Ξέρω κι αυτά πολλά ακούγονται, αλλά το αυτοκίνητο μπαίνει ΠΑΝΤΑ σε κλειστο παρκινγκ.
3. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήβεια
Γιώργος