Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Προσανατολίζομαι τελικά σε MAD ελατήρια και ΚΥΒ αμορτισέρ, για να κρατήσω το κόστος λογικό, εξάλλου κάπου εδώ μέσα διάβασα ότι συμπεριφέρονται αξιοπρεπώς. Τώρα έχω τις εξής απορίες: 1) Κατ'αρχάς MUD ελατήρια με άυξηση ύψους 1.5'' υπάρχουν; 2) Αν υπάρχουν τα ελατήρια, τότε ποιός τύπος ΚΥΒ είναι κατάλληλος; 3) Δεδομένου ότι μένω μακριά από μεγάλο αστικό κέντρο, την τοποθέτηση θέλω να την κάνω σε συνεργείο στη πόλη που μένω. Είναι δυνατόν ή πρέπει να υπάρχει εξιδίκευση; Πρέπει να προσέξει ο τεχνίτης στην τοποθέτηση κάτι ιδιαίτερα; Τις συμβουλές σας παρακαλώ. 4) Αν δεν βάλω αποστάτες στους τροχούς θα έχω πρόβλημα ευστάθειας; 5) Και όπως με συμβούλευσε ο φίλος Κων/νος (ΚΟΝ.GV) θα προσπαθήσω, αν μου επιτρέψουν τα οικονομικά, να τοποθετήσω μια μπάρα θόλων (Αλήθεια Κώστα εμποδίζει καθόλου σε αλλαγές μπουζί κλπ.; )
Ελπίζω οι παραπάνω αλλαγές, να μην φέρουν στο προσκήνιο την ανάγκη άλλης τροποποίησης. Συγγνώμη που σας ζάλισα.
Τελευταία επεξεργασία από lyggas και Παρ Ιουν 03, 2011 10:01 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Σου προτείνω να μιλήσεις με τον Γιώργο Ματσικίδη τηλ.2310323005(xtreme4x4) έχει πολύ καλές τιμές και είναι πρόθυμος να σε βοηθήσει και για συνεργείο αλλά και ότι άλλη απορία έχεις .Εγώ από εκεί πήρα αυτην την ανάρτηση(mud +3-4cm)αλλά και κάποια άλλα πράγματα και είμαι ευχαριστημένος και από τιμές και από συμπεριφορά.
Διαβάζω τα άρθρα για τις αναρτήσεις, όμως συνεχίζω να παραμένω μπερδεμένος, παρ'όλο που κατανοώ τις περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες. Πάντως μπορεί κανείς να βρει ότι θέλει εδώ μέσα. Μπράβο.
lyggas έγραψε:1) Κατ'αρχάς MUD ελατήρια με άυξηση ύψους 1.5'' υπάρχουν; 2) Αν υπάρχουν τα ελατήρια, τότε ποιός τύπος ΚΥΒ είναι κατάλληλος; 3) Δεδομένου ότι μένω μακριά από μεγάλο αστικό κέντρο, την τοποθέτηση θέλω να την κάνω σε συνεργείο στη πόλη που μένω. Είναι δυνατόν ή πρέπει να υπάρχει εξιδίκευση; Πρέπει να προσέξει ο τεχνίτης στην τοποθέτηση κάτι ιδιαίτερα; Τις συμβουλές σας παρακαλώ. 4) Αν δεν βάλω αποστάτες στους τροχούς θα έχω πρόβλημα ευστάθειας; 5) Και όπως με συμβούλευσε ο φίλος Κων/νος (ΚΟΝ.GV) θα προσπαθήσω, αν μου επιτρέψουν τα οικονομικά, να τοποθετήσω μια μπάρα θόλων (Αλήθεια Κώστα εμποδίζει καθόλου σε αλλαγές μπουζί κλπ.; )
1) Τα MAD ελατήρια ως γνωστόν δίνουν +4-5 εκ αύξηση ύψους από ανάρτηση στο δικό μας μοντέλο. Για 3.5εκ που θέλεις δε γνωρίζω αν βγαίνει κωδικός, αλλά μπορείς εύκολα να το διαπιστώσεις με τηλ σε κάποιον έμπορο (υποδείχτηκαν κάποιοι παραπάνω). 2) Γενικά να ξέρεις ότι όσο ύψος πάρεις με τα ελατήρια, τόσο θα πρέπει να μακρύνεις και τα αμορτισέρ σου. Δες το γιατί! Για τα ΚΥΒ, μακρύτερα θα βρεις μόνο τα πίσω και είναι αυτά που φοράει το KIA Sportage, τα οποία είναι 5εκ. μακρύτερα από τα δικά μας. Μπροστά θα πρέπει να βάλεις αποστάτες. 3) Όσα ελατήρια και αμορτισέρ (σετ ψηλώματος δηλ) κι αν έχω περάσει, το έχω κάνει σε μη-εξειδικευμένο βελτιωτή, οπότε οποιοσδήποτε μηχανικός σου κάνει! Εκτός από αυτόν θες και ευθυγράμμιση μετά... 4) Όχι, μιας και με τα δικά μας αυτ/τα δεν παίρνουμε ούτε τις στροφές με τις πάντες, ούτε "ράλλι" κάνουμε! Απλά με τους αποστάτες στους τροχούς το αυτοκίνητο θα πατήσει πιο καλά και γενικά θα έρθει καλύτερα η γεωμετρία του στην ευθυγράμμιση. Και ο KON.GV θα έλεγε: "για κάθε 3 πονταλάκια ύψος θες κι ένα πονταλάκι αποστάτη τροχού" (χοντρικά χοντρικά). Η καλύτερη περίπτωση είναι να βάλεις κάποια στιγμή ζάντες με αρνητικό offset στα μέτρα που χρειάζεσαι. 5) Η θολόμπαρα στα 2λιτρα είναι τοποθετημένη από το εργοστάσιο. Οπότε... ουδένας λόγος ανησυχίας για το αν "δίνει χέρι" για τις εργασίες του σέρβις ή όχι.
Ελπίζω να βοήθησα, ελπίζω να μην είπα καμιά χοντρή πατάτα. Όλα τα παραπάνω κι εγώ από δω τα έχω διαβάσει και συζητήσει.
Grand Vitara 1.6 3D (2002) ---- GFi LPG system Ποτέ μην υπερεκτιμάς τις ικανότητες τις δικές σου ή του GV σου!!
Φυσικά και βοήθησες. Ευχαριστώ πολύ. Νομίζω ότι φορούσες ελατήρια από τον Μυρωνίδη, ήσουν ευχαριστημένος; Γιατί τα άλλαξες; Κάθε άλλη γνώμη ευπρόσδεκτη παιδιά.
lyggas έγραψε:Νομίζω ότι φορούσες ελατήρια από τον Μυρωνίδη, ήσουν ευχαριστημένος; Γιατί τα άλλαξες;
Όντως, αλλά το αμάξι σηκώθηκε 6εκ. μπροστά και 7εκ. πίσω, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν ήταν το "θέλω" μου, οπότε και τα έβγαλα. Έβαλα MAD (πήρα +5) που απεδείχθησαν σκληρά για τα γούστα μου, οπότε κατέληξα σε ΟΜΕ (πήρα +4) και ησύχασα από τα μπάσε-βγάλε
Grand Vitara 1.6 3D (2002) ---- GFi LPG system Ποτέ μην υπερεκτιμάς τις ικανότητες τις δικές σου ή του GV σου!!
lyggas έγραψε:Εννοώ προσθήκες στα αμορτισέρ και πιθανή παράλληλη χρήση αποστατών και στα αμορτισέρ.
Πάλι με μπέρδεψες!!! Διάβασε τι λες... Προσθήκες αμορτισέρ δεν έβαλα, καθώς είχα φτιάξει μακρύτερα αμορτισέρ στην .
Συγγνώνη, εννοούσα "προσθήκες στα ελατήρια" και όχι στα αμορτισέρ. Τέλος πάντων, άστο καλύτερα διότι οι δικές μου φτωχές μηχανολογικές γνώσεις, θα οδηγήσουν την συζήτηση σε σύγχυση. Δεν είχα διαβάσει καλά αυτά που είχες γράψει. Πάντως με βοήθησες να προσανατολιστώ. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σου και συγγνώμη για το μπέρδεμα. Τελικά με βλέπω για Μad και Κyb από τον Κυριάκο.
lyggas έγραψε:Ευχαριστώ για την απάντηση. Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω MΑD ελατήρια στη Θεσσαλονίκη;
Γεια σου φιλε τα MAD τα πηρα απο τον Ματσικιδη και αμορτισερ( για πισω) μακριτερα απο ΚΙΑ Τωρα την αλλη εβδομαδα παω για κιτ calmini 2,5'' και βλεπουμε
Πάω παντού γιατί μπορώ Τους σέβομαι όλους δεν φοβάμαι κανέναν Γειά και χαρά Πάνος
lyggas έγραψε:Συγγνώνη, εννοούσα "προσθήκες στα ελατήρια" και όχι στα αμορτισέρ.
Προσθήκες (αποστάτες δηλ.) στα ελατήρια τα εργοστασιακά ναι, είχα βάλει στην αρχή. Δες για να καταλάβεις και γιατί πήγα πλέον σε λύση μονοκόμματου, πιο ψηλού-σκληρού, ελατηρίου.
lyggas έγραψε:Πάντως με βοήθησες να προσανατολιστώ. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σου και συγγνώμη για το μπέρδεμα.
Χαίρομαι και... δεν τίθεται θέμα!!!
lyggas έγραψε:Ευχαριστώ για την απάντηση. Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω MΑD ελατήρια στη Θεσσαλονίκη;
Γεια σου φιλε τα MAD τα πηρα απο τον Ματσικιδη και αμορτισερ( για πισω) μακριτερα απο ΚΙΑ Τωρα την αλλη εβδομαδα παω για κιτ calmini 2,5'' και βλεπουμε
Και εις ανώτερα. Ευχαριστώ για την απάντηση. Πήρα επανειλημμένα πριν τρεις μέρες τηλ.στον Ματσικίδη (τηλ.2310323005), αλλά δεν απαντούσε και με παρέπεμπε σε κάποιον τηλεφωνητή.Ακατόρθωτη η επικοινωνία μαζί του.
Τελευταία επεξεργασία από lyggas και Κυρ Ιουν 05, 2011 2:25 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά