akis77 έγραψε:kalhspera paidia eimai neos katoxos vitara kai exw pathei plaka gia to pou paei auto to amaksi
autes tis meres me tis broxes hmastan olh mera bouno kai ebala ta gualia kai se polu megalutera amaksia kai me asfaltina lastixa
gia xeimwna twra psaxnw na brw lastixa kai exw pelagwsei exw katalhksei se 50-50 bf a/t 215 70 16 exw to 1.6 3d
an ebaza se 205 80 16 to pairnei?kai ti pleonekthmata exei?
Καλησπέρα καταρχάς,
Το τι ελαστικό είναι ιδανικό για τον καθένα μας είναι, κατά την γνώμη μου, υποκειμενικό θέμα.και λέω υποκειμενικό,γιατί,ο καθένας έχει ένα δικό του κριτήριο όταν λέει¨"το βγάζω εκτός δρόμου","το χώνω σε λάσπες, ποτάμια, χιόνια," κλπ.Αν η εργοστασιακή σου διάσταση είναι 215/65/16 και πας σε 215/70/16 τότε το αυτοκίνητο σου θα σηκωθεί μεν περίπου 2 πόντους αλλά:1)θα επιβαρύνεις τον ηδη αδύναμο συμπλέκτη καθώς και τον ΟΡΙΑΚΟ για αυτό το αυτοκίνητο κινητήρα2)θα αυξηθεί(λίγο) η κατανάλωση3)θα χάσεις(λίγο) σε ρεπρίζ 4)Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα(ειδικά αν δεν ξέρεις καλά να το οδηγείς εκτός δρόμου) να παρουσιάσει και φθορά σε μπιλιοφόρους/ημιαξόνια(κλασσικό πρόβλημα ΚΥΡΙΩΣ με τα 1.6 γραντ βιταρα).Αν δε,θελήσεις να βάλεις και 80 προφιλ...Για το bf goodrich,είναι,κατά την γνώμη μου το πιο ΧΩΜΑΤΙΝΟ ολ τεραιν που μπορεις να βαλεις πριν τα μαντ,ΑΛΛΑ το συγκεκριμμενο λαστιχο απαιτεί αρκετά ΒΑΡΥ αμάξι για να δουλέψει εξαιρετικά.
Συνοψίζοντας, αν το πας πολύ στο βουνό,τότε προχώρα σε 70αρι προφίλ...εγώ πάντως θα σου πρότεινα για αρχή, να βάλεις στην ίδια, ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ, διάσταση ένα λάστιχο ολ τεραιν και να μάθεις ποια είναι τα όρια του αυτοκινήτου και κυρίως,ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ..Απο εκεί και πέρα, βλέπεις ποιες είναι οι ανάγκες σου και τα θέλω σου....

Take nothing but memories.........
Leave nothing but footprints........
Γιαννης, 33 ετων,Αθήνα,Γρανίτσα Ευρυτανίας