The Pin Project - Suzuki GV 2.0 ΤD

Re: The pin project - Suzuki GV '03 Diesel

Δημοσίευσηαπό nidi » Παρ Νοέμ 11, 2011 11:31 am

Για την ιστορία και μόνο.. είχα πάει να πάρω μία προσφορά για εργάτη σε κατάστημα της περιοχής της Χαλκίδας που ασχολείται με μετατροπές 4Χ4 κλπ. Εν τω μεταξύ έπεσε το μάτι μου στο ίδιο κομπρεσέρ αέρος της T-MAX που παρήγγειλα από ebay. Ο κυριούλης το είχε 170 euro τη στιγμή που εγώ το πήρα 93 (καθαρή αξία, μεταφορικά και συναλλαγματική ισοτιμία λίρας/euro).

Αν και οι περισσότεροι το γνωρίζετε, πρώτα ψαχτείτε στο internet και μετά βγείτε στη γύρα σε γνωστούς κλπ. Συμφωνώ ότι πριν αγοράσεις κάτι πρέπει να το δείς αλλά ειδικά για gadget και accessories, μάλλον αξίζει τον κόπο μια καλύτερη έρευνα πρώτα στο διαδίκτυο και μετά σε καταστήματα (προσωπική άποψη πάντα).

Φιλικά.

Nikos
Τελευταία επεξεργασία από nidi και Παρ Νοέμ 11, 2011 2:41 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
| | | |
Άβαταρ μέλους
nidi
World Travellers
World Travellers

Λάστιχα: Goodyear EfficientGrip P2
Διάσταση ελαστικών: 195/70 R15
Suspension: Factory
cb: Όχι
Εργάτης: Όχι
Aka: the pin project
Name: Nikos

Δημοσίευσηαπό Νικόλας » Παρ Νοέμ 11, 2011 2:38 pm

Καλά τα λες φίλε.Οτι έχω χρειαστεί το έχω πάρει μόνο απο ebay.Οχι που θα πάω να κάνω μάγκιες αυτους εδώ.
Πήρα τηλέφωνο σε κάτι κομμένα για δύο πλήμνες και μου ζητάγανε 180 με 200 ευρώ για μεταχειρισμένες και παλιές.EBAY 110 με μεταφορικα και όλα MM.
Οποιος θέλει κάτι απο internet μπορεί να μου στείλει σε πμ να τον βοηθήσω για οτιδήποτε και αν θέλει να ψονίσει.
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΓΗ ΝΑ ΚΑΤΕΒΩ !!!
Άβαταρ μέλους
Νικόλας
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: Geolandar A/T-S
Suspension: Πολυ σκληρή
Aka: Παλαμίδας
Name: Νικός

Δημοσίευσηαπό nidi » Κυρ Νοέμ 13, 2011 11:28 am

Λοιπόν έχουμε και λέμε (δεν μπορώ να κρατήσω άλλο τον ενθουσιασμό μου αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα):

Ελατήρια: MAD
Αμορτισέρ: KAYABA
Εργάτης: SMITTYBILT XRC10
Snorkel: by Athanasiou
Πίσω Μπλοκέ με αέρα protrack
(δεν έχω πειστεί ακόμα πόσο χρήσιμο θα είναι από τη στιγμή που δεν πρόκειται να πάμε σε πολύ δύσκολες διαδρομές.. μόνο κατ'επιλογή). Η λάσπη και οι λακούβες είναι ότι χειρότερο μπορεί να συναντήσουμε αλλά δεν ξέρω αν το αυτοκίνητο μείνει ποτέ στις 2 ρόδες χιαστί.. Ποτέ μη λες ποτέ βέβαια..
Λάστιχα: εδώ σε θέλω.. σίγουρα πάμε για BFGoodrich A/T αλλά μετά το στήσιμο θα δούμε ποια διάσταση θα ταιριάξει καλύτερα (245/70 16 ή 235/70 16) για να σηκωθεί σε ανεκτά επίπεδα ο "Ζήκος" που θα ζυγίζει min 2 τόνους και θα πρέπει να κινείται με απόλυτη ασφάλεια. Αν δε μας αρέσει, πάμε για GEOLANDAR A/TS που βγάζει και διαστάσεις μαμάς.

Προς το παρόν αυτά αφού είμαι ακόμα σε αναζήτηση αξιόπιστου μάστορα για τα μηχανολογικά. Για καθαρισμό μπεκ και της αντλίας καυσίμου βρέθηκε αυθεντία μέσα στα πόδια μου (στη Χαλκίδα). Επισκέφτηκα και ανεξάρτητο εξουσιοδοτημένο συνεργείο suzuki πάλι στη Χαλκίδα με τον οποίο μάλλον θα κλείσω κάποιο ραντεβού για τα βασικά (λάδια, φίλτρα κλπ). Το θέμα όμως που έχει βγάλει ο κινητήρας της peugeuot (http://vitaraclub.gr/viewtopic.php?f=41&t=15234) πρέπει να έχει λυθεί πριν την αναχώρηση και το αυτοκίνητο να έχει τεσταριστεί.

Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω προς στιγμήν.. Εις αναμονή.. έχουν μείνει 6 εβδομάδες μέχρι τα χριστούγεννα. Μετά τις γιορτές θα δηλώσω την παραίτηση στη δουλειά και έτσι θα μου φύγει ένα μεγάλο βάρος. Μέχρι τότε όμως θα πρέπει να τραβήξω κουπί δουλεύοντας και ταυτόχρονα οργανώνοντας την προετοιμασία σε πολλά επίπεδα (βελτίωση και συντήρηση αυτοκινήτου, σχεδιασμός διαδρομών, γραφειοκρατικά με βίζες & ασφάλειες, εμβόλια, ερευνα για εξοπλισμο κλπ)

Stay tuned.

Nikos
| | | |
Άβαταρ μέλους
nidi
World Travellers
World Travellers

Δημοσίευσηαπό dpol » Κυρ Νοέμ 13, 2011 1:08 pm

Μπραβο ρε Νικολα. εχεις μοναδικη ικανοτητα να μεταδιδεις τον ενθουσιασμο σου, συνεχισε ετσι :D :D :D
Μην ξυνεστε στην γκλιτσα του τσοπανη!!!
Άβαταρ μέλους
dpol

Λάστιχα: Kobra NT
Διάσταση ελαστικών: 215-80-16
Suspension: Custom 4"
cb: Ναι
Εργάτης: Ναι
Aka: Ο Γκλίτσας ή Αγραφιώτης
Name: Δημήτρης

Δημοσίευσηαπό lyggas » Κυρ Νοέμ 13, 2011 1:09 pm

Καλή συνέχεια. :clap: :clap: :clap:
"lyggas" (GV 1.6 3d - icom jtg lpg system)
Άβαταρ μέλους
lyggas

Λάστιχα: Goodyear
Διάσταση ελαστικών: 215/65/16
Suspension: Εργοστασιακή
Name: Γιάννης

Δημοσίευσηαπό Vasilis » Κυρ Νοέμ 13, 2011 1:35 pm

Μπραβο φιλε,μπαινει σε σειρα το εργαλειο σιγα σιγα!!! :clap: :clap:
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΩΡΑΙΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ
Άβαταρ μέλους
Vasilis

Aka: Ρουλετακιας-Ζαρακιας-Texakias
Name: ΒΑΣΙΛΗΣ

Δημοσίευσηαπό KON.GV » Κυρ Νοέμ 13, 2011 3:40 pm

Νικόλα Χάρηκα που μιλήσαμε από κοντά έστω και για λίγο.....το μπλοκέ στην άμμο σε μερικές περιπτώσεις θα το χρειαστείς...
Πραγματικά το ταξίδι σου είναι όνειρο Ζωής πολλών Ανθρώπων :idea: :idea:

υγ. Άρχισε να μαθαίνεις και για πρώτες βοήθειες ειδικά ορούς(ανοιχτό κλειστό κύκλωμα ποια η χρήση τους και για ποιο λογο ειναι ο καθένας και φαρμακείο με ενέσιμα είδηπροτού αγοράσεις αντιβιοτικά κλπ καλό είναι να δεις ενα είσαι αλλεργικός σε κάποια οικογένεια πχ Νεομυκίνες κλπ......καθώς και για την καθημερινή σου διαβίωση-επιβίωση στα μέρη που θα πας...πχ..τι φυτά έχει τι σου προσφέρουν

υγ2.κάνε και σε ένα σιδερά άγκυρα για την άμμο...
0501200AC.jpg
0501200AC.jpg (24.2 KiB) 6568 προβολές

Τα παραπάνω δεν αφορούν άμεσα το όχημα....αλλά όχημα χωρί πλήρωμα ΔΕΝ παει.. :idea: :wink:
"Forgotten things remembered...
The tigers eat their young
The body stayed but inside the head...
The mind was on the run ..."
Άβαταρ μέλους
KON.GV

Λάστιχα: 235/85/16 caiman
Suspension: coil over 12"
Aka: Κοντζιβας η Μαντεμοκαμμένος
Name: Κωνσταντίνος

Δημοσίευσηαπό lyggas » Κυρ Νοέμ 13, 2011 4:53 pm

Κωστάκη είσαι ατελείωτος... Τίποτα δεν σου ξεφεύγει. :clap: :lol: :clap: :lol: :clap:
"lyggas" (GV 1.6 3d - icom jtg lpg system)
Άβαταρ μέλους
lyggas

Λάστιχα: Goodyear
Διάσταση ελαστικών: 215/65/16
Suspension: Εργοστασιακή

Δημοσίευσηαπό nidi » Κυρ Νοέμ 13, 2011 10:29 pm

Σχετικά με το μπλοκέ πίσω, θα εκτιμούσα ιδιαίτερα τη γνώμη έμπειρων "κατόχων" για το αν θα μου χρειαστεί ή όχι και εξηγώ τους λόγους.

Το οικονομικό είναι ο βασικός λόγος αλλά με ποια έννοια.. ειλικρινά από τότε που πήρα τη μεγάλη απόφαση να τα παρατήσω όλα και να την κάνω για άλλες πολιτείες, έχω δώσει ένα σκασμό λεφτά και πρόκειται να δώσω αρκετά ακόμα.. φυσικά και έχει γίνει ο ανάλογος προϋπολογισμός (δεν σπουδάσαμε τσάμπα οικονομικά!!) για το κάθετι και με την τοποθέτηση του μπλοκέ δε θα ξεφύγω σχεδόν καθόλου όσον αφορά το κόστος που αφορά "ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ". Επιπλέον, οι εμπειρότεροι overlanders είναι της άποψης ότι όσα λέφτα δε δώσεις κατά την προετοιμασία θα τα δώσεις διπλά και τριπλά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σου.

Οι παραπάνω λόγοι δε θα έπρεπε να με βάζουν λοιπόν καν σε ενδοιασμό και με κλειστά τα μάτια θα έπρεπε να ακολουθήσω τη συμβουλή του Κώστα και του Κυριάκου.

Από την άλλη όμως, θέλω (ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ βάση προηγούμενης εμπειρίας και προϊστορίας από άλλους overlanders) το αυτοκίνητο να είναι όσο πιο απλό από μηχανικής και τεχνολογικής άποψης.. επιπλέον, αν δεν πρόκειται να μου χρειαστεί τότε ποιος ο λόγος.. πότε τελικά κάνουμε χρήση, πόσο δύσκολο/δύσβατο πρέπει να είναι το έδαφος και πόσο απαραίτητο είναι για μεγάλες διαδρομές σε λάσπες, άμμο, χώμα και λακούβες.. Επιπλέον, θα ήθελα να μάθω αν μπορεί να συνδυαστεί με αργή τετρακίνηση έτσι ώστε οι ροπές σε συνδυσμό με το μπλοκέ να σε ξεκολήσουν πιο εύκολα (αν δε τα λέω καλά συγχωρέστε με αλλά δεν κατέχω τόση εμπειρία.. κι άμα δε σας πω τον πόνο μου που θα τον πω..)

Σας κούρασα?? Το ξέρω.. και που είστε ακόμα.. δε μπορείτε να φανταστείτε για τι προβληματισμούς και διλήμματα έχω να λύσω..

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Φιλικά.

Nikos

υ.γ.: επειδή για "ειδικούς" λόγους δε μπορώ να ανεβάσω ακόμα το blog, θα ξεκινήσω ποστ με τον εξοπλισμό που έχει αγοραστεί μέχρι στιγμής. Stay tuned!
| | | |
Άβαταρ μέλους
nidi
World Travellers
World Travellers

Δημοσίευσηαπό JOHNV6 » Κυρ Νοέμ 13, 2011 10:59 pm

Oσο αφορά το μπλοκέ φίλε μου, θα σου έλεγα να το βάλεις χωρίς 2η σκέψη απο την στιγμή που δεν θα πατάς μόνο άσφαλτο.
Μπορεί σε όλο το ταξίδι σου (ανάλογα τα τερέν που θα κινήσε) να μην σου χρειαστεί, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα είναι σωτήριο αν έστω και μια φορά σου χρειαστεί.
Πολλοί θα πουν αφού έχεις εργάτη είναι περιττό κτλ.....
Δεν έχει καμμία σχέση ο εργάτης με το μπλοκέ, και αν κινηθείς σε κομμάτια off-road να βάλεις και μπροστά air-locker (εκτός απο πίσω) γιατί πέρα του ότι το αυτοκίνητο γίνεται "πολεμικό" σε off κομμάτια, προστατευεις ιμιαξόνια-μπιλιοφόρους απο πολλά ζορίσματα. :idea:
Ολα τα παραπάνω επαναλαμβάνω ισχύουν αν κινηθείς σε off κομμάτια, και φυσικά δεν εννοώ χωματόδρομους αλλά κομμάτια που το αμάξι θα έρθει στα όρια της ανάρτησης του με νεροφαγώματα βαθιά κτλ..
Και ενας λόγος που λέω ότι θα σε βοηθήσει πολύ ενα μπλοκέ είναι γιατί βλέπω οτι δεν θα κάνεις τρομερές βελτιώσεις σε ανάρτηση-ψηλώματα κτλ. οπότε πιστευω οτι η επιλογή "μπλοκέ" στο εγχείρημα σου είναι απαραίτητη!!
Τουλάχιστον αυτό θα έκανα εγώ προσωπικά!!! :P
nidi έγραψε:. πότε τελικά κάνουμε χρήση, πόσο δύσκολο/δύσβατο πρέπει να είναι το έδαφος και πόσο απαραίτητο είναι για μεγάλες διαδρομές σε λάσπες, άμμο, χώμα και λακούβες.. Επιπλέον, θα ήθελα να μάθω αν μπορεί να συνδυαστεί με αργή τετρακίνηση έτσι ώστε οι ροπές σε συνδυσμό με το μπλοκέ να σε ξεκολήσουν πιο εύκολα (αν δε τα λέω καλά συγχωρέστε με αλλά δεν κατέχω τόση εμπειρία.. κι άμα δε σας πω τον πόνο μου που θα τον πω..)

Σας κούρασα?? Το ξέρω.. και που είστε ακόμα.. δε μπορείτε να φανταστείτε για τι προβληματισμούς και διλήμματα έχω να λύσω..

!

Στην ερώτηση σου πότε κάνουμε χρήση του air-locker πιστευω να σε κάλυψα παραπάνω με την απάντηση μου,
και φυσικά μπορείς να το συνδιάσεις με αργά :!:
Και δεν κουράζεις καθόλου φίλε μου, κανείς μας δεν ξέρει τα πάντα ακόμα και μεις ρωτάμε ποιο έμπειρους για απορείες που έχουμε (με τι τροχό να κοψουμε το σασί κτλ. :mrgreen: )
Για περισσότερα για το πως δουλεύει όμως 1 air-locker θα πρέπει να βρεθούμε κάποια στιγμή απο κοντά ή να πας απο το μαγαζί του κυριάκου ή να σε ποιάσει ο κόντζιβας και να στα πει αυτοπροσώπος και εξαδιαιρέτου!! :lol:
το να είσαι γίδι και να μην ενοχλείς κανέναν, δεν με απασχολεί καθόλου!!!!!
το να προσπαθείς όμως να πείσεις και τους δίπλα σου ότι είναι και αυτοί γίδια για να μην αισθάνεσαι μόνος σου...
αυτό με τρελλαίνει!!!!!!!
Άβαταρ μέλους
JOHNV6
S.A.S Member
S.A.S Member

Λάστιχα: 35"
Διάσταση ελαστικών: maxxis trepador
Suspension: coilover
Aka: γιάφκαρχος-σιδεροτζαμάς!!!

Δημοσίευσηαπό nidi » Κυρ Νοέμ 13, 2011 11:21 pm

JOHNV6 έγραψε: ή να σε ποιάσει ο κόντζιβας και να στα πει αυτοπροσώπος και εξαδιαιρέτου!! :lol:

Το Σάββατο που πέρασα από τον Κυριάκο για να τα πούμε από κοντά, ο Κώστας με πήρε στην κυριολεξία αμπάριζα και όντως είναι κατατοπιστικότατος και διαφωτιστικότατος. Μου έκανε ένα free σεμινάριο πρώτων βοηθειών σε συνδυασμό με τεχνικό σεμινάριο σχετικά με τις πλύμνες ελεύθερου τροχασμού!!!!

Κώστα thanks a lot!!

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Με έχεις σχεδόν πείσει πάντως ειδικά μετά από αυτό το video:
[video]http://www.youtube.com/watch?v=5UjVNENanRA[/video]
| | | |
Άβαταρ μέλους
nidi
World Travellers
World Travellers

Δημοσίευσηαπό JOHNV6 » Κυρ Νοέμ 13, 2011 11:31 pm

nidi έγραψε: ο Κώστας με πήρε στην κυριολεξία αμπάριζα

πως το έπαθε??? 1η φορά του συμβαίνει!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nidi έγραψε:Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Με έχεις σχεδόν πείσει πάντως ειδικά μετά από αυτό το video: http://www.youtube.com/watch?v=5UjVNENanRA&feature=related

Αν είναι να περάσεις τετοια κομάτια ούτε να το σκέφτεσαι!!! μπρός -πίσω μπλοκέ και θα συνιστούσα και ψήλωμα ανάρτησης, όπως και ποδιές προστασίας κάτω απο το αμάξι!! :wink:
το να είσαι γίδι και να μην ενοχλείς κανέναν, δεν με απασχολεί καθόλου!!!!!
το να προσπαθείς όμως να πείσεις και τους δίπλα σου ότι είναι και αυτοί γίδια για να μην αισθάνεσαι μόνος σου...
αυτό με τρελλαίνει!!!!!!!
Άβαταρ μέλους
JOHNV6
S.A.S Member
S.A.S Member

Λάστιχα: 35"
Διάσταση ελαστικών: maxxis trepador
Suspension: coilover
Aka: γιάφκαρχος-σιδεροτζαμάς!!!

Δημοσίευσηαπό Vasilis » Δευτ Νοέμ 14, 2011 12:14 am

Περυσι παρακολουθουσα μια εκπομπη 2 βδομαδων σε συνδρομητικο καναλι το ταξιδι 28 ημερων απο Αγγλια-νοτιοτερο ακρο Αφρικης 2 μηχανων BMW 1200 GS και ενος 4x4 Discovery ως οχημα υποστηριξης και κινητου συνεργειου για το ιδιο και για τις μηχανες!!
Αυτο που μου εκανε ιδιαιτερη εντυπωση ηταν οτι οι τυποι(ματσο πολυ,με φουλ εξολπισμους και για τα 3 οχηματα οσον αφορα ανταλλακτικα,δορυφορικα συστηματα και χιλια αλλα)ειπαν οτι το 50% της δυσκολιας του εγχειρηματος τους ηταν το χαρτομανι :shock: τα χαρτια δηλαδη για τους ιδιους και για τα οχηματα και οι ειδικες καρτες,αδειες, ωστε να τους αφηνουν να περνανε απο διαφορες φυλες και κρατιδια στην ενδοχωρα,ενα χαρτομανι το οποιο κανανε πολλες βδομαδες να τα μαζεψουν.Στην εκπομπη λοιπον εβλεπα οτι τους παρουσιαστικαν αρκετα προβληματα ωστε να περνανε καποια μερη λογω μη υπαρξης 'κρατους' και περναγαν με συνοδεια στρατου!! :shock:
Ισως το προβλημα να ηταν οτι περναγαν απο ενδοχωρα αλλα εσυ εχεις σκεφτει για κατι τετοιο?Ειναι ευκολη η υποθεση οσον αφορα τα χαρτια :?:
Και κατι τελευταιο,πιστευω οτι πρεπει να μαθεις 5 πραγματα βασικα απο μηχανολογικης αποψης,π.χ αλλαγης αμορτισερ,ημιαξονιων,ελατηριων η κατι τετοιο τελοςπαντων ωστε να εχεις και τα απαραιτητα εργαλεια μαζι σου.Φιλοι απο εδω μεσα πιστευω οτι ειναι αετοι και οι πλεον καταλληλοτεροι να σου πουν και 5 τετοια βασικα πραγματακια,γνωμη μου παντα και εντελως φιλικα διοτι το ταξιδι σου θα ειναι τεραστιο!! :wink:
Άβαταρ μέλους
Vasilis

Δημοσίευσηαπό nidi » Δευτ Νοέμ 14, 2011 12:57 am

Vasilis έγραψε: το 50% της δυσκολιας του εγχειρηματος τους ηταν το χαρτομανι :shock: τα χαρτια δηλαδη για τους ιδιους και για τα οχηματα και οι ειδικες καρτες,αδειες, ωστε να τους αφηνουν να περνανε απο διαφορες φυλες και κρατιδια στην ενδοχωρα,ενα χαρτομανι το οποιο κανανε πολλες βδομαδες να τα μαζεψουν.Στην εκπομπη λοιπον εβλεπα οτι τους παρουσιαστικαν αρκετα προβληματα ωστε να περνανε καποια μερη λογω μη υπαρξης 'κρατους' και περναγαν με συνοδεια στρατου!!

Βασίλη, έχεις απόλυτο δίκιο αν και τα ντοκιμαντέρ πάντα παρουσιάζουν τα πράγματα όπως θέλουν να φαίνονται.

Μετά από σχετική έρευνα σε ανίστοιχες αποστολές απλών ανθρώπων (και όχι υπερανθρώπων) η γραφειοκρατική διαδικασία έχει ως εξής:

Από την ΕΛΠΑ εκδίδουμε το CARNET DE PASSAGE EN DUANE, το διαβατήριο δηλαδή του αυτοκινήτου. 3000 ευρώ είναι η εγγύηση συν 200-250 περίπου για την έκδοση. Το έγγραφο αυτό σφραγίζεται πριν την είσοδο σε κάθε χώρα και συνιστά στην ουσία τελωνειακό έγγραφο μη χρειάζοντας να πληρώνεις δασμούς για κάθε είσοδο και έξοδο από την κάθε χώρα. Σχετικά με την ασφάλεια, κάνεις μία ιδιωτική οδική ασφάλεια από "τυχαίους" πριν την είσοδο στην κάθε χώρα. Καμία ευρωπαϊκή δε σε καλύπτει για τέτοιο ταξίδι. Επίσης, σε ορισμένες χώρες σου ζητούν πιστοποιητικά για τους απαραίτητους εμβολιασμούς που πρέπει να έχεις κάνει (πχ για κίτρινο πυρετό). Τέλος, το διαβατήριο και μερικές φωτογραφίες σου επιτρέπουν να εκδόσεις βίζα πριν την είσοδο σε κάθε χώρα στα σύνορα. Τώρα αν θα φας 2 ή 3 ή 10 ώρες στα σύνορα αυτό είναι άλλο πακέτο.. επιπλέον ο χρηματισμός είναι κάτι πολύ διαδεδομένο και σχεδόν απαραίτητο σε τέτοιες περιστάσεις..

Σχεδόν σε όλα τα κράτη μπορείς να μπεις εκτός από ορισμένα όπως το Τσαντ, τη Λιβερία, την Γκάνα, την Ακτή Ελεφαντοστού κ.α. από τα οποία ούτως ή άλλως δε θα περάσουμε.

Όσον αφορά τα μηχανολογικά ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΓΧΟΣ ΜΟΥ!!! Σίγουρα θα κάθομαι πάνω από το μηχανικό που θα μου κάνει τα σέρβις να δω τι και πως, θα κάνω και "ιδιαίτερα" με φίλους και γνωστούς μηχανικούς, οδηγούς κλπ, θα διαβάσω και το service manual της PEUGEUOT που με τόσο κόπο βρήκα, θα πάρω και μία ντουζίνα ανταλλακτικά και από κει και πέρα ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό θα γίνει.. εννοείται ότι σε τέτοιες περιπτώσεις ισχύει Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΡΦΥ.. δυστυχώς.. είναι απολύτως σίγουρο ότι αναποδιές θα τύχουν.. ο τόπος και ο χρόνος όμως είναι οι καταλυτικοί παράγοντες.. χέρια και εργαλεία υπάρχουν στη Μαύρη Ήπειρο.. το πιο δύσκολο είναι τα ανταλλακτικά.. όσον αφορά την τεχνογνωσία.. η "πατέντα" όπως και στα μέρη μας, έτσι κι εκεί βασιλεύει..

Αλλά όλα αυτά (και πολλά άλλα βέβαια) είναι ο λόγος που τα παρατάω όλα και σχεδιάζω να κάνω κάτι τόσο "τρελό".. αν ηθελα ασφαλές roatrip, κρατούσα το ΙΧ μου που με τόσο λύπη πούλησα και γυρνούσα την Ευρώπη.. με συνεργεία, ασφάλειες, EURO στις τσέπες κλπ κλπ..
| | | |
Άβαταρ μέλους
nidi
World Travellers
World Travellers

Δημοσίευσηαπό Vasilis » Δευτ Νοέμ 14, 2011 1:04 am

nidi έγραψε:

Αλλά όλα αυτά (και πολλά άλλα βέβαια) είναι ο λόγος που τα παρατάω όλα και σχεδιάζω να κάνω κάτι τόσο "τρελό".. αν ηθελα ασφαλές roatrip, κρατούσα το ΙΧ μου που με τόσο λύπη πούλησα και γυρνούσα την Ευρώπη.. με συνεργεία, ασφάλειες, EURO στις τσέπες κλπ κλπ..

:handgestures-thumbup: :handgestures-thumbup: :handgestures-thumbup: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Αφου τα εχεις ηδη ψαξει και κανονισει ωραιος απλα επειδη το θυμηθηκα και το θεωρησα βασικο ειπα να στα πω :wink:
Άβαταρ μέλους
Vasilis

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Ιδιοκατασκευές

arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am Καλημέρα σας.
Γιώργος Κατσαμάκας Δευτ Απρ 21, 2025 8:55 pm Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους! Χριστός Ανέστη!
arahova Δευτ Απρ 21, 2025 3:22 pm Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους.
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 7:46 am Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 6:51 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
makis_V Κυρ Απρ 20, 2025 9:42 am Χρόνια πολλά , Χριστός Ανέστη !
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες