Κατα καιρους μου εχουν σπασει ελαστικα σωληνακια βενζινης, υγραεριου και ψυκτικου υγρου στην περιοχη των σφιγκτηρων , με αποτελεσμα την διαρροη του αντιστοιχου ρευστου.
Οποτε αρχισα πια να επεμβαινω μονος μου και να προσθετω δυο στρωσεις θερμοσυστελομενα με πιστολι θερμου αερα.
Περα απο την προστασια στην περιοχη των σφιγκτηρων, διατηρουν το λαστιχο μαλακο και δεν ξεραινεται.
Πριν λιγα χρονια , που σκεφτηκα να ξεκινησω την εφαρμογη των θερμοσυστελομενων στα σωληνακια υγραεριου, μιας και ο δικος μου μηχανικος δεν ειχε διαθεσιμα σωληνακια υγραεριου, πηγα σε εναν αλλο εγκαταστατη LPG και ζητησα σωληνακια και ενω ειχε , δεν μου εδωσε , λεγοντας μου οτι μπορω να αλλαξω τα σωληνακια στο συνεργειο του. Του εξηγησα οτι θελω να τα βαλω μονος μου για να ντυσω με θερμοσυστελομενο και παλι δεν μου εδωσε.
Πριν κανα χρονο , που εξηγησα στο καταστημα ηλεκτρολογικου υλικου για τι χρηση προοριζονται τα θερμοσυστελομενα, μου ανεφερε οτι ο παραπανω εγκαταστατης, παιρνει και αυτος κουλουρες για την ιδια χρηση. Αυτο ειναι μια επιπλεον αποδειξη , περα απο την δικη μου για την αποτελεσματικοτητα τους.
Ανεβαζω και μια εικονα , οπου φαινονται ντυμενα με θερμοσυστελομενα, ολα τα σωληνακια υγραεριου μετα τον πνευμονα και οχι μονο αυτα και τουλαχιστον εξωτερικα δειχνουν σαν καινουργια.
Α, και μια αλλη πατεντα στην εικονα: αλουμινοταινια για προστασια και τυχον μερικη επισκευη στον παπα.

Ακουω τις αποψεις σας.