μην φρεναρεται με ΥΟΚΟΗΑΜΑ

μην φρεναρεται με ΥΟΚΟΗΑΜΑ

Δημοσίευσηαπό haritos » Σάβ Σεπ 19, 2009 3:54 pm

Ολα ξεκινησαν οταν λιγες μερες πριν ξεκινησα για Σερρες, ολα καλα αλλα καποια στιγμη οταν βγηκα στην εθνικη αρχισε να κοπαναει το μπροστινο σαν να ειχαν γινει οβαλ οι μπροστινες ζαντες, η αληθεια ειναι οτι δεν σταματησα γιατι ο γαμος και το διημερο στην πιστα ηταν κανονισμενα και δεν επαιρναν αναβολη.....
Γυριζοντας λοιπον πισω και ενω συνεχιζε το ολο θεμα περασα απο το βουλκανιζατερ να κοιταξουν τα λαστιχα οπου και βγηκε το πορισμα.......ΦΡΕΝΑΡΙΣΜΑ!
Ε ναι λοιπον, τα μολις 10 μηνων καλοδιατηρημενα yokoma geolandar μου ειχαν γινει τετραγωνα εξαιτιας ενος υποτιθεμενου παρατεταμενου φρεναρισματος, και λεω υποτιθεμενου διοτι μονο εγω οδηγω το αυτοκινητο και δεν εχω φρεναρει τοσο ωστε να συρθει για 10-15 μετρα το αυτοκινητο.
Οταν λοιπον καλεσα τον επιστημονα τεχνικο της yokohama να δει τα ελαστικα μετα απο αναλυτικη εξεταση που εκανε (του κ@%$υ) εβγαλε και αυτος το πορισμα οτι τα κατεστρεψα εγω επειδη φρεναρα λεει.
Εγω προσωπικα δεν ξαναβαζω yokohama απλα το αναφερω για να προσεχεται οσοι τα φοραται και να το ξανασκεφτητε οσοι θελατε να τα βαλετε :wink:
Άβαταρ μέλους
haritos
4x4 Regular member
4x4 Regular member

Δημοσίευσηαπό harijohn » Σάβ Σεπ 19, 2009 8:16 pm

Φίλε μου μάλλον σε σένα έτυχε η στραβή, τα φοράω 40000χμ και το λάστιχο είναι πολύ καλό. Το μόνο που μπορώ να δώσω σαν εξήγηση είναι αστοχία υλικού.
Η εταιρεία είναι πάντως απαράδεκτη γιατί έπρεπε να στα αντικαταστήσει.
Πέρσι ο αδελφός μου οδηγούσε ένα volvo s40 και του έσκασε το λάστιχο ενώ πήγαινε με 120 το λάστιχο ήταν μισελεν με μόλις 3000χμ. Το αυτοκίνητο έφυγε στο διαχωριστικό κιγκλίδωμα έγινε βέβαια πίτα αλλά ευτυχώς κανείς δεν έπαθε τίποτε. Η εταιρεία είπε για αστοχία υλικού αλλά αποζημίωση τίποτε. Μόλις κάναμε μήνυση αποζημιώθηκε ολοκληρωτικά η αξία του αυτοκινήτου
Άβαταρ μέλους
harijohn
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member

Λάστιχα: General Grabber AT3
Διάσταση ελαστικών: 225/70/16
Suspension: ΚΥΒ-MAD
cb: Ναι
Εργάτης: Όχι
Name: Γιάννης

Δημοσίευσηαπό haritos » Κυρ Σεπ 20, 2009 1:09 pm

θα συμφωνησω οτι ετυχε, αλλα το θεμα ειναι οτι σε αυτο το ετυχε πρεπει να μπει η εταιρεια και πραγματικα να πεις οτι ειναι ολοκληρωμενο το πακετο....
δλδ τι να το κανω αν ειναι τρομερα αυτοκινητα τα ταδε αν οταν τυχει κατι σου γυρναν την πλατη???
Άβαταρ μέλους
haritos
4x4 Regular member
4x4 Regular member

Δημοσίευσηαπό kaliakouda » Κυρ Σεπ 20, 2009 11:13 pm

Φαντάζομαι ότι ο ένας μιλάει για τα yokohama 11 και ο άλλος τα 12
Διορθώστε με αν κάνω λάθος

Είναι πάντως τελείως διαφορετικά και βελτιωμένα τα 12
Φωτιά και Καρκίνο στους Εμπρηστές!!!

http://www.youtube.com/user/kaliakoud

http://www.youtube.com/user/kaliakouda1400
Άβαταρ μέλους
kaliakouda
Founding Member
Founding Member

Λάστιχα: Malatesta Κobra
Διάσταση ελαστικών: -
Suspension: Rocky Road+1
Aka: Αμετανόητος Μοτοσυκλετιστής!
Name: Γιώργος

Δημοσίευσηαπό vaxevana » Δευτ Σεπ 21, 2009 10:01 am

Έχω την εντύπωση ότι ο λαστιχάς που έβαλα τα δικά μου (Michelin) μου είπε ότι όλα τα λάστιχα έχουν εγγύηση 5 χρόνων ...
Nissan Qashqai +2, 1.6 dci,
vaxevana
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Λάστιχα: Michelin Latitude Cr
cb: Όχι

Δημοσίευσηαπό EVGENIOS » Δευτ Σεπ 21, 2009 10:28 am

Ωχ, και ψηνομαι για τα yokohama γιατι με τα μαμισια δεν παει αλλο
NGV 1.6 JXA 2007
Άβαταρ μέλους
EVGENIOS
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Λάστιχα: Yokohama GO-12 AT-S
Διάσταση ελαστικών: 225/65/17
Suspension: KYB
cb: Όχι
Aka: Ο τέως Πρεβεζάνος
Name: Ευγένιος

Re: μην φρεναρεται με ΥΟΚΟΗΑΜΑ

Δημοσίευσηαπό (HUNTER-7) » Παρ Απρ 01, 2011 10:04 pm

Εγω χω βαλει go12 και ειναι πολυ καλα,μεχρι στιγμης δοξα το θεο δεν εχω καποιο προβλημα με τα λαστιχα!
Άβαταρ μέλους
(HUNTER-7)
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member

Λάστιχα: Cordiant
Διάσταση ελαστικών: 225/75/16
Suspension: MAD, KAYABA
Εργάτης: Ναι
Name: ΑΝΤΩΝΗΣ

Δημοσίευσηαπό mytilini » Σάβ Απρ 02, 2011 7:08 am

Δυό λεπτά για να μην τρελλαθούμε...Εχουμε και λέμε:
1. Ναι, τυχαίνει μερικές φορές ελαστικά να έχουν παραμορφωμένο σκελετό είτε από κακή χύτευση στο εργοστάσιο, είτε, το κυριότερο,από πολύ κακή αποθήκευση (όσο κι αν φαίνεται περίεργο, το φρέσκο ελαστικό "ωριμάζει" σε συνθήκες σωστής αποθήκευσης-κάθετα τοποθετημένα/μη εφαπτόμενα/σε σκιά κλπ,κλπ)
2.Οταν τοποθετηθεί το ελαττωματικό ελαστικό αυτή η αστοχία δεν γίνεται άμεσα αντιληπτή.Στην προκείμενη περίπτωση,δεν αποκλείεται το ελαστικό που είχε βάλει ο παραπάνω φίλος να ήταν όντως ελαττωματικό και εκείνος να το κατάλαβε την ημέρα που χρειάστηκε να "τσαρουχώσει".Οπως επίσης δεν αποκλείεται ο φίλος να "τσαρούχωσε" έχοντας στον αεροθάλαμο λάθος πίεση και έτσι να παραμορφώθηκε ο σκελετός.Να ήταν και τα 4 ελαττωματικά αποκλείεται, θα το καταλάβαινε από την πρώτη στιγμή (αλλού βάρκα αλλού γιαλός θα πήγαινε)
Η συγκεκριμένη εταιρία είναι κολοσσός παγκοσμίου επιπέδου.Δεν παίζει με τα προϊόντα της.Εν Ελλάδι έχει πρόβλημα λόγω του ότι είμαστε μικρή αγορά και έτσι παρτίδες έρχονται και λειψές και όχι πάντα φρέσκες.
Για το άλλο θέμα: καμμιά εταιρία δεν δίνει 5ετή εγγύηση για ελαστικά.Το ελαστικό είναι αναλώσιμο προϊόν και το βάρος της ευθύνης το έχει ο χρήστης (αν π.χ. δηλαδή εσύ ντριφτάρεις συνέχεια και το τρώς σαν σάμαλι δεν φταίει η κατασκευάστρια εταιρία)
Αν μπορούσαμε να έχουμε φωτό του ελαστικού στο πλαϊνό που φαίνεται η ημερομηνία και σειρά παραγωγής καθώς και φωτό του σημείου που "κράκαρε" ο σκελετός θα βοηθούσε πολύ.
Μη σβήνετε τα post μου, μπορώ και μόνος μου
Άβαταρ μέλους
mytilini
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Λάστιχα: 225-75-16
Suspension: OME
Name: ΚΩΣΤΑΣ

Δημοσίευσηαπό kons » Σάβ Απρ 02, 2011 8:07 pm

βρε παιδιά, χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν απολύτως για αυτά που γνωρίζει, απλά θα πω τα εξής.

Εδώ και πολλά χρόνια διαβάζω τις F.M / Τ.Ο. γνωστών και επώνυμων κατασκευαστών ελαστικών που διαθέτουν ελαστικά και για αεροσκάφη.
Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρουν για χρόνο ωρίμανσης κλπ.
Πολύ σωστά και όντως υπάρχουν, θέση, τρόπος, διαδικασίες αποθήκευσης με θερμοκρασίες κλπ για τα ελαστικά. Όμως αυτό ορίζεται ως συντήρηση - αποθήκευση του ελαστικού και σε καμία περίπτωση δεν είναι χρόνος ωρίμανσης του ελαστικού. Ο χρόνος αυτός δεν πρέπει να ξεπερνά τους 12 μήνες καθώς συνοδεύεται από ένα σύστημα λογιστικής υποστήριξης όπου γνωρίζει περίπου τις απαιτήσεις σε ποσότητες αντικατάστασης, τροφοδοτώντας με καινούργια τις αποθήκες και δίνοντας τα παλαιότερα για χρήση - κατανάλωση. Τό ίδιο σύστημα ακολουθούν από τα μαγαζιά λιανικής έως τις αντιπροσωπείες, φεύγει το παλιό για τον καταναλωτή, ανανεώνουν το stock τους με καινούργια.

Το ελαστικό ξεκινάει την γήρανση του από την ημερομηνία παραγωγής του για αυτό και την έχει σε περίβλεπτο σημείο ως σημείο αναφοράς για το ελαστικό.

Στο παρελθόν είχα βρει ένα αμερικάνικο site με πωλήσεις ελαστικών όπου χαρακτηριστικά πωλούσαν ελαστικά μεταξύ όλων των άλλων και ποσότητες / μοντέλα άνω του έτους με εκπτώσεις τις τάξης του 60%!!! και άνω από την αντίστοιχη τιμή του καινούργιου. Αυτό δεν είναι σίγουρα λόγο καλής ωρίμανσης αλλά λόγο του ότι θέλουν να τα ξεφορτωθούνε καθώς έχουν χάσει κάποιο ποσοστό από την ενεργό ζωή τους, που σημαίνει πτώση απόδοσης.

Ας αφήσουμε τους μαγαζάτορες και τις αντιπροσωπείες που μας βλέπουν ώς αφρικανούς ιθαγενής όπως και οι πολιτικοί μας να λένε τα δικά τους και εμείς τα δικά μας.
750 grains of diplomacy
Άβαταρ μέλους
kons
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Λάστιχα: Τoyo O/C AT+
Suspension: King Springs
Name: Kωνσταντίνος

Δημοσίευσηαπό mytilini » Σάβ Απρ 02, 2011 8:37 pm

Περί "ωρίμανσης":
Οταν το ελαστικό βγαίνει από την γραμμή παραγωγής, είναι ιδιαίτερα μαλακό δοθέντος ότι το καουτσούκ το οποίο αποτελεί το βασικό του δεν έχει "δέσει" όσο κι αν αυτό μας φαίνεται παράδοξο.Δεν θα δείτε ποτέ να τοποθετείται ελαστικό που μόλις βγήκε από τη γραμμή παραγωγής σε όχημα.Τα ελαστικά των αεροσκαφών είναι ιδιαίτερη περίπτωση.Μετράνε τουλάχιστον 12 σειρές "λινά", έχουν πλέγμα/σκελετό από πανάκριβο ατσάλι και μερικά τιτάνιο, το δε μείγμα του πέλματος είναι η αποθέωση της χημείας στο μέτρο που κάνει μείγμα απίθανων υλικών (καουτσούκ δευτερογενές,αραμίδιο, πυρίτιο κλπ).Οταν λοιπόν ο κατασκευαστής βάζει την ημερομηνία παραγωγής το κάνει ακριβώς για να υπενθυμίσει στον χρήστη ότι το ελαστικό πρέπει να τοποθετηθεί εντός κάποιων χρονικών πλαισίων πριν το πέλμα του αρχίσει να ξεραίνεται και να χάνει τις ικανότητες πρόσφυσης κλπ.
Άβαταρ μέλους
mytilini
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Δημοσίευσηαπό kons » Σάβ Απρ 02, 2011 9:41 pm

Εάν ίσχυε η ωρίμανση, θα μας την έδιναν σε ημερομηνία, (μην το χρησιμοποιήσετε πριν του 18 μήνες π.χ.) το λάστιχο δεν είναι κρασί για να ωριμάσει, ειδικότερα δεν πιθανολογούμε για αυτό το χρονικό διάστημα ωρίμανσης αφήνοντας το στη διακριτική ευχέρεια ή την φαντασία των όποιων πωλητών να ορίσουν πιο είναι αυτό.
Αναφέρομαι σε όλα τα ελαστικά " ...που διαθέτουν ελαστικά και για αεροσκάφη."
750 grains of diplomacy
Άβαταρ μέλους
kons
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Δημοσίευσηαπό mytilini » Σάβ Απρ 02, 2011 9:51 pm

Εστω λοιπόν ότι βρήκες το πέλμα που θες στη διάσταση που το θες με τις ζελατίνες του και τα αυτοκόλλητά του και τη χαρακτηριστική ασπρο-κίτρινη γραμμή στο μέσον. Με ημερομηνία παραγωγής "μπαγιάτικη" (π.χ.13 μήνες πριν).Θα το βάλεις;
Άβαταρ μέλους
mytilini
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Δημοσίευσηαπό kons » Σάβ Απρ 02, 2011 9:57 pm

εάν το πάρω στην ανάλογη τιμή, όπως ανέφερα παραπάνω ίσως να το σκεφτόμουνα με τις σημερινές οικονομικές συγκυρίες, έχοντας κατά νου ότι θα μου κρατήσει και λιγότερο, ο παράγων ασφάλεια όμως προέχει.
750 grains of diplomacy
Άβαταρ μέλους
kons
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Δημοσίευσηαπό mytilini » Σάβ Απρ 02, 2011 10:00 pm

Άβαταρ μέλους
mytilini
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Δημοσίευσηαπό kons » Σάβ Απρ 02, 2011 10:05 pm

πολύ ωραίο και συνοπτικό άρθρο για ελαστικά από ένα "μαγαζί" αλλά δεν έχει κάτι σημαντικό επί αυτού πού είπαμε. Παρ όλα αυτά αναφέρει ότι η διάρκεια ζωής του ελαστικού είναι περίπου 3 χρόνια, αν μου έχουν φάει τους 13 μήνες όπως είπες στην αποθήκη και μου μένουν περίπου 2 χρόνια ακόμα πάλι στην ίδια τιμή θα πρέπει να το αγοράσω?
750 grains of diplomacy
Άβαταρ μέλους
kons
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Επόμενο

Επιστροφή στο Αναρτήσεις/Λάστιχα

arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am Καλημέρα σας.
Γιώργος Κατσαμάκας Δευτ Απρ 21, 2025 8:55 pm Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους! Χριστός Ανέστη!
arahova Δευτ Απρ 21, 2025 3:22 pm Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους.
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 7:46 am Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 6:51 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
makis_V Κυρ Απρ 20, 2025 9:42 am Χρόνια πολλά , Χριστός Ανέστη !
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες