Το ψυγείο λαδιού τοποθετήθηκε γιά να προλάβει το κακό που μπορεί να συμβεί όταν ρυμουλκώ trailer 1500 κιλών σε ανηφορικά δρομολόγια πχ. Ιτέα-Παρνασσός, όπου λόγω της καταπόνησης του κινητήρα σε συνδυασμό με την χαμηλή ταχύτητα κίνησης μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση του λαδιού. Η μάρκα του ψυγείου είναι KENLOWE Αγγλίας (βλέπετε ιστοσελίδα τους/βγαινει με αναζήτηση) και η εταιρεία δίνει ότι χρειάζεται γιά την τοποθέτηση, δηλ το ψυγείο, μαρκούτσια και την πλακέτα στην οποία συνδέονται τα μαρκούτσια. Η πλακέτα έχει πάχος 2 cm περίπου και διάμετρο όση το φίλτρο λαδιού και βιδώνει πάνω στο μπλόκ με ειδική διαμπερή βίδα (μέσα από την οποία περνάει το λάδι) και στις βόλτες που έχει στην έξω άκρη της βιδώνει το φίλτρο λαδιού. Επειδή ο χώρος στην ευθεία του φίτρου λαδιού είναι περιορισμένος και λόγω του πάχους της πλακέτας, δεν χωράει το κανονικό φίλτρο λαδιού του Vitara, υπάρχει όμως το ΜΤ-502 της MICRON που είναι κοντύτερο και έτσι χωράνε όλα (νομίζω ότι το MT-502 είναι του Suzuki Swift).
Το καλλίτερο σημείο για την τοποθέτηση του ψυγείου λαδιού θα ήταν μπροστά από το ψυγείο νερού δηλ. πίσω από τον προφυλακτήρα, εκεί όμως δεν υπάρχει χώρος λόγω της φτερωτής του αιρκοντισιον, άστε που θα έτρεμα μήπως κάποια πέτρα από το μπροστινό αυτοκίνητο μου τρυπήσει το ψυγείο και χάσω τα λάδια...
Εχω βάλει θερμοκρασία λαδιού που παίρνει από την τάπα του κάρτερ και στο ταξίδι με 120 χλ. η θερμοκρασία του οργάνου είναι περί τους 80-85 β.Κελσίου / δηλ. πάνω στο άνοιγμα της θερμοστατικής βαλβίδας ροής του ψυγείου λαδιού. Σε ανηφοριές, χωρίς trailer με ζορίσματα, η θερμοκρασία λαδιού πλησιάζει τους 100 β. Εμπειρία με trailer δεν έχω ακόμη γιατί από την ώρα της τοποθέτησης του ψυγείου δεν έχω ρυμουλκήσει.

- πλακέτα σύνδεσης φίλτρου λαδιού με ψυγείο λαδιού