από Voukefalas » Παρ Μαρ 19, 2010 1:54 am
Έχω μια ερώτηση που θέλει διευκρίνηση. Προς το παρόν είμαι 100% "μαμίσιος", που σημαίνει όσον αφορά στα ελαστικά, ότι φοράω τα "απαράδεκτα" Bridgestone 687, 225/70/16" 102S...
Μετά από μια σχετική έρευνα που έκανα στο internet, στο foroum μας και σε καταστήματα ελαστικών, μπορώ να πω ότι μπερδεύτικα σχετικά με το τι μπορώ να φορέσω στο αμάξι, καθώς αρκετοί μου πρότειναν να "κατέβω" ένα νούμερο διάσταση δλδ, 215/70/16", κάτι που δεν το προτιμώ, να παω σε καθαρά ασφάλτινα ελαστικά και άλλα ευτράπελα. (Το αυτοκίνητο το πήρα για ένα και μόνο λόγο, ότι είναι το τελευταίο "καθαρόαιμο" SUV και φυσικά θέλω να το κυκλοφορώ και πέραν της ασφάλτου πχ. άσφαλτος 65% και χώμα/λάσπη/άμμο 35%. πάνω-κάτω.)
Επιπλέον, στο site τις BF (και όχι μόνο σε αυτό), δίνοντας το μοντέλο του αυτοκινήτου για να επιλέξω κατάληλη διάσταση μου δίνει το εξής μνμ:
"Το αυτοκίνητό σας:
SUZUKI Grand Vitara - 2.0 VVTi Ετος 09/2005-...
Πιστοποίηση κατασκευαστή αυτοκινήτου:
215/70/16 100 S
Πιστοποίηση κατασκευαστή ελαστικού:
* 225/70/16 102 S
* 225/65/17 101 S
Δεν διαθέτουμε προϊόντα για το όχημά σας, αλλά η γνώμη ενός ειδικού είναι χρήσιμη. Επικοινωνήστε με τους ειδικούς μας μέσω E-mail ή τηλεφωνικώς στον αριθμό χαμηλής χρέωσης..."
Από φωτογραφίες όμως μελών στο forum, βλέπω πολλα ΝGV να φοράνε το BF ALL TERRAIN T/A KO. Σε τι διάσταση τελικά μπορεί να τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο το ελαστικό αυτό? Υπάρχουν διαθέσιμα για το New GV mod 2009 ή μόνο για το mod 2005+?
Ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον μπορεί να βοηθήσει και με εντυπώσεις για το συγκεκρίμενο ελαστικό.