Τα king Springs ήρθαν...

Δημοσίευσηαπό k.l. » Πέμ Οκτ 08, 2009 12:29 pm

Εμένα μου βγαίνει λίγο διαφορετικά οι τιμές είναι 35,11,35
Εικόνα
k.l.
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Suspension: Κyb, Koni - mad
cb: Όχι
Name: Κώστας

Δημοσίευσηαπό kons » Πέμ Οκτ 08, 2009 12:44 pm

k.l. έγραψε:Εμένα μου βγαίνει λίγο διαφορετικά οι τιμές είναι 35,11,35

Tην γωνία ράμπας την έχεις μετρήσει ανάποδα. Πάει απο το κέντρο (μέσον) μεταξύ των τροχών όπως δείχνει το σχέδιο που έχω βάλει παραπάνω. Είναι η γωνία απο το σασί, περιλαμβάνωντας και το άκρο του κεντρικού διαφορικού και προς τα κάτω και όχι απο το έδαφος προς τα πάνω.
Επίσημαίνω ότι πρέπει να προσέξουμε τα κατώτερα και όποια εμποδια υπάρχουν για να έχουμε σωστές μετρήσεις.
Οι μετρήσεις που έχω κάνει αφορούν το nGV 5πορτο 2λιτρο με τα King Springs, όπου παίρνει αρκετό ύψος, μεγαλύτερο απο τα MAD και λιγότερο απο τα RR για αυτό και χρειάζεται οποσδήποτε καμπερόβιδες για την σωστή ευθυγράμιση.

4τροχε προσπάθησε να βγάλεις τις γωνίες σου με ψηφιακό γωνιόμετρο στην πράξη για πραγματικό αποτέλεσμα αφού με αυτόν τον τρόπο έχεις επαφή με τα αντικείμενα που εμποδίζουν πραγματικά, έχεις άμεση επαφή με το όχημα και όχι απο φωτογραφία. Με την πρώτη ευκαιρία θα μετρήσω το GV του HuskyGV με τα ΜAD-KYB και θα δώσω αποτελέσματα. Έαν υπάρχει κάποιος άλλος διαθέσιμος με MAD και τον έχει "φάει" η περιέργεια ας μου στείλει μήνυμα να βρεθούμε.

Δεν ξέρω αν θα δουλέψει, λογικά γιατί όχι αλλά όχι με απόλυτα νούμερα αλλά είναι ένας ποιό απλός και οικονομικός τρόπος είναι με ένα μοιρογνωμόνιο απο το κοντινό βιβλιοπωλείο, ένα κορδόνι απο το κέντρο του μοιρογνωμόνιου και προσεκτικό μέτρημα πάνω στο όχημα μας.
Τελευταία επεξεργασία από kons και Πέμ Οκτ 08, 2009 1:13 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
750 grains of diplomacy
Άβαταρ μέλους
kons
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Λάστιχα: Τoyo O/C AT+
Suspension: King Springs
cb: Ναι
Name: Kωνσταντίνος

Δημοσίευσηαπό kaliakouda » Πέμ Οκτ 08, 2009 1:06 pm

Εμένα πάλι μου βγαίνουν μιά χαρά οι γωνίες και έχω και περίσσευμα:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Εικόνα
Φωτιά και Καρκίνο στους Εμπρηστές!!!

http://www.youtube.com/user/kaliakoud

http://www.youtube.com/user/kaliakouda1400
Άβαταρ μέλους
kaliakouda
Founding Member
Founding Member

Λάστιχα: Malatesta Κobra
Διάσταση ελαστικών: -
Suspension: Rocky Road+1
Aka: Αμετανόητος Μοτοσυκλετιστής!
Name: Γιώργος

Δημοσίευσηαπό kons » Πέμ Οκτ 08, 2009 1:15 pm

kaliakouda έγραψε:Εμένα πάλι μου βγαίνουν μιά χαρά οι γωνίες και έχω και περίσσευμα:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:[/img]

Eίναι τούμπανοοο.... :shock:
Πού είσαι εκεί σε ποιό χαντάκι ?? :lol:
750 grains of diplomacy
Άβαταρ μέλους
kons
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Δημοσίευσηαπό 4troxos » Πέμ Οκτ 08, 2009 3:18 pm

k.l. έγραψε:Εμένα μου βγαίνει λίγο διαφορετικά οι τιμές είναι 35,11,35

Eχω ανεβασει 3 (τρεις) φωτογραφιες , γιατι πρεπει να ειναι εντελως κεντραρισμενα.
Μια για μπροστα,αλλη για το πισω μερος και αλλη για το κεντρικο τμημα.Για αυτο εχεις διαφορετικες τιμες.
03/08,5D,full extra,esp/tcs,Ποδιές XMC,lift +2",cruise control,
Φιλτρο αερος K&N , kenwood 7200,Nuvicam ,κοτσαδορος απ/νος,
λασπ/ρες,parktronic, rear view camera, σποτάκια ,προστ/κα πλαινα,
alarm,ανεμοθ/στες, μπαγαζιέρα ορφ,7-8 lit/100km.
Άβαταρ μέλους
4troxos
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: COOPER AT3-sport2
Διάσταση ελαστικών: 225/75/16
Suspension: MAD
Εργάτης: Όχι
Name: Χρήστος

Δημοσίευσηαπό 4troxos » Πέμ Οκτ 08, 2009 6:14 pm

kons έγραψε: Οι μετρήσεις που έχω κάνει αφορούν το nGV 5πορτο 2λιτρο με τα King Springs, όπου παίρνει αρκετό ύψος, μεγαλύτερο απο τα MAD και λιγότερο απο τα RR για αυτό και χρειάζεται οποσδήποτε καμπερόβιδες για την σωστή ευθυγράμιση.

Αφου τα king Spring του δινουν 30mm και τα M.A.D. του δινουν 35mm πως γινεται το μαγικο να παίρνει ύψος, μεγαλύτερο απο τα MAD ?????

(Tα diesel που ειναι πιο βαρια στο μπροστινο μερος υστερουν κατα 5mm.Γνωστο και αυτο.)
Άβαταρ μέλους
4troxos

Δημοσίευσηαπό kons » Πέμ Οκτ 08, 2009 6:51 pm

4troxos έγραψε:Αφου τα king Spring του δινουν 30mm και τα M.A.D. του δινουν 35mm πως γινεται το μαγικο να παίρνει ύψος, μεγαλύτερο απο τα MAD ?????
(Tα diesel που ειναι πιο βαρια στο μπροστινο μερος υστερουν κατα 5mm.Γνωστο και αυτο.)

Φίλε μου δεν ξέρω που το βρήκες αυτό το νούμερο...???? ίσως με μαγικά όπως λές, των Γάλων ή των Αυστραλών κάτι να άλαξε και να σου πω δεν με ενδιαφέρει. Ίσως είναι κάπου στα ψηλά γράμματα "το προιόν ενδέχεται να αλάξει χωρίς ειδοποίηση" τι να σου πω?? :?
Τα μεγέθη είναι συγκεκριμένα και τα έχω κάνει γραπτά, το GV το έχουν δει φίλοι και με MAD αλλά και με RR (τελευταία σηνάντηση καφέ) είναι ευδιάκριτη η διαφορά ακόμα και βράδυ και με μαύρα γυαλιά !!! και χωρίς να βάλεις μεζούρα....επίσης αν ήταν χαμηλότερο δεν θα χρειάζομουν καμπερόβιδες. οκ?

Ελπίζω να μην μακρυγορήσουμε αν το δικό μου είναι πιό μεγάλο απο το δικό σου :shock: κλπ....εγώ αυτά τα αποτελέσματα είχα και ανέλαβα το ρίσκο τής διαφορετικής λύσης ψηλώματος του GV με μια άλλη μάρκα.
Δυστηχώς είσαι πολύ μακρυά για να βρεθούμε απο κοντά και να λυθούν όλες οι απορίες σου, ίσως με μια φωτογραφία κάποια στιγμή να λυθεί το θέμα, αν και πιστεύω στις πρώτες φωτογραφίες που έβαλα κατά την τοποθέτηση (το όχημα είναι στην ευθυγράμιση και όχι σηκωμένο) να γίνεται κατανοητό.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί "κόλησες" και επιμένεις... :? μέχρι και επαλήθευση έκανα για πάρτι σου..!! :D αν κάπου είχα λάθος το έγραψα νομίζω....δεν γίνεται να αποδείξω ότι δεν είμαι έλεφας.. :lol: :lol:

Δοκιμασμένες λύσεις ψηλώματος πλέον υπάρχουν εδώ και οι υποψήφιοι ψηλοί διαλέγουν και πέρνουν ότι τους αρέσει σε συνδιασμό με το οικονομικό τους. Δεν είμαστε αντιπρόσωποι για να βγάλουμε χρήμα, θύματα της 4κίνητης αγάπης μας είμαστε και χρήμα δίνουμε...!!

Για να βοηθήσω ακόμη περισσότερο προέκτηνα μια γραμμή, την γραμμή της πόρτας και την έβαλα στις 2 παρακάτω φωτογραφίες. Όπου φένεται απο ποιό σημείο του μπροστινού τροχού περνάει. Είναι ευδιάκριτη η διαφορά νομίζω και αυτό σημαίνει παραπάνω εκατοστά σε ύψος.

Εικόνα
Με τα MAD

Εικόνα
Με τα KS
Τελευταία επεξεργασία από kons και Πέμ Οκτ 08, 2009 9:16 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
750 grains of diplomacy
Άβαταρ μέλους
kons
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Δημοσίευσηαπό HuskyG.V. » Πέμ Οκτ 08, 2009 8:43 pm

Tο NGV του Kons φαίνεται απο πολύ μακριά ότι είναι σηκωμένο!Επειδη το είδα και δίπλα απο άλλο η διαφορά είναι εμφανής όσο και τα RR, μόνο τυφλος δεν το βλέπει.Αύριο θα μετρίσουμε το δικό μου(MAD+KYB) να μου λυθεί η απορία μου. :) Είναι ποιο ψηλό του Kons :evil:
Άβαταρ μέλους
HuskyG.V.
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Λάστιχα: Falken Wildpeak
Suspension: MUD+ΚΥΒ
Aka: Husky
Name: Μπάμπης

Δημοσίευσηαπό k.l. » Πέμ Οκτ 08, 2009 9:32 pm

Κατ' αρχήν στο δικό μου με τα mad πήρα 45mm πίσω και μόλις 20mm μπροστα (το diesel είναι βαρύτερο) οπότε τα στοιχεία που δίνει ο κατασκευστής είναι μάλλον ένας μέσος όρος. Επίσης φίλε KONS για καλύτερα και αρτιότερα αποτελέσματα ξανακάνε τις μετρήσεις σου μετά από 1000-1500χλμ. που τα ελατήρια θα έχουν έρθει στα σωστά τους για να δούμε τι γίνεται. Όσο για τη γωνία ράμπας είναι ακριβώς το ίδιο με το δικό σου (άσχετα αν λόγο της φώτο το αποτέλεσμα διαφέρει από την πραγματική τιμή).
k.l.
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Δημοσίευσηαπό kons » Πέμ Οκτ 08, 2009 9:41 pm

k.l. έγραψε:Κατ' αρχήν στο δικό μου με τα mad πήρα 45mm πίσω και μόλις 20mm μπροστα (το diesel είναι βαρύτερο) οπότε τα στοιχεία που δίνει ο κατασκευστής είναι μάλλον ένας μέσος όρος. Επίσης φίλε KONS για καλύτερα και αρτιότερα αποτελέσματα ξανακάνε τις μετρήσεις σου μετά από 1000-1500χλμ. που τα ελατήρια θα έχουν έρθει στα σωστά τους για να δούμε τι γίνεται. Όσο για τη γωνία ράμπας είναι ακριβώς το ίδιο με το δικό σου (άσχετα αν λόγο της φώτο το αποτέλεσμα διαφέρει από την πραγματική τιμή).

Δεν γνωρίζω αν είναι μέσος όρος ή οτιδήποτε άλλο, σίγουρα πάντως μετά απο καμιά 1000αρια χιλιόμετρα θα τα μετρούσα έτσι και αλλιώς, το είχα κατά νού.
Αν κατάλαβα καλά έχεις την ίδια γωνία ράμπας 27 μοίρες?
Αύριο θα γίνουν μετρήσεις στον HuskyGV ελπίζω...γιατί μου έχει δωθεί η εντύπωση ενός ανταγωνισμού μεγεθών, μπορεί να κάνω και λάθος.
750 grains of diplomacy
Άβαταρ μέλους
kons
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Δημοσίευσηαπό ZΗΡΕΙΑ » Πέμ Οκτ 08, 2009 11:08 pm

Μπραβο φιλε κονς , καλοριζικα! :D
ZΗΡΕΙΑ

Δημοσίευσηαπό k.l. » Παρ Οκτ 09, 2009 9:54 am

Καλημέρα και βέβαια δεν είναι ανταγωνισμός μεγεθών (από εμένα τουλάχιστον) και σκασίλα μου ποιός είναι ψηλότερος (είμαι 1.93), αυτό που σου είπα με την γωνία δεν αφορά την τιμή (11, 27 ή ότι άλλο) αλλά την μεθοδολογία για την οποία μου έκανες παρατήρηση, είτε μετρήσεις από πάνω προς τα κάτω είτε το ανάποδο η γωνία είναι η ίδια.
Από εκεί και πέρα το μόνο που έυχομαι είναι να χαίρεσαι το αυτοκίνητό σου όπως εγώ το δικό μου .
H αλήθεια είναι οτι αρχικά ξεκίνησα να παραγγείλω και εγώ τα king springs αλλά απογοητεύτικα λιγάκι με τους χρόνους την τιμή και το γεγονός οτι δεν μου απαντούσαν ξεκάθαρα για τον κωδικό των μπροστά ελλατηρίων για diesel(όλα αυτά μέσω του Έλληνα αντιπροσώπου).
k.l.
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Δημοσίευσηαπό kons » Παρ Οκτ 09, 2009 4:41 pm

k.l. έγραψε:Καλημέρα και βέβαια δεν είναι ανταγωνισμός μεγεθών (από εμένα τουλάχιστον) και σκασίλα μου ποιός είναι ψηλότερος (είμαι 1.93), αυτό που σου είπα με την γωνία δεν αφορά την τιμή (11, 27 ή ότι άλλο) αλλά την μεθοδολογία για την οποία μου έκανες παρατήρηση, είτε μετρήσεις από πάνω προς τα κάτω είτε το ανάποδο η γωνία είναι η ίδια.
Από εκεί και πέρα το μόνο που έυχομαι είναι να χαίρεσαι το αυτοκίνητό σου όπως εγώ το δικό μου .
H αλήθεια είναι οτι αρχικά ξεκίνησα να παραγγείλω και εγώ τα king springs αλλά απογοητεύτικα λιγάκι με τους χρόνους την τιμή και το γεγονός οτι δεν μου απαντούσαν ξεκάθαρα για τον κωδικό των μπροστά ελλατηρίων για diesel(όλα αυτά μέσω του Έλληνα αντιπροσώπου).

Σωστοοοός.....ωραίοοος.... :wink: και να είμαστε καλα να τα χαιρόμαστε όπως λές με πολλές πολλές βόλτες και καλή παρέα. Τώρα λές να αρχίζω να νιώθω άσχημα εγώ που είσαι ποιό ψηλός και εγώ ποιό κοντός και καραφλός ?.. :lol: :lol: Θα χαρώ να τα πούμε απο κοντά..

Δεν το ήξερα ότι έχει αντιπρόσωπο εδώ και ευτυχώς που δεν το έμαθα τελικά απο οτι μου λές. Έστειλα mail κατευθείαν στην ΚS και η απάντηση μου ήρθε απο τον εισαγωγέα τους στην Ευρώπη μέσα σε λίγες μέρες. Απο εκεί και πέρα για να τα πάρω στα χερια μου περάσαν 3 (4) εβδομάδες περίπου, όσο μου είχαν πει οι Γάλλοι (με άπτεστα αγγλικά και αψογη συνεργασία !!!).

Αν και τρέχοντας σήμερα στη δουλειά κατάφερα και μέτρησα τις γωνίες για τα MAD/KYB του HuskyGV ο οποίος φοράει 225/75/16 λάστιχο ΑΤ για να είμαστε ακριβής.

Τα αποτελέσματα:

1. Γωνία προσέγγισης 39 (από 29 μοίρες του κατασκευαστή)

2. Γωνία ράμπας 23 (από 19 μοίρες του κατασκευαστή)

3. Γωνία αναχώρησης 29 χωρίς κοτσαδόρο (απο 27 του κατασκευαστή).

Έχω μόνο μια μικρή επιφύλαξη για τις παραπάνω μετρήσεις για το λόγο του ότι το έδαφος εκεί δεν ήταν και ότι καλύτερο σε επίπεδο. Επιφυλάσσομαι κάποια στιγμή στο μέλλον για επαλήθευση.
750 grains of diplomacy
Άβαταρ μέλους
kons
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Δημοσίευσηαπό 4troxos » Παρ Οκτ 09, 2009 6:15 pm

Με τα μεχρι τωρα δεδομενα που μας παρουσιαζεις φαινεται οτι τα King Springs το ψηλώνουν περισσότερο το αμάξι, ιδίως στο μπροστινό μέρος.Για αυτό το λόγο έχουν και διαφορετικά μπροστινά ελατήρια για το 3πορτο.Το θεμα θελει λιγο περισσοτερο ψαξιμο.

Επίσης , να ρωτήσω ,απο τιμόνι πως πάει σε ταχύτητες Εθνικής οδού???Μήπως το αισθάνεσαι πιο ελαφρύ??
Τελευταία επεξεργασία από 4troxos και Τρί Οκτ 13, 2009 8:09 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
4troxos

Δημοσίευσηαπό kons » Παρ Οκτ 09, 2009 8:08 pm

4troxos έγραψε:Επίσης , να ρωτήσω ,απο τιμόνι πως πάει σε ταχύτητες Εθνικής οδού???Μήπως το αισθάνεσαι πιο ελαφρύ??

Το μπροστινό μέρος σηκώνεται μόνο κατα 0,2 της μοίρας σε σχέση με το αρχικό, το έχω σημειώσει στην αρχή αυτό (αλλαγή κλισης στο εμπρός μέρος με ελαφρύ σήκωμα). Αυτό το 0,2 της μοίρας αντιστιχεί με 0,5% ή με 4 mm/m. Δηλαδή αν έχουμε κέντρο με κέντρο άξονα τροχών στα 3 μέτρα αυτό ισούτε με 4 mm x 3 m = 1,2 cm (12mm) παραπάνω ύψος εμπρός σε σχέση με το "μαμά".
Επίσης η διαφορά ύψους, όπως έχω πεί ήδη, πίσω με εμπρός είναι στα 20 mm (πίσω είναι πιό ψηλά).

Το τσεκάρισα με την ίδια πίεση ελαστικών φυσικά.

Εντός του Σαββατοκύριακου έχω δρόμο να κάνω, θα δώσω πληροφορίες ποιό αναλυτικές έχω κάτι αγώνες και θα περάσω απο Εθνική και χώμα. :D

Σε ταχύτητα έως 120 km που έχω κινηθεί σε Α.Ο. δεν μου έχει δείξει τέτοια δείγματα. Το αντίθετο μάλιστα...Τρένοο....Θα μπεί όμως πάνω το α/ραντάρ και θα δώσω input με μπόλικα km. :wink:
750 grains of diplomacy
Άβαταρ μέλους
kons
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αναρτήσεις/Λάστιχα

arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am Καλημέρα σας.
Γιώργος Κατσαμάκας Δευτ Απρ 21, 2025 8:55 pm Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους! Χριστός Ανέστη!
arahova Δευτ Απρ 21, 2025 3:22 pm Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους.
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 7:46 am Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 6:51 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
makis_V Κυρ Απρ 20, 2025 9:42 am Χρόνια πολλά , Χριστός Ανέστη !
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες