Τελευταία γίνετε λόγος στο club μας για body lift στο ngv με αφορμή αυτό λοιπόν και επειδή ολους μας τρώει η βελτίωση των αυτοκινήτων μας,σήκωσα στο ανυψώτηκο το ngv του κουμπάρου να δω τι γίνετε, ειχα και στο μυαλό μου το post του φίλου μας vaggelis76 που το εχει τοποθετήση εδω και κάποιο καιρό.
Με διάφορες φωτογραφίες και μερικούς προβληματισμούς θα σας πω γιατί κατά την γνώμη μου,και λεω ξανά οτι είναι καθαρά δική μου γνώμη δεν θα το βάλω στόν κουμπάρο παρόλο που ειχα βρει και κόψη τους αποστάτες για το body lift.
Στο ngv υπάρχουν 2 πλαίσια ενα εμπρός και ενα πίσω πάνω σε αυτά λοιπόν στηρίζονται στο δε εμπρός το μοτέρ, η κρεμαγιέρα,και διάφορα αλλα που στήν παρούσα φάση δεν μας νοιάζουν
στης παραπάνω φωτο βλέπουμε οτι πρεπει να μακρυνουμε και τον αξονα του τιμονιού αλλα και να μπουν προσθήκες στης βάσεις της μηχανής για να κρατησουμε το αρχικό εργοστασιακό υψος τοποθετησης της μηχανής
εδω βλεπουμε οτι θα χρειαστη και εδω αποστατης. αλλα και εδω στην κατω βάση του ψυγειου
και στην συνεχεια τι θα γινει με της γωνίες μετάδοσης τον κεντρικών αξονων
η σκεψη μου ηταν για ενα body lift για 4 ποντους που τελικά το μονο που θα βοηθούσε ηταν στην γωνία προσέγκισης και διαφυγής και την τοποθετηση πιο μεγάλου ελαστικού,αλλά ειδα τελικά οτι θελει αρκετές μετατροπές που κανεις δεν ξερει τι αποτέλεσμα θα εχουν το κυριότερο ομως που με εκανε να εγκαταληψω την προσπάθεια ηταν το θέμα της ασφάλειας, και εξηγουμε, το αυτοκίνητο ειναι σηκώμενο 4 ποντους με τα mud ελατηρια ,θα εφτανε στους 8 με το body lift, ο κατασκευαστής εχει μελετήση και τοποθετήση τους αισθητήρες των αεροσάκων στην εμπρος τραβέρσα του αυτοκινήτου για να ενεργοποιησουν τους αεροσάκους με συγκεκριμενες δυναμεις που θα δεχτουν σε μια μετωπικη σύγκρουση (μακρια απο εμας και απο ολο τον κοσμο βεβαια) τώρα εαν εγω αλλάξω αυτά τα δεδομένα τι πρόκιτε να γινει σε τετοια περίπτωση κανεις μας δεν γνώριζει και επειδή τα αυτοκίνητα μας ειναι εκδρομικά και οχι αγωνιστηκά και μας (με) ενδιαφέρη η ασφάλεια πάνω απο ολα αποφάσισα να μην κάνω το bodylift στο αυτοκινητο του κουμπάρου.
Επαναλαμβάνω για τυχόν παρεξηγήσεις οτι ειναι καθαρά προσωπική μου σκεψη και απόφαση.