Το θέμα πιστεύω έχει υπερ-καλυφθεί σε αυτό το φόρουμ, όμως δεν είναι κακό αν κανείς έχει να προτείνει/σχολιάσει κάτι.
(ειδικά για μένα που είμαι τελείος άσχετος, κάθε επανάληψη κάνει καλό).
Λοιπόν, ψάχνομαι για αμορτισερ!
Λόγω king springs (ψήλωμα +3cm, σκληρά) προσανατολίζομαι να βάλω πίσω τα boss.
(Ηδη έχω στείλει email σε ισπανία - έχει πέσει λίγο η τιμή τους - θα σας ενημερώσω αν προχωρήσει).
Μπροστά δεν έχω ιδέα τί να κάνω, αλλά λόγο ψηλώματος πρέπει και αυτά να τα αλλάξω.
Τα ερωτήματα για τα πίσω είναι:
1) Τί μέγεθος;
2) Τί άλλο να προσέξω;
Απαντήσεις (που βρήκα μέσα απο αυτό το φορουμ)
Για το 1
- Το μέγεθος να είναι μεγαλύτερο απο τα tokico αλλά όχι κατα πολύ για να μην υπάρχει κίνδυνος να φύγουν τα ελατήρια.
(ιδανικό μέγεθος: 12SA 344-570 ή 12SA 336-555)
(μέγεθος εργοστασιακών (tokico) : 340--530)
Ποιό όμως μέγεθος να προτιμήσω; Λέω να είμαι συντηρητικός και να πάω στο 12SA 336-555.
Εδώ θέλει προσοχή γιατί αν δεν μου κάνουν θα είναι πολυέξοδη η αλλαγή !
Για το 2
- Mention that it is for a GV with the odd size bushing 11.5mm. (τί είναι το bushing ? συνεμπλοκ 11.5mm)
Κάτι άλλο άραγε;
Μία άλλη ιδέα είναι να τα παρατήσω όλα και να πάω στους bimors.
(ομως εκεί δεν είναι ρυθμιζόμενα και μου φαίνεται δύσκολο μία ρύθμιση να πιάνει όλες τις περιπτώσεις).
Τέλος από ότι είδα θα μπορούσα όλα να είναι kayaba αλλά δεν ξέρω αν ταιριάζουν με τόσο σκληρά ελατήρια. (Τα KS είναι λίγο πιο σκληρά απο τα MAD απο όσο έχω καταλάβει).
Τέλος δεν έχω βρει ακόμα βασικά χαρακτηριστικά των αμορτισερ.
Για παράδειγμα όσο πιο σκληρό τόσο καλύτερο κράτημα στην άσφαλτο αλλά λιγότερη άνεση;
Ενώ, όσο πιο μαλακό, τόσο μεγαλύτερη άνεση στο χώμα αλλά χειρότερο κράτημα σε χώμα και άσφαλτο;
Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!