από vagelisfil » Παρ Σεπ 17, 2021 9:02 pm
Δημήτρη, έχω βάλει και εγώ στο Rio ένα αντίστοιχο Android σύστημα χρόνια πριν. Είναι πλατφόρμα PX3 με 2Gb ram.
Οι δυνατότητες είναι σίγουρα πολύ περισσότερες από την εργοστασιακή οθόνη, μιας και στην ουσία έχεις ένα Android Tablet στο ταμπλό σου με όλες τις λειτουργίες που σου προσφέρει (μουσική, πλοήγηση, ίντερνετ, βίντεο, τηλεφωνία, τηλεόραση, κάμερα κλπ κλπ κλπ και δυνατότητα εγκατάστασης οποιαδήποτε android εφαρμογής όπως σε ένα κινητό και χωρίς κανένα περιορισμό).
Περιορισμοί υπάρχουν όπως πχ αυτό που είπες με τα sms αλλά δεν φταίει ο οθόνη αλλά τα πρωτόκολλα επικοινωνίας του android με τα κινητά μας και είναι στάνταρ σε όλες τι οθόνες, όμως παρακάμπτονται εύκολα με διάφορες εφαρμογές.
Αυτό που θέλει προσοχή είναι η συμβατότητα της εκάστοτε οθόνης με το αυτοκίνητο και τους αισθητήρες του κι εγώ τότε το είχα ψάξει πάρα πολύ για να δουλεύει τέλεια σαν εργοστασιακή. Κουμπιά τιμονιού, αισθητήρας φωτεινότητας, όπισθεν, άνοιγμα πόρτας, ένδειξη στροφής τιμονιού, χειρισμός ac κλπ ανάλογα με το αυτοκίνητο.
Το μόνο αρνητικό είναι ότι με την πάροδο του χρόνου αυτές οι οθόνες γίνονται πολύ αργές, κάποιες φορές σε εκνευριστικό επίπεδο αλλά πλέον είναι τόσο φθηνές που μπορείς να την αλλάξεις με μια πιο καινούρια με σχετικά λίγα λεφτά.
Όσο για την λειτουργία του Android Auto που είπες υπάρχει λύση με μια εφαρμογή που λέγεται Headunit Reloaded (την φτιάχνει ο ίδιος που φτιάχνει το ανταπτοράκι για το ασύρματο Android Auto που έχουν πάρει και κάποιοι από εδώ μέσα), αλλά από την άλλη τη θεωρώ άσκοπη γιατί από μόνη της η οθόνη έχει google maps, τηλέφωνο και ότι άλλο έχει το android auto κι έτσι δε βρίσκω το λόγο ύπαρξης της ωστόσο την έχω βάλει και δουλεύει πολύ καλά και πάρα πολύ γρήγορα.
Suzuki Vitara 1.6 DDiS GL+ (2015) -
120hp/
320NmCitroen C3 1.6 BlueHDi 100 S&S Shine (2017) -
100hp/
254NmKia Rio 1.4 CVVT Cosmic (2011) -
109hp/
137Nm