απο προσωπικη προσφατη εμπειρια..
DENNISLA έγραψε:Ηρθε και για μενα η ωρα να βαλω κοτσαδορο κ να παρω τρελειρ (για μεταφορα ξυλειας) οποτε κ γεννηθηκαν οι εξεις αποριες:
1. Τι κοτσαδορο να βαλω? Αυτοματο-αποσπομενο με βιδες τι να προσεξω στην αγορα του..
Μη βάλεις αυτοματο για δυο λόγους 1)ειναι πανάκριβος, 2 με 3 φορες πάνω απο τον απλο.. 2)μου χουν πει οτι αν φάει ενα χτυπημα υπάρχει μεγαλη πιθανότητα να φρακάρει μέσα..
Εγω προσωπικα εβαλα εναν (με πιστοποίηση για 2τον.) μάρκα δεν θυμαμαι αλλα αν θες την βρισκω, που αν δεις πώς πιάνει πάνω στο αμάξι θα πάθεις πλάκα.. κόστος 150€
DENNISLA έγραψε:2. Τι μπαγκαζιερα να αγορασω? Από ποιοτητα-διαστασεις-βαρος με φρενα χωρις??
Για την δλεια που την θες φαντάζομαι χρειάζεσαι κατι ενισχυμενο και οχι τυπου καρφουρ, ειδικα το πατωμα νομιζω πρέπει να αντέχει κακουχίες γιατι θα τρώει πολλά σουτια!! Μη μπλέξεις με φρένα εαν δεν κουβαλάς πάνω απο 750kg.. το αυτοκινητο τραβάει 750kg χωρις φρένα και 1850kg ΜΦ. Αλλα αν εισαι πάνω απο 750 κ εχεις φρενα πρέπει να έχεις και μεγαλύτερο διπλωμα. Αρα πάς ΧΦ μέχρι 750kg
DENNISLA έγραψε:3. Εχει κανεις σε ngv τρειλερ? Κ αν ναι ποσο βαρος ρυμουλκει?? Ο κατασκευαστης λεει 750 χωρις φρενα κ περιπου 2τ με φρενα, ισχυουν?
Αφου τα λέει ο κατασκευστης..
DENNISLA έγραψε:4. Αν βαλω All terrain λαστιχα στο τρειλερ θα βοηθησει? Μιας κ θα κινουμε σε χωραφια
Θα βοηθήσει σιγουρα αν γλυστράει το οδοστρωμα και εχει κλίση αλλα πρέπει να βρεις τρειλορ με αναλογων διαστάσεων ζάντες.. Εγω ας πουμε ψάχνω για τα 13αρια(

) αλλα που να βρω κατασκευαστη με ΑΤ σε 13" ζάντα; μονο απο κανενα οικοδομικο καροτσάκι ισως ταιριάξει..
DENNISLA έγραψε:5. Τι επιπτωσεις θα εχω στο αμαξωμα από την ρυμουλκηση-βαρος
Μαλλον τα πίσω ελατηρια-αμορτισερ θα πουν πιο γρηγορα το ποιημα.. αλλιως (εφοσον δεν κάνεις ταρζακιες) δεν νομιζω να εχεις θεμα
DENNISLA έγραψε:6. Δεκτες προτασεις αγορας καινουργιων η΄μεταχειρισμενων (με pm οι προτασεις αν δεν το επιτρεπει η οδφ)
Ευχαριστω….εκ των προτερων
Μη ψαχνεις μεταχειρισμένα εκτος και αν δεν σε ενδιαφέρει η νομιμότητα.. τα περισσοτερα που πωλούνται ειναι χωρις χαρτια και αν βρεις με χαρτια πιθανον να κοστιζει οσο το καινουριο