ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ A/C

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ A/C

Δημοσίευσηαπό marks » Παρ Αύγ 07, 2015 7:49 pm

Επαναφέρω το ίδιο θέμα για να μην ανοίγω καινούργιο καθώς έχω το ίδιο πρόβλημα. Τις τελευταίες 4 μέρες με το που ανοίγει το a/c μετά από λίγο η θερμοκρασία πάει στο κόκκινο, ενώ όταν το κλείσω κατεβαίνει στα normal επίπεδα σε 3 δευτερόλεπτα. Σήμερα, είχα προγραμματίσει αλλαγή σετ δίσκου και γενικό service και με την ευκαιρία είπα στον μηχανικό να δει και αυτό που γίνεται με το a/c. Αλλάχτηκε παραφλου και θερμοστάτης αλλά πάλι τα ίδια κάνει. Να υποθέσω ότι έπεσα θύμα του “κομπλέρ” και εγώ? :doh: :doh: Αύριο θα ξανάπαω στο συνεργείο για να δουμε τι γίνεται.
marks
4x4 newbie member
4x4 newbie member

Λάστιχα: GEOLANDER A/T-s
cb: Όχι
Name: Νικος

Re: ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ A/C

Δημοσίευσηαπό panoshm » Παρ Αύγ 07, 2015 11:27 pm

Δεν το δοκίμασε πριν στο παραδώσει? :think:
GV2.0 5D Freestyle 07/'05,AVM,Ποδιές,5xFF50HELLA,Lovato smart ExR Premium,Nuvi1490Τ,Montana650,Midland220
Άβαταρ μέλους
panoshm
Vitaraclub Platinum Member
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: Geolandar M/T G003
Διάσταση ελαστικών: 205/80/16
Suspension: MAD/KYB +12cm
cb: Ναι
Εργάτης: Όχι
Aka: O γεωαναφερόμενος ή αλουμινοποδιάς!
Name: Πάνος

Δημοσίευσηαπό δημητρης μπρικος » Σάβ Αύγ 08, 2015 9:29 am

ξεκινα απο τα βασικα πρωτα.ριξε ενα καθαρισμα το ψυγειο κ αλλαγη παραφλου κ εαν δεν στρωσει μετα κοιτα το υδραργυρικο!
δημητρης μπρικος
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Λάστιχα: BFGOODRICH A/T
Suspension: handmade +2.5
Aka: DIM
Name: dim brikos

Δημοσίευσηαπό κυριακος αθανασιου » Σάβ Αύγ 08, 2015 9:59 am

marks έγραψε:Επαναφέρω το ίδιο θέμα για να μην ανοίγω καινούργιο καθώς έχω το ίδιο πρόβλημα. Τις τελευταίες 4 μέρες με το που ανοίγει το a/c μετά από λίγο η θερμοκρασία πάει στο κόκκινο, ενώ όταν το κλείσω κατεβαίνει στα normal επίπεδα σε 3 δευτερόλεπτα. Σήμερα, είχα προγραμματίσει αλλαγή σετ δίσκου και γενικό service και με την ευκαιρία είπα στον μηχανικό να δει και αυτό που γίνεται με το a/c. Αλλάχτηκε παραφλου και θερμοστάτης αλλά πάλι τα ίδια κάνει. Να υποθέσω ότι έπεσα θύμα του “κομπλέρ” και εγώ? :doh: :doh: Αύριο θα ξανάπαω στο συνεργείο για να δουμε τι γίνεται.

αν χρειαστεις εχω σχεδον καινουριο
viewtopic.php?f=78&t=25943
...ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ....ΠΟΤΕ ΑΥΤΗ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ...ΚΑΙ ΟΣΟ ΘΑ 'ΜΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ...ΕΚΕΙΝΗ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ....
ΜΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΦΥΓΩ ΑΠ'ΤΗΝ ΖΩΗ....ΤΗΝ ΕΓΝΟΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΕΧΩ...ΚΙ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΕΧΕ....ΕΓΩ ΘΑ ΣΕ ΠΡΟΣΕΧΩ!!
(για τον γιο μου τον νικολα)
Άβαταρ μέλους
κυριακος αθανασιου
S.A.S Member
S.A.S Member

Λάστιχα: simex 35/11.5/16
Suspension: μαμα...αχαχαχαχαχαχα
Aka: ψηλεας
Name: κυριακος αθανασιου

Δημοσίευσηαπό marks » Σάβ Αύγ 08, 2015 12:56 pm

Το κάναμε βόλτα για δοκιμή αλλα μάλλον δεν είχε προλάβει να σηκώσει θερμοκρασία. Κυριάκο κάνει για grand vitara? Αν ναι, το θέλω!
marks
4x4 newbie member
4x4 newbie member

Δημοσίευσηαπό Drimon » Σάβ Αύγ 08, 2015 2:09 pm

Μια εύκολη (μπορείς να την πεις και μπακαλίστικη, αλλά βγάζεις συμπεράσματα) δοκιμή για το υδραργυρικό είναι να δοκιμάσεις με το χέρι την αντίστασή του.
Γυρνάς το βεντιλατέρ με το χέρι όταν είναι κρύο και ξαναδοκιμάζεις όταν είναι ζεστό. Αν η αντίσταση είναι η ίδια τότε το κόμπλερ έχει παραδώσει πνεύμα.

Έχοντας κι εγώ, πριν λίγες μέρες, πρόβλημα με την θερμοκρασία (ανέβαζε τρελά με a/c) ξεκίνησα να ψάχνω το κύκλωμα ψύξης. Όταν έκανα την δοκιμή αυτή στο βεντιλατέρ, κι έχοντας προηγούμενη εμπειρία από το jimny για το πως δουλεύει, διαπίστωσα ότι είναι πολύ χαλαρό.
Ευθείς στήθηκε χειρουργείο και του έβγαλα τα σωθικά έξω (αν λύσεις τις τέσσερις κατσαβιδόβιδες που φαίνονται στην παραπάνω εικόνα χωρίζει κι αποκαλύπτεται ένα "γρανάζι" και το ζελέ). Τοποθέτησα ένα χοντρό ελαστικό O-ring ανάμεσα στο "γρανάζι" και το καπάκι για ν' αυξάνει την τριβή (λειτουργία που κάνει το ζελέ) και το ξανάκλεισα.
Η συμπεριφορά πλέων του βεντιλατέρ είναι υποδειγματική! :mrgreen:
Παρόλα τα φορτία και όσο κι αν δουλεύει το a/c η θερμοκρασία παραμένει σταθερή. :mrgreen: :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
Drimon
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Name: Θοδωρής

Δημοσίευσηαπό marks » Κυρ Αύγ 09, 2015 6:41 pm

Τελικά είπα να ξεκινήσω τις καλοκαιρινές μου διακοπές αλλα δεν.. υποθέτοντας οτι χωρις a/c δεν θα ειχα θέμα με θερμοκρασίες ξεκίνησα για Καλαμάτα, στον δρόμο παρατήρησα μια μικρή αύξηση θερμοκρασίας αλλα τίποτα ανησυχητικό, ξαφνικά μετα την Κόρινθο σε κατι ανηφόρες βλεπω την θερμοκρασια στα κόκκινα :doh: .... αυτο που παρατήρησα ηταν οτι ειχε φέρει όλα τα νέρα στο παγουρι και το πανω και το κατω κολάρο έκαιγε. Οδική και πίσω με φορτηγό. Μηπως εχω θεμα και με την τρομπα νερου?
marks
4x4 newbie member
4x4 newbie member

Re: ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ A/C

Δημοσίευσηαπό Tzivitzonis » Κυρ Αύγ 09, 2015 7:49 pm

marks έγραψε:Επαναφέρω το ίδιο θέμα για να μην ανοίγω καινούργιο καθώς έχω το ίδιο πρόβλημα.
Marks σου άνοιξα νέο θέμα με το πρόβλημά σου εδώ, μιας κι έχεις Grand Vitara κι όχι Vitara (εκεί που πρωτοπόσταρες δλδ...).

marks έγραψε:Μηπως εχω θεμα και με την τρομπα νερου?
Μάλλον έχεις να κάνεις με το υδραργυρικό βεντιλατέρ... :think: :think: ... το οποίο δεν έχει να κάνει με τη χρήση ή όχι του a/c.

Δίνω και το link του αντίστοιχου Vitara-θέματος για περαιτέρω αναφορά: viewtopic.php?f=10&t=14398
Grand Vitara 1.6 3D (2002) ---- GFi LPG system
Ποτέ μην υπερεκτιμάς τις ικανότητες τις δικές σου ή του GV σου!!

Homo homini lupus est
Άβαταρ μέλους
Tzivitzonis
Administrator
Administrator

Λάστιχα: Michelin Lat.Cross
Διάσταση ελαστικών: 215/70/16
Suspension: Αποστάτες +3/KYB
cb: Ναι
Εργάτης: Όχι
Aka: Καλτσόγιαννος-Τζιτζιλόνης-Πατροτζούλης
Name: Τζιβιτζόνης

Δημοσίευσηαπό Drimon » Κυρ Αύγ 09, 2015 9:37 pm

marks έγραψε:Τελικά είπα να ξεκινήσω τις καλοκαιρινές μου διακοπές αλλα δεν.. υποθέτοντας οτι χωρις a/c δεν θα ειχα θέμα με θερμοκρασίες ξεκίνησα για Καλαμάτα, στον δρόμο παρατήρησα μια μικρή αύξηση θερμοκρασίας αλλα τίποτα ανησυχητικό, ξαφνικά μετα την Κόρινθο σε κατι ανηφόρες βλεπω την θερμοκρασια στα κόκκινα :doh: .... αυτο που παρατήρησα ηταν οτι ειχε φέρει όλα τα νέρα στο παγουρι και το πανω και το κατω κολάρο έκαιγε. Οδική και πίσω με φορτηγό. Μηπως εχω θεμα και με την τρομπα νερου?

Δοκίμασες να το γυρίσεις στο καλοριφέρ για να δεις με τι ρυθμό θα σου κατεβάσει θερμοκρασία; :roll:

Εμένα ακριβώς μετά τον Ισθμό, με χρήση a/c, ανέβασε σιγά μέχρι πριν το κόκκινο (δυο φορές) και κλείνοντας το ξανακατέβαινε γρήγορα. Στον κωλοσούρτη, και χωρίς a/c, κάρφωσε κόκκινα απότομα και το γύρισα στο καλοριφέρ για να κατεβάσει (κι εκεί κατέβασε γρήγορα). Από την επόμενη που έκανα την επέμβαση στο υδραργυρικό δεν ξανασήκωσε θερμοκρασία ότι φορτίο κι αν του έχω βάλει.
Άβαταρ μέλους
Drimon
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Name: Θοδωρής

Δημοσίευσηαπό κυριακος αθανασιου » Δευτ Αύγ 10, 2015 8:01 am

marks έγραψε:Το κάναμε βόλτα για δοκιμή αλλα μάλλον δεν είχε προλάβει να σηκώσει θερμοκρασία. Κυριάκο κάνει για grand vitara? Αν ναι, το θέλω!

κανει φιλε....σου στελνω τηλ με πμ
...ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ....ΠΟΤΕ ΑΥΤΗ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ...ΚΑΙ ΟΣΟ ΘΑ 'ΜΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ...ΕΚΕΙΝΗ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ....
ΜΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΦΥΓΩ ΑΠ'ΤΗΝ ΖΩΗ....ΤΗΝ ΕΓΝΟΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΕΧΩ...ΚΙ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΕΧΕ....ΕΓΩ ΘΑ ΣΕ ΠΡΟΣΕΧΩ!!
(για τον γιο μου τον νικολα)
Άβαταρ μέλους
κυριακος αθανασιου
S.A.S Member
S.A.S Member

Λάστιχα: simex 35/11.5/16
Suspension: μαμα...αχαχαχαχαχαχα
Aka: ψηλεας
Name: κυριακος αθανασιου

Επιστροφή στο Μηχανολογικά/Ηλεκτρολογικά

arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am Καλημέρα σας.
Γιώργος Κατσαμάκας Δευτ Απρ 21, 2025 8:55 pm Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους! Χριστός Ανέστη!
arahova Δευτ Απρ 21, 2025 3:22 pm Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους.
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 7:46 am Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 6:51 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
makis_V Κυρ Απρ 20, 2025 9:42 am Χρόνια πολλά , Χριστός Ανέστη !
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 12 επισκέπτες