Καμμένες βαλβίδες ή κάτι άλλο

Καμμένες βαλβίδες ή κάτι άλλο

Δημοσίευσηαπό libero » Παρ Απρ 10, 2015 8:38 pm

Που και που επιστρέφω και παρουσιάζω ένα θεματάκι από τη ζεστασιά του καναπέ.
Σχεδόν έχουμε καταλήξει στο ότι μάλλον το πρόβλημα είναι το αναφερόμενο στον τίτλο, για την ακρίβεια μας λείπει μόνο να ελέγξουμε τη συμπίεση αλλάπαρουσιάζω το πρόβλημα, μήπως και κάτι δεν έχει σκεφτεί κανείς ή μήπως και κάτι παραπάνω ξέρουν οι άνθρωποί μας εδώ μέσα γιατί άρχισε να με πιάνει μια ψιλοαπογοήτευση.

Το όχημα, λοιπόν, όπως περιγράφεται στο λογαριασμό μου(GV 1.6 3θ 1999) έκανε εγκατάσταση αερίου πριν μια πενταετία. Πριν 1,5 χρόνο στις 94000 χλμ έγινε ρύθμιση βαλβίδων μαζί με μπόλικη συντήρηση. Σήμερα έχει 110000χλμ.

ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΩ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΟΠΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΠΕΚ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΒΑΛΒΙΔΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΙΓΟΥΡΑ(Η ΜΑΛΛΟΝ ΣΙΓΟΥΡΑ).

Ξαφνικά λοιπόν, περίπου μετά τη ρύθμιση των βαλβίδων ή και λίγο πριν ίσως (δεν μπορούμε να το προσδιορίσουμε) άρχισε να παρουσιάζει το πρόβλημα του να ρετάρει εν κινήσει όταν έκανε μπόλικα χλμ. ΔΗλαδή μετά από 70 χλμ φερ ειπείν ξαφνικά ρετάριζε, έκανα στην άκρη, έσβηνε, δεν ξανάπαιρνε με τίποτα, περίμενα 15 λεπτά και ξανάπαιρνε και συνέχιζα. Το πήγα στο συνεργείο(είναι και ο εγκαταστάτης του αερίου μου) το έβαλε στον εγκέφαλο αλλά γιόκο τσόκο. Όλα καλά. Έτσι λοιπόν, αφού εξυπηρετούσε, έστω και σε αυτή την κατάσταση που εντάθηκε τον τελευταίο καιρό, είπαμε να το κοιτάξουμε διεξοδικά στο επόμενο σέρβις. Μας πρόλαβε βέβαια πιο ζόρικο πρόβλημα. Κι εδώ ερχόμαστε στον τίτλο...

Το αυτοκίνητο ζορίζεται να πάρει μπροστά και αμέσως ρετάρει πέφτοντας μέχρι και τις 300-400 στροφές και φυσικά σβήνει. Όταν ζεσταθεί κρατάει περίπου 700-800 στροφές αλλά ρετάροντας πάλι χωρίς όμως να σβήνει. Ανεβοκατεβαίνουν οι στροφές, μπορεί να πέσουν και στις 500 αλλά κρατιέται μηχανή αναμμένη. Όταν πατάω το γκάζι, πάντως το αυτοκίνητο δείχνει να μην πτοείται και ανεβάζει στροφές κανονικά και περπατάει. Ειδικά στην επιτάχυνση δεν δείχνει να έχει πρόβλημα. Αν όμως είμαι φερ ειπείν στην πόλη και πηγαίνω με 50χλμ και κρατάω το γκάζι σταθερά(συντήρηση ταχύτητας) κάνει κάτι ανεπαίσθητα ψιλοκλοτσήματα σαν να πατάς το γκάζι στο ξεκίνημα με δευτέρα και να ρετάρει αλλά στο ανεπαίσθητό του. Δεν το έχω τσεκάρει με πολλά χιλιόμετρα και σε υψηλές ταχύτητες, δηλαδή με 4η ή 5η αλλά πιστεύω ότι στη συντήρηση ταχύτητας θα κάνει το ίδιο ίσως. Έτσι το καταλαβαίνω εγώ από τη χρήση. Ξαναπήγα στον εγκαταστάτη-συνεργείο και με άρχισε με το καλημέρα(αφού δεν έδειξε τίποτα ο ηλεκτρονικός έλεγχος) με το κατέβασμα της μηχανής. Τσατίστηκα, του τα είχα και μαζεμένα από άλλες φορές γιατί γενικώς έχουν την τακτική εκεί "πονάει κεφάλι-κόβει κεφάλι" και σηκώθηκα έφυγα και πήγα σε έναν φίλο που δουλεύει σε άλλο συνεργείο ως αρχιμάστορας και με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο με το Σιτροέν, ο οποίος μου είπε να ξανακοιτάξουμε ρύθμιση βαλβίδων. Έτσι λοιπόν, σήμερα το μεσημέρι που ο άνθρωπος ευκαιρούσε το ξεβιδώσαμε το όχημα.
1. Όντως οι βαλβίδες ήθελαν ρύθμιση. Ενώ το μάνουαλ λέει 20-30 δεν περνούσε ούτε το 10. Το ρυθμίσαμε λοιπόν έπεσε φουλ καθαριότητα καθαρίσαμε και την πεταλούδα που ουσιαστικά γυάλιζε αλλά είπαμε δε βαριέσαι και το κλείσαμε....ΤΖΙΦΟΣ
2. Βάλαμε και βγάλαμε όλες τις πρίζες που έρχονται από τον εγκέφαλο στα διάφορα μέρη της μηχανής. Και το ποτενσιόμετρο του ρελαντι, και το μάζας αέρα (στο φίλτρο αέρος) και τελοσπάντων ότι μπορούσε να είναι.
3. Στο μεταξύ ήρθε κι άλλος μηχανικός στην παρέα που έχει σεβαστή εμπειρία μπορώ να πω, κι αρχίσαμε τις διάφορες θεωρίες. Τελοσπάντων, αφού κάναμε και διάφορα πρακτικά τεστ για να δούμε αν είναι καμμένη πουθενά η φλάντζα (κεφαλής) και διαπιστώσαμε ότι και οι κύλινδροι δουλεύουν όλοι και ταπώνοντας την εξάτμιση δεν βλέπουμε πουθενά να έρχεται καυσαέριο στο χώρο της μηχανής κλπ κλπ κλπ καταλήξαμε στο να ελέγξουμε από βδομάδα τη συμπίεση γιατί κατά τα λεγόμενα των παλικαριών αλλά και ενός παθόντα(με το NGV αυτός) με τα ίδια συμπτώματα, κατά πάσα πιθανότητα είναι βαλβίδες.
4. Παρέλειψα πιο πάνω να πω ότι όταν στο συνεργείο μου κόλησαν τον υπολογιστή στο αυτοκίνητο, στην ένδειξη μίγματος έδειχνε φτωχό για λίγο και κάποια στιγμή γυρνούσε στο πλούσιο και ξανά καπάκι στο φτωχό και συνέχιζε αυτό το πράγμα.Αλλά τίποτα άλλο. Όλα μια χαρά. Οπότε το βάλαμε για να δούμε και τα καυσαέρια, δεν το είδα με τα μάτια μου το καντράν αλλά ο μηχανικός μου είπε ότι είχε ένα βαθμό παραπάνω μονοξείδιο.

Τελοσπάντων από τις εμπειρίες σας,
α. παίζει να είναι βαλβιδούλες;
β. Αν είναι βαλβίδες, πόσος είναι μπελάς και πώς διασφαλίζω ότι δεν θα ξανασυμβεί ή τέλος πάντων θα αργήσει;
γ. Πόσα να τον λογαριάζω τον νταλάρα;
δ. Περιφέρεια ΑΜΘ έχετε να μου προτείνετε κάποιον που να γνωρίζει καλά την κατάσταση, ίσως;
ε. Να απευθυνθώ σε βαλβίδες after market ή βαλβίδες Μαμά;

Και ότι άλλο κατεβάζει η κάθε κούτρα είναι αποδεκτό. Κριτικές εποικοδομητικές είναι αποδεκτές. Σιχτίρια γιατί η μ@#$%α ήταν δική μου και δε μου φταίει κανείς, είναι κι αυτά αποδεκτά. Ότι πείτε τελοσπάντων παιδιά έιναι αποδεκτό. Ενδεικτικά μου είπαν ότι ο νταλάρας θα μου βγει 350-500 ενώ ο παθών μου είπε ότι φιλική τιμή ήταν 500 πέρυσι.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ.
libero
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

cb: Όχι
Name: Lefteris

Re: Καμμένες βαλβίδες ή κάτι άλλο

Δημοσίευσηαπό ximikos00 » Παρ Απρ 10, 2015 10:00 pm

Πόσα χλμ έχεις σύνολο με αέριο?

Τι καταναλωση είχες πρακτικά με το άεριο? Πόσο πάνω δλδ απο τη βενζίνη...

Με τη ρυθμιση που ξανακανατε δεν έστρωσε?

Μπουζι προφανώς εχει αλλάξει αφου έκανες service....Eβαλες αυτά που πρέπει ή σου βάλανε οτι ναναι...

Συμπίεση κακώς δε μετρήσατε....

Εγω που ρώτησα το μηχανικό μου (προληπτικά :lol: :lol: ) βαλβίδες-φρεζάρισμα καπάκι- φλάτζες ήθελε 350 πανω κατω το ρεκτιφιέ (νομίζω μονο για εξαγωγής) οποτε μαζι με λαδια φιλτρα μπουζια και δέσιμο κανα 500αρι? 550? καπου εκεί....

Εγω πάντως φτανω τα 80.000 και ακομα παει καλα το αμάξι....καποια στιγμή θα γίνει και το ρεκιφιέ μεσα στο πρόγραμμα είναι....αν εχεις κανει 80-100,000 χλμ τα εχεις βγάλει και με το παραπανω....
Άβαταρ μέλους
ximikos00
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member

Λάστιχα: BF Goodrich A/T
Suspension: ΟΜΕ/ΚΥΒ
cb: Ναι
Name: Ανδρέας

Δημοσίευσηαπό κυριακος αθανασιου » Παρ Απρ 10, 2015 10:03 pm

Πουλαω ενα καπακι κομπλε αν θες... :-) :-)
...ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ....ΠΟΤΕ ΑΥΤΗ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ...ΚΑΙ ΟΣΟ ΘΑ 'ΜΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ...ΕΚΕΙΝΗ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ....
ΜΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΦΥΓΩ ΑΠ'ΤΗΝ ΖΩΗ....ΤΗΝ ΕΓΝΟΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΕΧΩ...ΚΙ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΕΧΕ....ΕΓΩ ΘΑ ΣΕ ΠΡΟΣΕΧΩ!!
(για τον γιο μου τον νικολα)
Άβαταρ μέλους
κυριακος αθανασιου
S.A.S Member
S.A.S Member

Λάστιχα: simex 35/11.5/16
Suspension: μαμα...αχαχαχαχαχαχα
Aka: ψηλεας
Name: κυριακος αθανασιου

Δημοσίευσηαπό fteriel » Παρ Απρ 10, 2015 11:15 pm

Φιλε χημικε το να δωσεις 550 για να φτιαξεις το υπαρχον καπακι ειναι νουμερο εξωπραγματικο, αφου με 300 παιρνεις καινουργιο...
Συνονοματε παρε το καπακι του Κυριακου να σωθεις μια και το πιο πιθανο ειναι να εχουν καει βαλβιδες και εδρανα...Τετοια τιμη δεν παιζει για γεματη κεφαλη!
Άβαταρ μέλους
fteriel
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Λάστιχα: Maspire
Διάσταση ελαστικών: 31/10.5/15
Suspension: Raptor
Εργάτης: Όχι
Name: Λευτέρης

Δημοσίευσηαπό lyggas » Σάβ Απρ 11, 2015 1:15 am

Είναι δύσκολο να εκτιμήσω τί μπορεί να φταίει. Μπορώ όμως για να βοηθήσω, να γράψω με βεβαιότητα ότι ο G16B "σηκώνει" το υγραέριο.

Πόσα χλμ. έχει κάνει ο κινητήρας με lpg;

Στο δικό μου με 125.000 χλμ. -πάνω από τα μισά με χρήση υγραερίου- ο κινητήρας "φυσάει" και χρειάστηκε έως τώρα, μόνο μία ρύθμιση σε οχτώ βαλβίδες (6 εισαγωγής και δύο εξαγωγής) μετά τα 120.000 χλμ.

Αν έχει πάθει κάτι το μοτέρ σου, πιθανόν να ευθύνεται η εγκατάσταση-ρύθμιση του κιτ (Φτωχό μίγμα=αργή καύση=υπερθέρμανση βαλβίδων εξαγωγής). ΄Ολα αυτά πάντα υποθετικά, μην παρεξηγηθούμε έτσι; ;-)
Aν έχεις μπεκ τύπου ηλεκτροβαλβίδας, τότε αυτά πρέπει να ελέγχονται και αν χρειάζεται να ρυθμίζονται.
Να ληφθεί υπ'όψιν ότι ο εγκέφαλος του οχήματος κρατάει για κάποιο διάστημα τις ρυθμίσεις που έχει για καύση lpg έστω και αν δουλεύει με βενζίνη. Γι' αυτό είναι καλό να δουλέψεις το όχημα με βενζίνη για δυο τρεις ημέρες, για να σιγουρευτείς ότι δεν δουλεύει καλά ο κινητήρας ούτε με αυτήν.
H μέτρηση της συμπίεσης θα σας οδηγήσει στις περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να κάνετε.

Τέλος πρέπει να έχουμε στην άκρη του μυαλού μας, ότι δεν ευθύνεται η χρήση του lpg για όλες τις βλάβες που παρουσιάζονται.

Υ.Γ. Οι καινούργιες ιμιτασιόν κεφαλές κοστίζουν περίπου 300 ευρώ και από δύο φίλους που έχουν τοποθετήσει, ξέρω ότι έως τώρα δεν είχαν πρόβλημα (προτιμιτέες οι made in Taiwan από τις Κινέζικες).
"lyggas" (GV 1.6 3d - icom jtg lpg system)
Άβαταρ μέλους
lyggas
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: Goodyear
Διάσταση ελαστικών: 215/65/16
Suspension: Εργοστασιακή
Name: Γιάννης

Δημοσίευσηαπό libero » Σάβ Απρ 11, 2015 7:33 am

1.Το αυτοκίνητο έκανε εγκατάσταση αερίου περίπου στις 65-70.000. Δεν είδα τα χαρτιά αλλά θα το κοιτάξω αργότερα και αν κάνω λάθος θα το ανανεώσω. Χρησιμοποιείται πολύ λίγο γιατί υπάρχει και δεύτερο όχημα στο σπίτι και δεν τρώει τρελλά ζόρια.
2.ΣΥνολικά να έχει κάνει λοιπόν 40.000χλμ με αέριο.
3. Η κατανάλωση ήταν κοντά στο 9,5-10 με αέριο. Έτσι το υπολόγισα σε γενικές γραμμές.Κάποιες φορές υπολόγισα και 8,5 αλλά όπως ξέρετε αναλόγως με την περίοδο μπορεί να αργήσει περισσότερο να γυρίσει στο αέριο οπότε να κάψει περισσότερη βενζίνη και να μην είναι σωστοί οι υπολογισμοί μιας και το αυτοκίνητο κάνει συνήθως μικρές αποστάσεις.
4. Με τη ρύθμιση δεν έστρωσε καθόλου. Αλλά όταν είχε γίνει ρύθμιση στις 94.000 χλμ, ο πατέρας μου, λέει ότι δούλεψε καλύτερα, τότε.
5. Δυστυχώς για να μετρήσουμε συμπίεση θέλει να είναι ανοιχτό το συνεργείο και μεγάλη Παρασκευή ψιλοχλωμά τα πράγματα. Γι αυτό όπως έλεγα μετατέθηκε για τρίτη.
6. Αυτό που λες φίλε για την εγκατάσταση το έχω σκεφτεί και επειδή τα έχω λίγο μαζεμένα για τον εγκαταστάτη από άλλες καταστάσεις και τον έχω καρατσεκαρισμένο σε κάποια θέματα, το φοβάμαι πολύ αυτό το ενδεχόμενο. Τελοσπάντων ελπίζω να μη φταίει η εγκατάσταση γιατί βαριέμαι να μαλώνω πάλι.
7.
κυριακος αθανασιου έγραψε:Πουλαω ενα καπακι κομπλε αν θες... :-) :-)
Επειδή μιλάς με "κασμά" ως προς τους τεχνικούς όρους, όταν λέμε καπάκι τι εννοούμε; Εννοούμε όλο το συμπράγκαλο από έξω μέχρι τη φλάτζα; Συγνώμη αλλά εγώ στο δικό μου "ροζ" κόσμο όταν λέω καπάκι καταλαβαίνω το εξωτερικό (αυτό που έχει επάνω την τάπα του λαδιού, για να εξηγούμαστε). Αν εσύ εννοείς ουσιαστικά τη μισή μηχανή(το κομμάτι δηλαδή που ξεκινάει από πάνω και φτάνει μέχρι τη φλάτζα και συμπεριλαμβάνει τις βαλβίδες εισαγωγής εξαγωγής και όλο το παραμύθι του, εννοείται ότι με ενδιαφέρει να το συζητήσουμε. Ειδικά αν μιλάμε για "μαμά". Αν πάλι δε μιλάμε για "μαμά", συνεχίζει να με ενδιαφέρει αλλά λογικό είναι, νομίζω να με καταλαβαίνεις, θα κοιτάξω και αυτό το ενδεχόμενο πριν έρθουμε σε συνεννόηση. Σου στέλνω ένα πμ με το κινητό μου και απάντησέ μου κι εσύ με το δικό σου για να έρθουμε σε επικοινωνία από τρίτη μόλις επιβεβαιώσω τη ζημιά.
libero
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Δημοσίευσηαπό giorgoslaou » Σάβ Απρ 11, 2015 11:04 am

Έλεγξε και τα μπουζοκαλωδια. Εμένα μου έκανε διακοπές από τις 1500-2200 με δευτερα και μερικές φορές άκουγα και σκάσιμο στο φιλτροκουτι. Άλλαξα μπουζοκαλωδια και ησύχασα. Στην βενζίνη έκοβε ειδικά οταν ήταν κρύο αλλά στο αέριο έκανε διακοπές. Τώρα όλα καλά.
Άβαταρ μέλους
giorgoslaou
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Λάστιχα: continental205/70/15
Suspension: μπροστα+3 πισω +5
Aka: laou
Name: ΓΙΩΡΓΟΣ

Δημοσίευσηαπό ximikos00 » Σάβ Απρ 11, 2015 12:25 pm

fteriel έγραψε:Φιλε χημικε το να δωσεις 550 για να φτιαξεις το υπαρχον καπακι ειναι νουμερο εξωπραγματικο, αφου με 300 παιρνεις καινουργιο...

To καπάκι πάει κομπλέ με τις βαλβίδες?Νομίζω οτι είναι σκετό και οταν το αλλαζουν απο ράγισμα βάζουν τις δικές τους βαλβίδες....
Άβαταρ μέλους
ximikos00
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member

Δημοσίευσηαπό fteriel » Σάβ Απρ 11, 2015 12:40 pm

ximikos00 έγραψε:
fteriel έγραψε:Φιλε χημικε το να δωσεις 550 για να φτιαξεις το υπαρχον καπακι ειναι νουμερο εξωπραγματικο, αφου με 300 παιρνεις καινουργιο...

To καπάκι πάει κομπλέ με τις βαλβίδες?Νομίζω οτι είναι σκετό και οταν το αλλαζουν απο ράγισμα βάζουν τις δικές τους βαλβίδες....

Το καινουργιο ειναι αδειο και βαζεις τις παλιες βαλβιδες και εκεντροφορο μεσα. Οτι εχει καει(απο βαλβιδες) ειτε τριβεται αν παιρνει, ειτε αντικαθισταται με καινουργιες.(πολυ μικρο κοστος, περιπου 15ευρω η μια).
Άβαταρ μέλους
fteriel
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Δημοσίευσηαπό ximikos00 » Σάβ Απρ 11, 2015 1:45 pm

fteriel έγραψε:
ximikos00 έγραψε:

Το καινουργιο ειναι αδειο και βαζεις τις παλιες βαλβιδες και εκεντροφορο μεσα. Οτι εχει καει(απο βαλβιδες) ειτε τριβεται αν παιρνει, ειτε αντικαθισταται με καινουργιες.(πολυ μικρο κοστος, περιπου 15ευρω η μια).

E τότε αν εχεις βλάβη απο lpg και δεν εχεις ραγισμα γτ να πάρεις καινούριο καπάκι? Αφου το πρόβλημα το έχουν οι βαλβίδες....Γτ 300 το καπάκι και 8χ15 πας 420...βαλε φλάτζες κλπ κλπ....Παραπάνω θα σου βγεί....

Εγω ειπα 500-550 κομπλέ με το service....350 το ρεκτιφιέ για ολη τη δουλειά και πρεσάρισμα μηπως είναι αρπαγμένο....
Άβαταρ μέλους
ximikos00
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member

Δημοσίευσηαπό fteriel » Σάβ Απρ 11, 2015 3:06 pm

πρωτα θα παθουν τα εδρανα των βαλβιδων και μετα οι βαλβιδες... Οποτε μιλαμε για καπακι κατευθειαν!
Άβαταρ μέλους
fteriel
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Δημοσίευσηαπό takisworld » Σάβ Απρ 11, 2015 7:49 pm

Πριν αρχίσεις να ανεβωκατεβαζεις καπάκια θα βρεις έναν αισθητήρα εκεντροφορου Μεταχειρισμένο στα 40 ευρώ η θα δανειστεις από άλλον ( αν είσαι κοντά έλα να σου βγάλω τονδικό μου) και θα περπατήσεις το αμάξι με αυτόν. Με είχες βοηθήσει κάποτε και ψάχνω να στο ανταποδώσω.
Δρόμος είναι όπου θέλω εγώ.
Grand Vitara 5d 03 2000
+8cm 4wheelershouse
FEDIMA Extreme 235/75/16
Winch T-max 9500
Ποδιές προστασίας Vitaraclub.gr
2Χ55W Halogen 1155 Yellow
7X55W DLAA
High Lift T-max
Άβαταρ μέλους
takisworld
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Λάστιχα: Fedima Extreme
Suspension: 4wheeler'shouse +8
Aka: Harpoon
Name: Παναγιωτης

Δημοσίευσηαπό lyggas » Σάβ Απρ 11, 2015 9:45 pm

Πολύ φρόνιμη σκέψη... :clap:
"lyggas" (GV 1.6 3d - icom jtg lpg system)
Άβαταρ μέλους
lyggas

Λάστιχα: Goodyear
Διάσταση ελαστικών: 215/65/16
Suspension: Εργοστασιακή
Name: Γιάννης

Δημοσίευσηαπό libero » Σάβ Απρ 11, 2015 9:59 pm

takisworld έγραψε:Πριν αρχίσεις να ανεβωκατεβαζεις καπάκια θα βρεις έναν αισθητήρα εκεντροφορου Μεταχειρισμένο στα 40 ευρώ η θα δανειστεις από άλλον ( αν είσαι κοντά έλα να σου βγάλω τονδικό μου) και θα περπατήσεις το αμάξι με αυτόν. Με είχες βοηθήσει κάποτε και ψάχνω να στο ανταποδώσω.

Ευχαριστώ για τον ενδιαφέρον φίλε μου...η βοήθεια είναι δωρεάν και θα παραμείνει δωρεάν ακόμη κι αν τη φορολογήσει κανένας "ευθύς" νους με κανένα ανταποδοτικό τέλος. Εν τούτοις είμαι λίγο μακριούτσικα οπότε ούτως ή άλλως παραμένει το ευχαριστώ μου.
Στο θέμα μας, τώρα, όπως έλεγα παραπάνω όσο κάναμε ρύθμιση στις βαλβίδες πέρασε ένας (νεοπατέρας, σε διαλειματάκι από τη μαιευτική κλινική) μηχανικός σε γνωστή εταιρία ο οποίος συσκέφθηκε με τον μηχανικό που έκανε τις ρυθμίσεις εκείνη τη στιγμή και αρχίσαν να βγάζουν φίσες τη μία μετά την άλλη, να ξεκουμπώνουν διάφορα και τελοσπάντων να δοκιμάζουν κάθε δυνατή κατάσταση για να καταλάβουν αν συμβαίνει κάτι ηλεκτρονικό (μάλιστα κάποια στιγμή υπέθεσαν μήπως ο εγκέφαλος του αερίου ο οποίος ουσιαστικά κάνει bypass τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου έχει κάποια λάθος ρύθμιση κλπ κλπ) και το παλικάρι είπε ότι φαίνεται να λειτουργούν όλα κανονικά. Μάλιστα θυμάμαι (χωρίς να έχω μνήμη λεπτομερειών) ότι κάθετί που δοκίμαζε μου το αιτιολογούσε διεξοδικά και μου αιτιολογούσε και διεξοδικά το γιατί δεν μπορεί να φταίει. Πάντως αυτό που λες θα το αναφέρω την Τρίτη το πρωί στη δοκιμή συμπίεσης γιατί εκεί θα είναι μερικά από τα μυαλά στα οποία έχω εμπιστοσύνη οπότε θα μπορούν να σκεφτούν οι άνθρωποι. Ή τελοσπάντων το ελπίζω...
Κατά τα άλλα μίλησα με τον Κυριάκο, τον οποίο, ασχέτως αν δε γνωριζόμαστε του έχω μια κάποια παραπανίσια εμπιστοσύνη σε ότι λέει για ευνόητους λόγους που έχουν να κάνουν με το vitaraclub και φαίνεται πως και η δική του άποψη συγκλίνει στο ότι "το χάσαμε το κεφαλάρι, πατριώτη".
Εν πάσει περιπτώση, όπως υποσχέθηκα στον Κυριάκο, υπόσχομαι σε όλους πως ότι και να γίνει θα επιστρέψω με τα νεότερα σίγουρα μετά την τρίτη για να υπάρχει στο αρχείο του forum μια περίπτωση και η επίλυση της προς βοήθεια άλλων βιταράκηδων αν Ω ΜΗ ΓΕΝΕΙΤΩ, τους συμβεί κάτι παρόμοιο.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ Η ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ.
libero
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Δημοσίευσηαπό libero » Τρί Απρ 14, 2015 6:05 pm

Η διάγνωση είναι η γνωστή και πιάνει όλες τις βαλβίδες εξαγωγής...Προς το παρόν περιμένουμε πόρισμα για έδρες και κεφαλή από το ρεκτιφιέ για να δούμε αν πρέπει να αλλάξουν και αυτά. Χωρίς αυτά ο λογαριασμός είναι 16 βαλβίδες, φλάντζες, βίδες και διάφορα συμπράγκαλα μαζί με πλανάρισμα και ρεκτιφιέ 400 ευρώπουλα και 150 η δουλειά του μάστορα.

Παρεμπιπτόντως, σήμερα το πρωί έκανα μια επίσκεψη στον εγκαταστάτη μου και μέχρι προ ολίγου αποκλειστικό επισκευαστή του οχήματος ο οποίος δεν δέχθηκε καμία ευθύνη. Θα πείτε, οκ ρε μεγάλε, γιατί να το αποδεχθεί, επειδή το είπε ένας άλλο μάστορας; Οκ να μην το αποδεχθεί γι αυτό. Να το αποδεχθεί όμως γιατί και ο ίδιος είπε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε εξαιτίας της ρύθμισης των βαλβίδων, πλην όμως είχε ξεχάσει ότι τη ρύθμιση την είχε κάνει αυτός και τον ιμάντα χρονισμού τον πέρασε επίσης αυτός(αυτό το λέω γιατί μου είπε ότι έπρεπε να ρυθμιστούν οι βαλβίδες και στην αλλαγή του σετ χρονισμού) και όταν του έδειξα τη σημείωση (δυστυχώς με γράμματα του πατέρα μου, που ανάθεμα την ώρα, έχει την τάση να μην εμπιστεύεται κανέναν και επιμένει να τα γράφει αυτός στο βιβλίο σέρβις του αυτοκινήτου οπότε δεν μπορώ και να το αποδείξω ότι το έκανε ο εγκαταστάτης το φάουλ γιατί δεν έχει σφραγίδα) μου είπε σαφώς ότι αυτά τα γράμματα δεν είναι δικά του και ακολούθησε το γνωστό σκηνικό, φταίω εγώ, αυτός ξέρει τι κάνει κλπ κλπ κλπ. Του ζήτησα εν πάσει περιπτώσει να μου ράψει κοστουμάκι και μου είπε 440 τα ίδια με τα πιο πάνω και 300 +ΦΠΑ η δουλειά. Αφού τον χαιρέτησα με το γνωστό ευγενικό τρόπο (!@#$%^&^%$#@!@#$%^%$#@!) σηκώθηκα και έφυγα και έριξα μαύρη πέτρα σαφώς.

Συν ταύτα. Έχω θέμα. Αυτός ο πανέξυπνος άνθρωπος, μου εγκατέστησε ένα σύστημα που λέγεται AG μάλλον είναι το ZENIT και είναι Ρουμάνικης καταγωγής. Το θέμα είναι ότι στο νομό δεν το έχει κανείς και σαφώς λείπει το λογισμικό από άλλα συνεργεία οπότε είμαι υποχρεωμένος να πηγαίνω σε αυτόν. Σκάλισα το διαδίκτυο γιατί "google is your best friend" και βρήκα σε κάποια ιστοσελίδα τα λογισμικά όλων των γνωστών εταιριών, συμπεριλαμβανομένης και αυτής.ΔΩΡΕΑΝ. Όποιος θέλει την ιστοσελίδα, με την άδεια των διαχειριστών του vitaraclub θα σας την πλασσάρω. Είναι απόλυτα νόμιμη σε όλα της η σελίδα και πουλάει και ανταλλακτικά αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να βάλω τον σύνδεσμο εδώ. Τώρα το μόνο που μου λείπει είναι το καλώδιο σύνδεσης και αυτό που δεν έχω ανακαλύψει ακόμη είναι αν χρειάζομαι για το συγκεκριμένο προγραμματάκι κάποιο αρχείο το οποίο να αντιστοιχεί στο δικό μου όχημα για να κάνει αυτόματα τις ρυθμίσεις. Θα το ανακαλύψω και αυτό και θα σας πω νεότερα κάποια στιγμή στο εγγύτατο μέλλον. Πάντως πιστεύω ότι το καλώδιο δεν πρέπει να είναι κάτι ιδιαίτερο. Από ότι έχω καταλάβει είναι το USB από τη μία πλευρά και από την άλλη απλώς αλλάζει το φισάκι του. Θα το σκαλίσω και αυτό και σαφώς θα το διαμοιραστώ μαζί σας αν μου βγει.

ΕΡΩΤΗΣΗ. Ξέρει κανείς γιατί όταν κοτσάριζαν το αυτοκίνητο στον υπολογιστή τους στο μαγαζί του εγκαταστάτη, μου το κοτσάριζαν κάτω από το τιμόνι στη θύρα OCB; Θέλω να πω, στην OCB βλέπουν τη λειτουργία στις βλάβες αλλά στη φίσα του εγκέφαλου του αερίου κάνουν απλώς τη ρύθμιση; Ξέρει κανείς τίποτα επί του θέματος; Σκέφτομαι σωστά;

Αυτά προς το παρόν, την Παρασκευή, νομίζω, νεότερα που θα παραλάβω το όχημα. Εκτός κι αν χτυπήσει το κινητό αύριο, που δε θα είναι για καλό γιατί θα σημαίνει ότι έχουμε θέμα με το κεφαλάρι ή με τις έδρες των βαλβίδων....
libero
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Επόμενο

Επιστροφή στο Μηχανολογικά/Ηλεκτρολογικά

arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am Καλημέρα σας.
Γιώργος Κατσαμάκας Δευτ Απρ 21, 2025 8:55 pm Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους! Χριστός Ανέστη!
arahova Δευτ Απρ 21, 2025 3:22 pm Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους.
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 7:46 am Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 6:51 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
makis_V Κυρ Απρ 20, 2025 9:42 am Χρόνια πολλά , Χριστός Ανέστη !
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 8 επισκέπτες