Πλύμνες Ελεύθερου Τροχασμού.

Re: Πλύμνες Ελεύθερου Τροχασμού.

Δημοσίευσηαπό gvitarapatra » Δευτ Δεκ 12, 2011 11:08 pm

panoshm έγραψε:Όταν έβαλα γρασσογραφίτη, έβαλα πάρα πολύ, με αποτέλεσμα να το ξερνάει στα πρώτα χιλιόμετρα που ζεσταινόταν και να γίνεται η ζάντα μαύρη....Επίσης δεν είχε μπει και φλατζόκολα τότε στην φλάντζα. Όταν τις έλυσα, αφαιρέθηκε γρασογραφίτης με το δάχτυλο, τόσο ώστε να υπάρχει γρασσογραφίτης ΜΟΝΟ μεσα στις εγκοπές όπου "δουλεύει" η πλύμνη εσωτερικά. Ακόμα βέβαια ξερνάει λίγο, αλλά τόσο ώστε απλά να είναι λερωμένος ο εξωτερικός δακτύλιος που τις κλειδώνεις-ξεκλειδώνεις με αποτέλεσμα να λερώνομαι όταν τις κουμπώνω-ξεκουμπώνω. Αν είχα αφαιρέσει λίγο ακόμα, θα ήμουν εντάξει τώρα. Θόρυβο δεν ακούω, αυτό είναι σίγουρο.

Βάλε λοιπόν, τόσο γρασσογραφίτη, ώστε να ΜΗΝ γεμίσεις πλήρως τις εγκοπές όπου "σέρνεται" μέσα-έξω η πλύμνη όταν την "δουλεύεις"

Φιλε Πανο εβαλα γρασσογραφιτη οπως ειπες και τερμα ο θορυβος.
Τωρα εαν εβαλα παραπανω και αρχισει και ξερναει και εμενα,.... θα δειξει :wink:
Στέφανος
gvitarapatra
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Λάστιχα: Matador izzadar a/t
Suspension: KYB
cb: Όχι
Name: Στέφανος

Δημοσίευσηαπό panoshm » Δευτ Δεκ 12, 2011 11:11 pm

gvitarapatra έγραψε:Φιλε Πανο εβαλα γρασσογραφιτη οπως ειπες και τερμα ο θορυβος.
Τωρα εαν εβαλα παραπανω και αρχισει και ξερναει και εμενα,.... θα δειξει :wink:

Ωραίος :wink:
Αν δεν σου ξέρασε στα πρώτα χιλιόμετρα τότε σίγουρα δεν έβαλες πάρα πολύ.
Αν επίσης δεν σου λερώσει καθόλου και το κούμπωμα μέσα σε 1 εβδομάδα, τότε είσαι τέλειος :D
GV2.0 5D Freestyle 07/'05,AVM,Ποδιές,5xFF50HELLA,Lovato smart ExR Premium,Nuvi1490Τ,Montana650,Midland220
Άβαταρ μέλους
panoshm
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: Geolandar M/T G003
Διάσταση ελαστικών: 205/80/16
Suspension: MAD/KYB +12cm
cb: Ναι
Εργάτης: Όχι
Aka: O γεωαναφερόμενος ή αλουμινοποδιάς!
Name: Πάνος

Δημοσίευσηαπό KON.GV » Τρί Δεκ 13, 2011 11:30 pm

panoshm έγραψε:Όταν έβαλα γρασσογραφίτη, έβαλα πάρα πολύ, με αποτέλεσμα να το ξερνάει στα πρώτα χιλιόμετρα που ζεσταινόταν και να γίνεται η ζάντα μαύρη....Επίσης δεν είχε μπει και φλατζόκολα τότε στην φλάντζα. Όταν τις έλυσα, αφαιρέθηκε γρασογραφίτης με το δάχτυλο, τόσο ώστε να υπάρχει γρασσογραφίτης ΜΟΝΟ μεσα στις εγκοπές όπου "δουλεύει" η πλύμνη εσωτερικά. Ακόμα βέβαια ξερνάει λίγο, αλλά τόσο ώστε απλά να είναι λερωμένος ο εξωτερικός δακτύλιος που τις κλειδώνεις-ξεκλειδώνεις με αποτέλεσμα να λερώνομαι όταν τις κουμπώνω-ξεκουμπώνω. Αν είχα αφαιρέσει λίγο ακόμα, θα ήμουν εντάξει τώρα. Θόρυβο δεν ακούω, αυτό είναι σίγουρο.

Βάλε λοιπόν, τόσο γρασσογραφίτη, ώστε να ΜΗΝ γεμίσεις πλήρως τις εγκοπές όπου "σέρνεται" μέσα-έξω η πλύμνη όταν την "δουλεύεις"

Μαρέσει που τα έχουμε πει και προσωπικά τα τόνισα από την αρχή.....Το πολύ δύο δαχτυλιές....όποιος κάνει του "κεφαλιού" του η του "κεφαλιού του εκάστοτε μάστορα" που δεν βάζει καθόλου θα τα μάθει αλλά με τον δύσκολο τρόπο... :idea:
"Forgotten things remembered...
The tigers eat their young
The body stayed but inside the head...
The mind was on the run ..."
Άβαταρ μέλους
KON.GV

Λάστιχα: 235/85/16 caiman
Suspension: coil over 12"
Aka: Κοντζιβας η Μαντεμοκαμμένος
Name: Κωνσταντίνος

Δημοσίευσηαπό maniaths7 » Σάβ Απρ 21, 2012 7:26 pm

παιδια καλησπερα εχω gv tou 2000 μοντ 1.6
σημερα που σηκωσα το αμαξι δεν διαπιστωσα κινηση στους μπροστινους τροχους ενω ο επιλογεας ηταν στην πισω κινηση .
εχω μπερδευτει με τα παραπανω που αφορουν τις πλυμνες ελευθερου τροχασμου . ειναι λογικο να συμβαινει αυτο ???
Θα το εκτιμουσα αν καποιος μου απαντουσε πανω σε αυτο.....
maniaths7
4x4 newbie member
4x4 newbie member

Suspension: mad +3/mnroe adv 4x4
Name: ΚΟΥΛΗΣ

Δημοσίευσηαπό dpol » Σάβ Απρ 21, 2012 9:04 pm

maniaths7 έγραψε:παιδια καλησπερα εχω gv tou 2000 μοντ 1.6
σημερα που σηκωσα το αμαξι δεν διαπιστωσα κινηση στους μπροστινους τροχους ενω ο επιλογεας ηταν στην πισω κινηση .
εχω μπερδευτει με τα παραπανω που αφορουν τις πλυμνες ελευθερου τροχασμου . ειναι λογικο να συμβαινει αυτο ???
Θα το εκτιμουσα αν καποιος μου απαντουσε πανω σε αυτο.....

Φιλε Κουλη αυτο ειναι αδυνατον, ο λευγες στην πισω κινηση δηλαδη τερμα κατω και να γυριζουν οι τροχοι μπροστα δεν παιζει :naughty:
Εκτος και εαν εχει θεμα στο βοηθητικο και ειναι μονιμα κλειδωμενο αλλα θα το ειχες καταλαβει γιατι το αμαξι θα ηταν πολυ δυσκαμπτο, πρακτικα δεν θα εστριβε στην πολη ουτε θα μπορουσες να κανεις μανουβρες παρκαρισματος :!:

Γιατι ομως το ανοιξες σε θεμα με πλυμνες, εχεις και εσυ στο αμαξι?? νομιζεις οτι σχετιζεται με αυτες το προβλημα σου :?:
Μην ξυνεστε στην γκλιτσα του τσοπανη!!!
Άβαταρ μέλους
dpol

Λάστιχα: Kobra NT
Διάσταση ελαστικών: 215-80-16
Suspension: Custom 4"
Εργάτης: Ναι
Aka: Ο Γκλίτσας ή Αγραφιώτης
Name: Δημήτρης

Δημοσίευσηαπό maniaths7 » Σάβ Απρ 21, 2012 10:37 pm

Δεν ξέρω τι να πώ. Έχω φίλο μηχανικό γνώστη suzuki, στον οποίο όταν είπα για χειροκίνητες πλύμνες ώστε να ελευθερώσω τα ημιαξόνια κ να επωφεληθώ με τα όσα έχω διαβάσει παραπάνω μου είπε ότι δεν χρειάζεται κ μου το απέδειξε. Να αναφέρω επίσης ότι του είπα για την διαφορά μεταξύ vitara και grandvitara. Δεν φοράω πλύμνες ίσως έκανα λάθος που άνοιξα σ΄αυτο το θέμα. Απλά, αν θεωρητικά αυτό που ανέφερα είναι αδύνατο, προφανώς υπάρχει πρόβλημα το οποίο δεν έχω αντιληφθεί κ εντοπίσει ακόμα.
maniaths7
4x4 newbie member
4x4 newbie member

Suspension: mad +3/mnroe adv 4x4
Name: ΚΟΥΛΗΣ

Δημοσίευσηαπό panoshm » Κυρ Απρ 22, 2012 1:11 am

maniaths7 έγραψε:σημερα που σηκωσα το αμαξι δεν διαπιστωσα κινηση στους μπροστινους τροχους ενω ο επιλογεας ηταν στην πισω κινηση .

Ορθώς δεν διαπίστωσες κίνηση στους εμπρός τροχούς με τον επιλογέα στο 2Η. Ο εμπρός άξονας δεν περιστρέφεται από το transfer διότι είναι "μη μπλοκαρισμένος" με τον πίσω

maniaths7 έγραψε:Έχω φίλο μηχανικό γνώστη suzuki, στον οποίο όταν είπα για χειροκίνητες πλύμνες ώστε να ελευθερώσω τα ημιαξόνια κ να επωφεληθώ με τα όσα έχω διαβάσει παραπάνω μου είπε ότι δεν χρειάζεται κ μου το απέδειξε.
Με ποιον τρόπο στο απέδειξε? Το σωστό είναι να σηκώσει ΟΛΟ το αμάξι δηλαδή όλες οι ρόδες στον αέρα, να μπει μέσα και να "παίξει" με το λεβιεδάκι και εσύ από κάτω να κοιτάς! Και αυτό που θα δεις είναι:
1. με το 2Η πατώντας γκάζι, περιστρέφεται ο πίσω άξονας μόνο
2. με το 4H & 4L περιστρέφεται ΚΑΙ ο εμπρός αξονας

ΟΜΩΣ αν στην περίπτωση (1) μη πατώντας αυτός γκάζι, εσύ με το χέρι περιστρέψεις τις εμπρός ρόδες, θα δεις ότι ο εμπρός άξονας ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ. Αυτό ακριβώς θέλεις να μην γίνεται στην κίνηση σε άσφαλτο. Γιατί? Γιατί ναι μεν στο transfer ο εμπρός αξονας δεν είναι μπλοκαρισμένος με τον πίσω (σε 2Η), ΑΛΛΑ λόγω τριβών στο transfer έχεις μεγαλύτερη κατανάλωση από το να μην περιστρεφόταν καθόλου. Έτσι, βάζεις τις πλύμνες, ώστε οι ρόδες να μην "παρασέρνουν" τον εμπρός άξονα και τον περιστρέφουν. Έτσι δεν περιστρέφονται ημιαξόνια, εμπρός διαφορικό κλπ κλπ, είναι "στάσιμα" δηλαδή
Επίσης έχοντας ξεξκλείδωτες τις πλύμνες, όταν βάζεις 4L (τα αργά δηλαδή) το transfer ναι μεν αναγκάζει τον εμπρός άξονα να περιστραφεί, αλλά λόγω του ότι οι ρόδες είναι ελεύθερες, στην ουσία το transfer "σπρώχνει αέρα κοπανιστό" τι και αν λέει στα ημιαξόνια να γυρίζουν, αυτά γυρίζουν στον αέρα. Έτσι δεν σου παρουσιάζει το φαινόμενο "κούρδισμα" και μπορείς έτσι π.χ. να ανέβεις άσφαλτο πέταλα σε ανηφόρες στο βουνό κουβαλώντας τροχόσπιτο π.χ. χωρίς να κουράζεις το αμάξι σου και χωρίς να "κουρδίζεις" το transfer και ίσως να σου σπάσει!

maniaths7 έγραψε:Να αναφέρω επίσης ότι του είπα για την διαφορά μεταξύ vitara και grandvitara.
Μάλλον εννοείς ότι τα Vitara έχουν αυτόματες πλύμνες που για να κλειδώσουν ή να ξεκλειδώσουν θέλουν να κάνεις κάποια κίνηση προς τα πίσω το αμάξι, σωστά? Είναι απλά ένας τρόπος διαφορετικού τρόπου που δουλεύουν. Στις χειροκίνητες, πρέπει να κατέβεις από το αμάξι και να το κάνεις με το χέρι :wink: Τα GV δεν έχουν πλύμνες, είναι "fix" στο μουαγιέ και πάντα γυρίζουν όλα τα "εμπρός" συστήματα την στιγμή που η ρόδα περιστρέφεται....

Ελπίζω να σε κάλυψα :D
GV2.0 5D Freestyle 07/'05,AVM,Ποδιές,5xFF50HELLA,Lovato smart ExR Premium,Nuvi1490Τ,Montana650,Midland220
Άβαταρ μέλους
panoshm

Δημοσίευσηαπό lyggas » Κυρ Απρ 22, 2012 3:07 pm

Σωστός ο Πάνος. ΄Ετσι ακριβώς είναι. :clap:
"lyggas" (GV 1.6 3d - icom jtg lpg system)
Άβαταρ μέλους
lyggas

Λάστιχα: Goodyear
Διάσταση ελαστικών: 215/65/16
Suspension: Εργοστασιακή
Name: Γιάννης

Δημοσίευσηαπό Tzivitzonis » Δευτ Απρ 23, 2012 11:11 am

panoshm έγραψε:Ελπίζω να σε κάλυψα :D

Πλήρως!!! 8-) :clap: :clap:
Grand Vitara 1.6 3D (2002) ---- GFi LPG system
Ποτέ μην υπερεκτιμάς τις ικανότητες τις δικές σου ή του GV σου!!

Homo homini lupus est
Άβαταρ μέλους
Tzivitzonis
Administrator
Administrator

Λάστιχα: Michelin Lat.Cross
Διάσταση ελαστικών: 215/70/16
Suspension: Αποστάτες +3/KYB
Aka: Καλτσόγιαννος-Τζιτζιλόνης-Πατροτζούλης
Name: Τζιβιτζόνης

Δημοσίευσηαπό char » Δευτ Απρ 23, 2012 8:14 pm

panoshm έγραψε:1. με το 2Η πατώντας γκάζι, περιστρέφεται ο πίσω άξονας μόνο
...

ΟΜΩΣ αν στην περίπτωση (1) μη πατώντας αυτός γκάζι, εσύ με το χέρι περιστρέψεις τις εμπρός ρόδες, θα δεις ότι ο εμπρός άξονας ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ. Αυτό ακριβώς θέλεις να μην γίνεται στην κίνηση σε άσφαλτο. Γιατί? Γιατί ναι μεν στο transfer ο εμπρός αξονας δεν είναι μπλοκαρισμένος με τον πίσω (σε 2Η), ΑΛΛΑ λόγω τριβών στο transfer έχεις μεγαλύτερη κατανάλωση από το να μην περιστρεφόταν καθόλου. Έτσι, βάζεις τις πλύμνες, ώστε οι ρόδες να μην "παρασέρνουν" τον εμπρός άξονα και τον περιστρέφουν. Έτσι δεν περιστρέφονται ημιαξόνια, εμπρός διαφορικό κλπ κλπ, είναι "στάσιμα" δηλαδή

Εδώ θα πρέπει να κάνουμε κάποιες διευκρινήσεις - διορθώσεις, οι οποίες έχουν επαναληφθεί και σε προηγούμενες σελίδες κατά την εξέλιξη του topic.
Τα παρακάτω αφορούν μόνο το Grand Vitara και όχι το Vitara.

Όταν ο λεβιές του βοηθητικού κιβώτιου (transfer) είναι στη θέση 2H, τότε η κίνηση μεταδίδεται μόνο στους πίσω τροχούς.
Κατά την κίνηση όμως του αυτοκινήτου, καθώς περιστρέφονται οι εμπρός τροχοί, παρασύρουν/περιστρέφουν και τα ημιαξόνια (μόνο) στην κίνησή τους.
ΔΕΝ παρασύρουν το διαφορικό και τον εμπρός κεντρικό άξονα, καθώς μέσα στο διαφορικό υπάρχει μηχανισμός με αέρα που ενεργοποιείται (και τα εμπλέκει) μόνο όταν επιλεγεί η θέση 4Η ή 4L στον λεβιέ του βοηθητικού, επιλεγεί δηλαδή η τετρακίνηση.
Συνεπώς, τριβές και φθορές εμπρός υπάρχουν μόνο στα ημιαξόνια με τους μπιλιοφόρους (και ΟΧΙ στο διαφορικό και το transfer), ενώ παράλληλα το τιμόνι είναι σχετικά βαρύ.
Με τις πλήμνες ελεύθερου τροχασμού, επιτρέπεις στους εμπρός τροχούς να περιστρέφονται μόνοι τους, χωρίς να παρασύρουν ούτε τα ημιαξόνια με τους μπιλιοφόρους.
Και φυσικά, ελαφρώνει το τιμόνι και μειώνεται η κατανάλωση από την απουσία των πρόσθετων τριβών.
"We have two lives.
The second begins when we realise we only have one."

Comfucius
Άβαταρ μέλους
char

Λάστιχα: BF Goodrich T/A KO2
Διάσταση ελαστικών: 215/70-16
Suspension: Mad, Bilstein
Aka: Τσάρος ή Γριά....
Name: Νίκος

Δημοσίευσηαπό panoshm » Δευτ Απρ 23, 2012 8:27 pm

char έγραψε:ΔΕΝ παρασύρουν το διαφορικό και τον εμπρός κεντρικό άξονα, καθώς μέσα στο διαφορικό υπάρχει μηχανισμός με αέρα που ενεργοποιείται (και τα εμπλέκει) μόνο όταν επιλεγεί η θέση 4Η ή 4L στον λεβιέ του βοηθητικού, επιλεγεί δηλαδή η τετρακίνηση.

Θυμόμουν από το δικό μου τεστ όταν έβαλα τις πλύμνες ότι γυρνούσε ο εμπρός άξονας :confusion-scratchheadblue: Για να το λες όμως..... 8) :handgestures-thumbup:
Άβαταρ μέλους
panoshm

Ερωτήσεις για πλύμνες

Δημοσίευσηαπό TomDiver » Σάβ Μάιος 05, 2012 11:31 pm

Παίδες καλησπέρα, 2 ερωτήσεις:
1. Έβαλα πλύμνες στο GV 1,6 & ακούω σχεδόν σε κάθε μέτρια λακουβίτσα & πάνω ένα απροσδιόριστο σφύριγμα από κάτω, ξέρουμε τί μπορεί να είναι & αν είναι κάτι ανησυχητικό?
2. Με την τοποθέτηση των πλυμνών, υπάρχει τώρα κάτι που αλλάζει & πρέπει να προσέχω στο το αυτοκίνητο από θέμα συμπεριφοράς, πχ σε γρήγορη οδήγηση σε στροφές, ή κάτι άλλο το οποίο μου διαφεύγει & πρέπει να το γνωρίζω.

3. Ευχαριστώ
TomDiver
4x4 Regular member
4x4 Regular member

Λάστιχα: Goodrich All Terrain
Suspension: Kayaba+Mud Ελατήρια
Name: Θωμάς

Δημοσίευσηαπό Tzivitzonis » Κυρ Μάιος 06, 2012 3:55 pm

Τομ μιας και ήδη υπάρχει θέμα ανοιχτό (τι ανοιχτό... 39 σελ. εγκυκλοπαίδεια είναι! :mrgreen: ), ήρθαμε εδώ σχετικά με τις ερωτήσεις σου...

TomDiver έγραψε:Παίδες καλησπέρα, 2 ερωτήσεις:
1. Έβαλα πλύμνες στο GV 1,6 & ακούω σχεδόν σε κάθε μέτρια λακουβίτσα & πάνω ένα απροσδιόριστο σφύριγμα από κάτω, ξέρουμε τί μπορεί να είναι & αν είναι κάτι ανησυχητικό?
2. Με την τοποθέτηση των πλυμνών, υπάρχει τώρα κάτι που αλλάζει & πρέπει να προσέχω στο το αυτοκίνητο από θέμα συμπεριφοράς, πχ σε γρήγορη οδήγηση σε στροφές, ή κάτι άλλο το οποίο μου διαφεύγει & πρέπει να το γνωρίζω.
1. Για τσέκαρε εδώ viewtopic.php?f=12&t=4496&p=333877#p333397 (είναι εδώ, στο ίδιο θέμα κάτι δημοσιεύσεις παραπίσω...)

2. Δεν αλλάζει τίποτε με το αμάξι, μόνο πρόσεχε κατά καιρούς τις 6 βίδες των πλημνών γιατί τείνουν να ξελασκάρουν και μερικοί τις έχουν χάσει κιόλας!! :idea: Εγώ έχω πάρει ένα φτηνό και τους ρίχνω πότε-πότε καμιά ματιά. Στις άλλεν επίσης..!! :wink:
Grand Vitara 1.6 3D (2002) ---- GFi LPG system
Ποτέ μην υπερεκτιμάς τις ικανότητες τις δικές σου ή του GV σου!!

Homo homini lupus est
Άβαταρ μέλους
Tzivitzonis
Administrator
Administrator

Λάστιχα: Michelin Lat.Cross
Διάσταση ελαστικών: 215/70/16
Suspension: Αποστάτες +3/KYB
Aka: Καλτσόγιαννος-Τζιτζιλόνης-Πατροτζούλης
Name: Τζιβιτζόνης

Δημοσίευσηαπό lss_00 » Κυρ Μάιος 06, 2012 5:54 pm

char έγραψε:Εδώ θα πρέπει να κάνουμε κάποιες διευκρινήσεις - διορθώσεις, οι οποίες έχουν επαναληφθεί και σε προηγούμενες σελίδες κατά την εξέλιξη του topic.
Τα παρακάτω αφορούν μόνο το Grand Vitara και όχι το Vitara.

ΔΕΝ παρασύρουν το διαφορικό και τον εμπρός κεντρικό άξονα, καθώς μέσα στο διαφορικό υπάρχει μηχανισμός με αέρα που ενεργοποιείται (και τα εμπλέκει) μόνο όταν επιλεγεί η θέση 4Η ή 4L στον λεβιέ του βοηθητικού, επιλεγεί δηλαδή η τετρακίνηση.

Mηχανισμός με αέρα υπάρχει και στην τελευταία σειρά των Vitara που κατασκευάστηκαν μετά το 1996.
Ποτέ μην τα βάζεις μ’ έναν ηλίθιο.
Είναι βέβαιο ότι θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει εκ πείρας
Άβαταρ μέλους
lss_00

Λάστιχα: WINDFORCE CATCHFORS A/T
Διάσταση ελαστικών: 215/70R16
Suspension: Του πατέρα του
Name: Λάμπρος

Δημοσίευσηαπό George_N » Τρί Σεπ 11, 2012 10:01 am

Όσοι από εσάς αγοράσατε πλύμνες από το εξωτερικό/ebay τον έπιασε κανένα το τελωνείο? Ετοιμάζομαι για αγορά και εγώ.......
George_N
4x4 rookie member
4x4 rookie member

Λάστιχα: geolander
Suspension: μαμά
Name: Γιώργος

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Μηχανολογικά/Ηλεκτρολογικά

arahova Παρ Μάιος 02, 2025 10:41 am Καλημέρα σε όλους και καλό Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Μάιος 02, 2025 6:35 am Καλημέρα σας.
KonKalamata Πέμ Μάιος 01, 2025 2:24 pm Καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά σε όλη την ομάδα!
Γιωργος ΗΛΙΑΣ Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!!
makis_V Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am Καλημέρα και καλό μήνα !
arahova Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 9 επισκέπτες