loukas DRAMA έγραψε:η ακινησια ενος οχηματος ειναι σοβαρη περιπτωση παιδια και καλο ειναι να μην γινεται για μεγαλα χρονικα διαστηματα.και αυτο οχι για τις μπαταριες αλλα για την ιδια την μηχανη.εχω δει να καταστρεφονται ολοκαινουργιες μηχανες με ακινησιες.θελει μεγαλη προσοχη.ξερενονται ολα μεσα στην μηχανη τσιμουχακια βαλβιδων και αρχιζει και η οξειδωση μεταλλων κυριως τα χυτα μεταλλα οταν δεν λυπαινονται.δικη μου αποψη εαν ενα αυτοκινητο μεινει ακινητο για ενα μηνα και πανω χωρις να δουλεψει η μηχανη καλο θα ειναι 1]να φορτιστει η μπαταρια πριν μπει στο αυτοκινητο.2] μολις παρει μπρος να δουλεψει για 10 λεπτα ρελαντι 3] 30 λεπτα πορεια 4] αλλαγη λαδιων και φιλτρο.αυτα τα λιγα για να ειμαστε σιγουροι οτι ο κινητηρας μας θα μεινει καθαρος απο οτιδηποτε ρινισματα υπαρξουν.ξερω θα πουν καποιοι οτι δεν ειναι μεγαλο διαστημα ο ενας μηνας για τα αυτοκινητα,αλλα εαν πανε σε ενα αυτοκινητο που ειναι ακινητοποιημενο για ενα μηνα και κατσουν μπροστα στην εξατμιση του μολις παρει μπροστα τοτε θα δουν ενα συνεφακι ασπρου χρωματος που σημαινει οτι το λαδι μπηκε στον χωρο καυσης απο τα τσιμουχακια βαλβιδων.αυτη ειναι καθαρα αποψη μου απο προσωπικη πειρα.[παθων]εαν γινουν τα παραπανω βηματα που ανεφερα τοτε ο κινητηρας μπορει να μην παρουσιασει το παραμικρο.
΄Εχεις απόλυτο δίκιο, το συννεφάκι το αντιμετώπισα και εγώ που άφησα, λόγω προβλήματος υγείας, ακινητοποιημένο το όχημα για 40 ημέρες. Πλέον ο κινητήρας λειτουργεί ομαλά και πάω για αλλαγή λαδιών.