Θερμοστατης

Re: Θερμοστατης

Δημοσίευσηαπό Hellas4x4 » Πέμ Οκτ 24, 2019 5:12 pm

h05254 έγραψε:Έβαλες; Πολύ χαμηλό για αυτό.ο μαμά είναι 88 Άρης.μηπως 82.να ναι καλύτερα για το κινητήρα;

Μπορεί να κάνω και λάθος στην αναγραφώμενη τιμή... Πάντως στο τέλος κατέληξα και έβαλα της αντιπροσωπείας... ;-)
Live To Fly - Ride To Live!

Άβαταρ μέλους
Hellas4x4
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member

Λάστιχα: -
Διάσταση ελαστικών: -
Suspension: -
cb: Όχι
Εργάτης: Όχι
Aka: Hellas4x4
Name: Antonis

Δημοσίευσηαπό h05254 » Δευτ Απρ 27, 2020 8:52 am

Οπως ειχα πει ηρθε η ωρα αλλαγη αντιψυκτικου και θερμοστατη σε 82 βαθμους.λοιπον επεφτε σε κατηφορες ενα τακ απο το κανονικο.αλλα μετρημενο με obd εβλεπα απο 78 βαθμους μεχρι 88.δηλ.σε κατηφορα 78 με 82.σε ευθεια 83με 84 βαθμους.και ανηφορα με ζορισμα ξεσκιμα βουνο αντε να βλεπαμε 88 παραπανω οχι.πριν με μαμα εφτανε.98 βαθμους.το θεωρω ψηλα πολυ.
h05254
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Aka: mixalis
Name: ΜΙΧΑΛΗΣ

Δημοσίευσηαπό texas » Τετ Απρ 29, 2020 2:30 am

θα διαφωνήσω στην χρήση aftermarket θερμοστάτη και ο λόγος είναι η έλλειψη επαρκούς ποιοτικού ελέγχου, που συνεπάγεται και χαμηλότερη επαναληψιμότητα σε σχέση με την παρτίδα που πάει στη σουζουκι. Η σουζουκι σου δίνει 2 χρόνια εγγύηση στο εξάρτημα, που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ζωτικής σημασίας, αν αρπάξει η κεφαλή λόγο κολλημένου κλειστού θερμοστάτη η εταιρία θα σου βάλει μάλλον καινούριο μοτερ (που δεν κολλάει ο μαμά κλειστός). Ο λόγος που παραθέτω την γνώμη μου είναι για να αγχωσω κάποιους που θα πήγαιναν χωρίς 2η σκέψη σε μια φθηνή επιλογή του εμπορίου.

Με κάποια εξαρτήματα δεν παίζουμε.

έχω αλλάξει δεκάδες ανταλλακτικά, μαμα και γνήσια, το γνήσιο μονο μια φόρα είχε θέμα και το αλλάξανε σε μισή μέρα!

Kαι για να μην ξεχαστώ το παραφλού δεν βράζει στους 100 ούτε στους 110, όποτε οι θερμοκρασίες 98 και 100 C για τα gv είναι normal.
Άβαταρ μέλους
texas
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Λάστιχα: Latitude Cross
Διάσταση ελαστικών: 215/65R16
Suspension: KYB
Aka: Texas
Name: 'Αλντο

Δημοσίευσηαπό loukas DRAMA » Τετ Απρ 29, 2020 10:16 am

θα συμφωνησω εν μερη με τον φιλο αλντο οσον αφορα την επιλογη γνησιου θερμοστατη.αλλα ρε παιδια μην τρελαθουμε κιολας.εαν η θερμοκρασια σε gv φτασει τους 100 βαθμους οπως και οποιοδηποτε αλλο αυτοκινητο τοτε κλαψτα χαραλαμπε[.οταν εχουμε θερμοστατη στους 88 βαθμους αυτο σημαινει οτι το κυκλωμα νερου του κινητηρα μας δεν θα ξεπερασει αυτους τους βαθμους.επειδη ο θερμοστατης ξεκιναει να ανοιγει απο πιο νωρις σιγα σιγα και εαν φτασει 88 ειναι τερμα ανοικτος.δικη μου αποψη ειναι οτι εστω και σε μεγαλα ζορια εαν η θερμοκρασια του αυτοκινητου μας φτασει πανω απο τους 88 βαθμους αυτο σημαινει οτι κατι δεν παει καλα.αλλωστε νομιζω δειχνει ο δεικτης θερμοκρασιας με κοκκινο χρωμα μολις τελειωνει η ασπρη γραμη.και ξεκιναει η ερευνα με την εξης σειρα.1] θερμοστατης.2]το υδραργυρικο της φτερωτης.3]βουλωμενο ψυγειο.4] φλατζα κεφαλης.[που εχει και την ακριβοτερη αποκατασταση βλαβης.]αυτη ειναι η δικη μου αποψη.προσεξτε τα οχηματα σας.μετα απο πολλα αυτοκινητα που αλλαξα εχω μια εμπειρια στο θεμα αυτο.α ξεχασα δες και αλλαξε τις φουσκες θερμοκρασιας μηπως δεν εχεις καλη ενδειξη.
loukas DRAMA

Δημοσίευσηαπό texas » Τετ Απρ 29, 2020 3:12 pm

φίλε μου Λουκα, ο θερμοστάτης τουλαχιστον στα gv ξεκινά να ανοίγει στουσ 88, φουλ ανοιχτός είναι στους 92-93 (και κάπου εκει ξεκινά το βεντιλατερ) . Επίσης τους 98 τους έχεις θες δεν θες, με αργά βλέπεις 101 :lol:
ΟΙ μετρήσεις είναι ίδιες σε παλίο και καινούριο θερμοστάτη που έβαλα αντιπροσωπίας πρόσφατα, στο ίδιο ακριβώς έδαφός και ακριβώς ίδια απόσταση. θέλω 1 ώρα οδήγηση άσφαλτο και μέτα χωσίδια για περιπου 5 χιλιομέτρα και σημεία όπου θέλει αργά λόγο ανηφόρας με χαντάκια!
Τέλος η γλυκερίνη (γλυκόλη) :lol: :lol: που έχουν τα παραφλού ανεβάζει το σημείο βρασμού του ''νερου'' , σε Patrol φίλου έχει σημείο βρασμου 160 C το παραφλού.
Τελευταία επεξεργασία από texas και Τετ Απρ 29, 2020 3:44 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
texas
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Δημοσίευσηαπό loukas DRAMA » Τετ Απρ 29, 2020 3:42 pm

δεν ξερω φιλε αλντο για τα δικα σας αυτοκινητα αλλα στο δικο μου με 4 ατομα μεσα συν εξοπλισμο για κυνηγι και των 4ρων και αποτομη αναβαση με αργα για 3 χιλιομετρα η θερμοκρασια του αυτοκινητου μου δεν ξεπερασε την μεση του δεικτη θερμοκρασιας.επειτα δεν εχει αλλαχτει ποτε θερμοστατης απο τοτε που κατασκεβαστηκε.και κατι ακομα επειδη εγω εχω δει με τα ματια μου πως δουλεβουν ολοι οι θερμοστατες θα μου επιτρεψεις να εχω την δικη μου αποψη.μπορεις και εσυ να κανεις το πειραμα για να δεις ακριβως την λειτουργια των θερμοστατων.βαλε σε ενα μπρικι νερο και μεσα στο νερο βαλε ενα θερμομετρο και εναν θερμοστατη και ξεκινα να ζεσταινεις το νερο.θα παρατηρησεις οτι πριν ακομα φτασει σε θερμοκρασια βρασμου το νερο ο θερμοστατης θα εχει ανοιξει πληρως αλλα σταδιακα απο χαμηλο επιπεδο θερμοκρασιας.το ιδιο καντο και με παραφλου αντι για νερο.και μετα πες μου τα αποτελεσματα που ειδες.δεν λεω οτι τα ξερω ολα αλλα τουλαχιστον αυτο το εκανα και ειδα πως δουλεβουν αυτοι οι θερμοστατες.δηλαδη ο θερμοστατης που λεει 88 σε αυτους τους βαθμους θα ειναι τελειως ανοιχτος.αλλα ξεκιναει απο πιο νωρις.οσο για το βεντιλατερ σιγουρα ξεκιναει πανω απο τους88 δεν ξερω ομως ακριβως να σου απαντησω.
loukas DRAMA

Δημοσίευσηαπό loukas DRAMA » Τετ Απρ 29, 2020 3:50 pm

θα σου ελεγα επισης να κοιταξεις το υδραργυρικο της φτερωτης σου.μαλλον ειναι λιγο πεσμενο :dance:
loukas DRAMA

Δημοσίευσηαπό texas » Τετ Απρ 29, 2020 4:03 pm

φίλε μου, η διάθεση είναι καθαρά παρείστικη και ανταλαγής απόψεων, επίσης σε καμία περίπτωση δεν είπα οτι ξέρεις ή δεν ξέρεις κάτι.
ο λόγος που γράφω είναι για να ηρεμήσω κάποιους που μπορεί να δουν 98 βαθμούς απο το πρόγραμμα τους σε κάποια ανηφόρα και να πάθουν καρδιά :D , τίποτα παραπάνω.
Ο λόγος που ανέφερα ότι ανοίγει στουσ 88 είναι διότι όταν άλλαξα θερμοστατή , κρατούσα το χέρια πάνω στο κολλάρο και είχα το τηλ στο χέρι να παρακολουθώ θερμοκρασία και όντως άρχισε να ζεστένεται το κολλάρο.
Άβαταρ μέλους
texas
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Δημοσίευσηαπό texas » Τετ Απρ 29, 2020 4:04 pm

'' κρατόυσα το χέρι πάνω στο κολλάρο'' τι είπααα :lol:
Άβαταρ μέλους
texas
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Δημοσίευσηαπό loukas DRAMA » Τετ Απρ 29, 2020 4:15 pm

φιλε αλντο εδω δεν παρεξηγουμε τιποτα εδω ανταλλασουμε αποψεις για το τι ξερει ο ενας για το καλο ολων .σιγουρα ο καθενας απο εμας ξερει κατι παραπανω σε καποιο θεμα απο τον αλλο.γιαυτο υπαρχει το φορουμ να αναλλειουμε ολα τα θεματα και οτι ξερει ο καθενας για να γινομαστε καλυτεροι σε αυτο που αγαπαμε. :dance: :clap: :lol:
loukas DRAMA

Δημοσίευσηαπό h05254 » Πέμ Απρ 30, 2020 8:25 am

Ολους οσους εχω ρωτησει.εχου δει 98.δν ξερω αν ειναθα βοηθησει η αλλαγη μικροτερου θερμοστατη.εγω για καλο το εκανα.παντος ενα αμαξι με αεριο που και τοσο ψηλες θερμοκρασιες που φτανουν οι 88 ριδες μου φαινετε πολυ για εναν κινητηρα.τωρα αν εχει κανεις αλλος εμπειρια.και το εχει κανει μας παραθετει τα αποτελεσματα.
h05254
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Aka: mixalis
Name: ΜΙΧΑΛΗΣ

Δημοσίευσηαπό loukas DRAMA » Πέμ Απρ 30, 2020 9:03 am

φιλε μιχαλη πιστευω οτι αν εβαζες γνησιο θερμοστατη και κοιτουσες μηπως εχεις θεμα με υδραργυρο φτερωτης τοτε κανενα θεμα δεν θα υπηρχε στο αυτοκινητο οσα ζορια και αν δεχοταν.αυτη ειναι η γνωμη μου.εκτος εαν υπηρχε καπου αλλου καποιο προβλημα που δεν εγινε αντιληπτο.υποθεσεις κανουμε.εγω παντως οσα ζορια και να δωσω στο αμαξι μου μεχρι στιγμης ολα ειναι ενταξει.σε αλλα αυτοκινητα που ειχα καηκα με αυτα τα θεματα γιαυτο και μιλαω εδω.
[παιδες πολλες φορες και σε πολλες διαδρομες ασφαλτο και χωμα τα αυτοκινητα μας δεν ανεβαζουν παραπανω θερμοκρασια και πιστευουμε οτι δουλεβουν αψογα.και επειτα ερχεται εκεινη η αναβαση η αποτομη η συνεχομενη και ουπς βλεπουμε τον δεικτη θερμοκρασις μας να ανεβαινει παραπανω απο το κανονικο και λεμε εεεεεεεεεε σιγουρα επειδη εφαγε μεγαλο ζορι στην αναβαση μας ανεβασε θερμοκρασια.και ολα καλα περιμενουμε να κρυωσει και μετα συνεχιζουμε.ΛΑΘΟΣ σε αυτη την περιπτωση το αυτοκινητο μας εδειξε οτι καπου υπαρχει θεματακι.και αυτο ειναι ο υδραργυρος της φτερωτης μας.ο οποιος με τα χρονια εχει χασει την ιδιοτητα του να κομπλαρει την φτερωτη μας και γιαυτο μας ανεβαζει θερμοκρασια ειναι ενα θεμα που πολλοι δεν το δεινουν σημασια και στο τελος την πατανε με φλαντζες κεφαλης και πολλα αλλα.]
πιστευω να βοηθησα
loukas DRAMA

Δημοσίευσηαπό stelios8ess » Πέμ Απρ 30, 2020 11:16 am

Λουκάς συμφωνώ με τα γραφόμενα σου αλλά...
Είμαι στο VClub περίπου 2,5 χρόνια. Εδώ οι φίλοι συμφορουμήτες στην πλειοψηφία τους δίνουν μεγάλη σημασία στα ψηλώματα, τα ελαστικά, τις αναρτήσεις και
πολύ λιγότερο στην θερμοκρασία. Βλέπουν το όργανο θερμοκρασίας στο ταμπλό του αυτοκίνητου τους πως δεν κουνιέται και καθησυχάζουν.
Όταν αρχίζουν να νερά να γίνονται ατμός, τότε κουνιούνται τα όργανα θερμοκρασίας, ακόμα και στα καινούργια ΝV. Τότε όμως ο κινητήρας έχει υπερθερμανθεί.
Οι επαναλαβόμενες υπερθερμάσεις έχουν τα γνωστά αποτελέσματα (κάψιμο φλάντζας, ραγίσματα κεφαλής και κορμών κινητήρα)
Έχω γράψει σε άλλα θέματα πως πρέπει "να έχουμε εικόνα" της θερμοκρασίας και με άλλους τρόπους, όπως μέσον θήρας OBD ή μέσον επαγωγικών οργάνων θερμοκρασίας.
Ειδικά στα αυτοκινητα που μπαίνουν σε Off Road καταστάσεις. Πολλά αυτοκινητα έχουν και αέριο που τα καθιστά να φλερτάρουν πιο εύκολα με τις υψηλές θερμοκρασίες.
Δεν νομίζω να εισακούστηκα στην πλειοψηφία. :D
Ευτυχώς!! κάθε μέρα είναι διαφορετική.
Άβαταρ μέλους
stelios8ess
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: GoodyearVector4Season SUV
Διάσταση ελαστικών: 215-60 R17
Suspension: Της μαμά του
Aka: Stelios8es
Name: Στέλιος

Δημοσίευσηαπό gi@nn@kis » Πέμ Απρ 30, 2020 11:49 am

;-)
:ngv:
Άβαταρ μέλους
gi@nn@kis

Λάστιχα: yoko A/T-s
Διάσταση ελαστικών: 225/65-17
Suspension: μαμά
cb: Ναι
Name: Γιάννης

Δημοσίευσηαπό loukas DRAMA » Πέμ Απρ 30, 2020 12:02 pm

ωραιος στελαρα συμφωνουμε.απλα γνωμες και γνωσεις λεμε.φυσικα οι παθοντες ειναι οι καλυτεροι συμβουλοι.[ΠΑΘΩΩΩΩΩΩΩΩΝ] :clap: :oyaxaxaxa:
loukas DRAMA

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Μηχανολογικά/Ηλεκτρολογικά

arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am Καλημέρα σας.
Γιώργος Κατσαμάκας Δευτ Απρ 21, 2025 8:55 pm Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους! Χριστός Ανέστη!
arahova Δευτ Απρ 21, 2025 3:22 pm Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους.
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 7:46 am Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 6:51 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
makis_V Κυρ Απρ 20, 2025 9:42 am Χρόνια πολλά , Χριστός Ανέστη !
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 13 επισκέπτες